Mam męża trzeźwiejącego alkoholika |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:22
|
|
|
Anna B napisał/a: | dostałam pisemko że mogę ponadplanowo być obsłużona |
Super! To się nazywa skuteczność, no, no......
Anna B napisał/a: | znasz się na tym jak nikt po co to było ?wiem ze on ma na społeczności odczytać list to jest forma terapii czy jak?a jeszcze powiedział o jakiejś sesji rodzinnej.No to może ja pójdę też na taki oddział i odpocznę sobie od obowiązków domowych |
Osobiście się z tym nie zetknęłam, bo akurat tam gdzie przebywał mój mąż albo nie mieli takiego programu, albo on mi o tym nie powiedział, więc nie uczestniczyłam w takiej sesji, natomiast tu na forum któryś alko pisał o czymś takim.
Wydaje mi się, że jest to dobra forma i namawiałabym Cię, żebyś w tej sesji wzięła udział
Aniu! Mam do Ciebie prośbę:
- Cały czas się zwracasz do mnie i myślę, że dlatego właśnie rzadko się w Twoim wątku odzywają inne dziewczyny.
Byłoby fajnie, gdybyś pisała po prostu DO NAS. Często bywa, że inni mają o wiele lepsze i trafniejsze rady niż tylko ja, więc zachęcam Ciebie do rozmawiania Z NAMI, a nie tylko ze mną |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:24
|
|
|
Anna B napisał/a: | Klarko znasz się na tym jak nikt po co to było ?wiem ze on ma na społeczności odczytać list to jest forma terapii czy jak? |
Ja co prawda nie Klara, ale słyszałam o takiej formie w OTU stacjonarnej. Zdaje się, że nie jest to obligatoryjne dla rodzin (mogą w tym uczestniczyć lub nie chcieć po prostu. Mój Pietruch robił terapię dochodzącą i nigdy mnie o coś takiego nie prosił. Sama pisałam taki list do niego na swojej terapii, tylko czytałam go mojej terapeutce na indywidualnej, a nie dawałam go Pietruchowi. Ale chyba był inny cel napisania tego listu - pomógł mi pozbyć się w dużej mierze złości, poczucia krzywdy i innych mało przyjemnych uczuć, które miałam wobec alkoholizmu Pietrucha. |
|
|
Anna B
Towarzyski wolna
Wiek: 53 Dołączyła: 14 Cze 2013 Posty: 115 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:35
|
|
|
Dziękuję wam wszystkim za to ze jesteście tak jak Pietruszka mi napisała poczułam się wolniejsza od złości wobec alko DZIEKI RAZ JESZCZE |
_________________ Anna B |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:38
|
|
|
|
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 22:02
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Zdaje się, że nie jest to obligatoryjne dla rodzin (mogą w tym uczestniczyć lub nie chcieć po prostu. |
Fakt, pamiętam, że moja żona odmówiła napisania czegoś takiego........ |
_________________ |
|
|
|
|
Anna B
Towarzyski wolna
|
Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:26
|
|
|
Witajcie wszyscy spokoju Wam zycze trzeźwości i ludzkiej życzliwości
U mnie spokój alkoholik na przepustce a jesteśmy po sesji rodzinnej co dało mi dużo do myślenia.Doszłam dziś do wniosku ze właśnie po raz pierwszy w życiu obchodzę święta tak jak zawsze chciałam w domu z najbliższymi bez tego latania po rodzinie. Najważniejsze to to ze nie ma grama alkoholu a nawet jak dostaliśmy zaproszenie na wigilie i o dziwo nigdy wcześniej tak nie było powiedzieliśmy wraz z małżonkiem ze nigdzie zgodnie nie idziemy Jest po prostu tak jak być powinno Pozdrawiam wszystkich odpoczywajcie pojadajcie ze stołów dobre rzeczy a spacerujcie tez troszkę i leniuchujcie |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:30
|
|
|
Wszystkiego najlepszego na Święta i Nowy Rok.
Życzę Ci Aniu zdrowia, a Twój mąż albo będzie trzeźwy, albo nie - na to nikt nie ma wpływu.
Najważniejsza jesteś TY |
|
|
|
|
Anna B
Towarzyski wolna
|
Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:33
|
|
|
Klarko Tobie tez najlepszego wszystkiego na Nowy Rok i Święta odpoczywaj leniuchuj i rób co chcesz.Co do małżonka masz rację wszystko zależy od niego i już |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:39
|
|
|
Anna B napisał/a: | wszystko zależy od niego i już |
A Ty sobie swojej pięknej główki tym nie zaprzątaj, tylko ciesz się spokojem.
Co do mojego leniuchowania, to właśnie przed chwilą zaczęłam je uskuteczniać i zamierzam tak trwać dłuuuugo.
Dziękuję Ci Aniu za życzenia. Takie szczere, to na pewno się spełnią |
|
|
|
|
|