|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
w jakim wieku rozpoczynac edukacje... |
Autor |
Wiadomość |
Jras4
Docent
|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2013 17:49
|
|
|
mati kiedyś Tral powiedział ,,Lok Tar Ogar ,,i ja sie z nim musze zgodzić |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2013 17:57 3
|
|
|
t3e |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
Ostatnio zmieniony przez Jras4 Pon 15 Lip, 2013 18:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 08 Lis, 2013 21:00
|
|
|
http://wiadomosci.onet.pl...-w-sejmie/yk90q
Madra decyzja parlamentu...,przynajmniej nowe pokolenia naszych rodakow nie beda zacofane w stosunku do rowiesnikow swiata cywilizowanego,z ktorym nalezy sie mierzyc,konkurowac,a nie spogladac w kierunku swiatowych nieudacznikow... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:06
|
|
|
leon napisał/a: | przynajmniej nowe pokolenia naszych rodakow nie beda zacofane w stosunku do rowiesnikow swiata cywilizowanego |
Wierz mi Leon nasze dzieci nie sa zacofane w stosunku do rowiesnikow z Zachodu a wrecz przeciwnie. Polskie szkolnictwo stawia na ksztalcenie ogolne a nie kierunkowe, specjalistyczne. Czy to dobrze czy zle? Owszem, Polacy, ktorzy skonczyli cos wiecej jak tylko przyzakladowke wiedza gdzie na mapie szukac jakiego panstwa, znaja nazwy ich stolic, wiedza jak Stany Zjednoczone powstawaly itd. itp. Fajnie jest wiedziec ale jak te wiedze przelozyc na potrzeby, ktore niesie zycie. Powiem Ci szczerze, ze zamiast wkuwac niemalze na pamiec ksiazke do nieciekawej, nudnej dla mnie historii wolalabym jako uczennica szkoly sredniej miec trzy razy wiecej godzin uwielbianej przeze mnie biologii. Tu nie chodzi o to czy pieciolatki beda sie uczyc w szkole czy w przedszkolu bo to malo wazne (juz niektore dzieci trzyletnie sa gotowe do poznawania literek, liczb. Wazne w jaki sposob one beda sie uczyc. Musi to sie odbywac tak zeby w dziecku nie zabijac ciekawosci swiata co polska szkola skutecznie czyni). Chodzi o reforme edukacji. Oswiata powinna postawic na ksztalcenie fakultatywe. Mlodziez w wieku 15 lat juz dostrzega swoje preferencje, czemu nie rozwijac tego co pociaga, interesuje, z czym mozna wiazac swoje przyszle zawodowe zycie? Po co katowac kogos kazac wtlaczac wiedze do glowy z dziedzin, ktore kogos zupelnie nie interesuja a jesli nie interesuja to w mysl zasady trzech zet (zakuc, zdac, zapomniec) zaraz uleci i mamy zmarnowany czas, ktory mozna by poswiecic na rozwoj a nie na strate. |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:16
|
|
|
Olga mowiac krotko,to co napisalas nie ma nic wspolnego z wiekiem rozpoczecia edukacji...,a jesli chodzi o masz system,czyli naszego pokolenia,to wrecz odwrotne mam odczucia...,uczylem sie przez 3 lata zawodowki i 3 lata technikum o kierunku elektrycznym w wiekszosci teori nieprzydatnej kompletnie w zawodzie elektryka...,bylo to w wielu przyopadkach marnowanie czasu,a wiedza wtlaczana byla calkowicie nieprzydatna w praktyce,natomiest tej praktycznej musialem sam latami dociekac... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:19
|
|
|
Leon odnioslam sie do Twojej wypowiedzi zawartej w cytacie
a moj stosunek do wczesniejszej edukacji dzieci wyrazilam tu
Cytat: | Tu nie chodzi o to czy pieciolatki beda sie uczyc w szkole czy w przedszkolu bo to malo wazne (juz niektore dzieci trzyletnie sa gotowe do poznawania literek, liczb. Wazne w jaki sposob one beda sie uczyc. Musi to sie odbywac tak zeby w dziecku nie zabijac ciekawosci swiata co polska szkola skutecznie czyni). |
|
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:23
|
|
|
leon napisał/a: | uczylem sie przez 3 lata zawodowki i 3 lata technikum o kierunku elektrycznym w wiekszosci teori nieprzydatnej |
trudno jest mi sie wypowiadac o przydatnosci wiedzej wtlaczanej uczniom zawodowek i technikow bo ja sie uczylam w liceum i wiem co musialam tam zakuwac a co mnie zupelnie nie interesowalo, czego mialam ochote sie uczyc a nie starczalo mi czasu i sily |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:30
|
|
|
olga napisał/a: | leon napisał/a: | uczylem sie przez 3 lata zawodowki i 3 lata technikum o kierunku elektrycznym w wiekszosci teori nieprzydatnej |
trudno jest mi sie wypowiadac o przydatnosci wiedzej wtlaczanej uczniom zawodowek i technikow bo ja sie uczylam w liceum i wiem co musialam tam zakuwac a co mnie zupelnie nie interesowalo, czego mialam ochote sie uczyc a nie starczalo mi czasu i sily |
po co z nim Olga gadać, ten osobnik zeżarł wszystkie rozumy tego świata już i mnie poucza jaki ustrój w Niemczech panuje.
