jestem nowa i potrzebuję waszej pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:39
|
|
|
anija71 napisał/a: | dzięki myszaczku |
nie ma za co bywaj tu tak często jak będziesz potrzebowała |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:39
|
|
|
to może jutro napiszę nowy post i sobie pogadamy,a teraz nie bedę się rozpisywać,bo trzeba się wyspać |
_________________ anija71 |
|
|
|
|
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:41
|
|
|
to miłej nocki |
_________________ anija71 |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:42
|
|
|
anija71 napisał/a: | wy sobie jaja ze mnie robicie | Nie przejmuj się...tu prawie same czubeczki są
Witaj serdecznie. |
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:49
|
|
|
anija71 napisał/a: | chce wziąć zastrzyk, | Powie mi ktoś o jaki zastrzyk chodzi? |
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 22:50
|
|
|
anija71 napisał/a: | on sam będzie trzeżwieć tylko potrzebuje mojej pomocy,bo jego tu nie ma w Polsce | Może więc w między czasie pomyślisz o sobie?Jak sobie możesz pomóc? |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 05:14
|
|
|
Cześć Anija...
...od mojego stwierdzenia, że mam problem z alkoholem, do czasu, gdy zacząłem coś z tym robić, minęło ponad 4 lata i wiele się w tym czasie wydarzyło
nie wiem, na jakim etapie jest Twój mąż, ale mi pomogła dopiero terapia zamknięta wszystko inne,to były tylko półśrodki, które mimo strat, jakie ponosiłem, nie dały żadnych rezultatów... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
Pomogła: 7 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 06:25
|
|
|
Witaj!!!
Dobrze,że jesteś...
Zajmij sie sobą. Ty za niego nie wytrzeżwiejesz....
Długa niestety jest droga od przyznania się do zaakceptowanie siebie jako alkoholika. Mi to zajęlo kilka lat... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 06:44
|
|
|
hej Aniju
a ja tu wyczytałem że Twój M. to chcialby lekko , łatwo i przyjemnie (?) sobie z problemem poradzic. ot wrazic zastrzyk w d... i życ dalej tak jak dotychczas. a żeby przestac pić to trzeba przemeblować swoje zycie.
Pewnie Ci tłumaczy że pije bo daleko od domu, bo stresująca praca, aczkolwiek dobrze płatna, zal by taką stracić z błahego powodu. bo wszyscy w brygadzie piją.
jest nadzieja, bo jesli sam dostrzegl że mu picie przeszkadza tzn że dobrze nie jest, może w pracy już ma kłopoty z powodu picia.
a zastrzyk może zalatwić tyle że przez jakiś czas pic nie będzie ale przygotuj sie na to że wszystkie kwasy topione dotąd w alkoholu przyniesie do domu.
to nie tak jak w reklamach- łykasz tabletke i już w porządku.
Prace pewnie ciężko byłoby mu zmienić ale jak zastrzyk działac przestanie i pójdzie nadrobic zaległości w piciu to i tak go wywalą.
a pewien znany artysta kabaretowy wolał zyc ze skromnej pensji listonosza niz zapić sie na smierć.
pogadajcie na trzexwo, może warto poswiecic trochę czasu na leczenie, kosztem pracy. |
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 07:08
|
|
|
...ja też witam