czas najwyższy żeby poinstruował królową jak się koronę nosi. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 08:40
|
|
|
Halloween napisał/a: | jaki ustrój w Niemczech panuje. |
demokracja parlamentarna? |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 10:28
|
|
|
olga napisał/a: | Halloween napisał/a: | jaki ustrój w Niemczech panuje. |
demokracja parlamentarna? |
Jo... patriota na walizkach. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 18:01
|
|
|
Halloween napisał/a: | mnie poucza jaki ustrój w Niemczech panuje. |
Ze przez 30 lat nie zorientowales sie jaki ustruj panuje w niemczech to nie jest powod do chwaly,no chyba,ze wymysliles jakis wlasny...,bo systemy polityczne sa sprecyzowane i nie zaleza od zasiedzenia mieszkanca...,aztem moze do ksiazek,zamiast tworzyc bajki...
ps.Olga mieszka od kilku miesiecy i wie ze tam "demokracja parlamentarna" jest systemem politycznym...,no,ale ty potrzebujesz chyba ponad 30 lat,zeby na to wpasc,ale mysle,ze nigdy nie wpadniesz...,bo zyjesz oderwany od rzeczywistosci...,glosujesz na jakis cudakow ponizej progu wyborczego,to nie ma sie co dziwic...,ale glosujac korzystarz z demokracji parlamentarnej,nawet o tym nie wiedzac,ladne jaja,ale swiadomy elektorat maja niemcy... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 18:10
|
|
|
leon napisał/a: | Halloween napisał/a: | mnie poucza jaki ustrój w Niemczech panuje. |
Ze przez 30 lat nie zorientowales sie jaki ustruj panuje w niemczech to nie jest powod do chwaly,no chyba,ze wymysliles jakis wlasny...,bo systemy polityczne sa sprecyzowane i nie zaleza od zasiedzenia mieszkanca...,aztem moze do ksiazek,zamiast tworzyc bajki...
ps.Olga mieszka od kilku miesiecy i wie ze tam "demokracja parlamentarna" jest systemem politycznym...,no,ale ty potrzebujesz chyba ponad 30 lat,zeby na to wpasc,ale mysle,ze nigdy nie wpadniesz...,bo zyjesz oderwany od rzeczywistosci...,glosujesz na jakis cudakow ponizej progu wyborczego,to nie ma sie co dziwic...,ale glosujac korzystarz z demokracji parlamentarnej,nawet o tym nie wiedzac,ladne jaja,ale swiadomy elektorat maja niemcy... |
żałosny jesteś, nawet ci nie wstyd tak się błaźnić.
mam propozycje, omijajmy się nawzajem, praw dalej swoje bzdety polityczne mi to zwisa.
nie pisz o mnie nie pisz do mnie i będzie ok.
komiczny bojowniku o demokratyczna Polskę .
po prostu zapomnij że się znamy.
masz teraz to oficjalnie i publicznie.
chyba że ci na pyskówce koniecznie zależy to ją dostaniesz. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 18:15
|
|
|
Halloween napisał/a: | mam propozycje, omijajmy się nawzajem |
Bardzo rozsądna propozycja, popieram ją.
Omijajcie się wzajemnie, Panowie, szerokim łukiem,
bo Wasze ciągłe utarczki nie służą Dekadencji |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 18:18
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Halloween napisał/a: | mam propozycje, omijajmy się nawzajem |
Bardzo rozsądna propozycja, popieram ją.
Omijajcie się wzajemnie, Panowie, szerokim łukiem,
bo Wasze ciągłe utarczki nie służą Dekadencji |
wszystko w ręku tego dobrodzieja Polski.
propozycja jest wystarczy się zastosować. |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013 20:08
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Hall i Leon. Jeżeli obaj się nie uspokoicie i to natychmiast, to ja Wam zafunduję zaraz odpowiednią dwutygodniową "edukację" i to niezależnie od wieku w jakim każdy z Was jest. |
To Hall zaczepil mnie w piwnicy,wiec mu odpowiedziale,nadal mnie prowokuje,ale wchodze ...,nie ciagne tego... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|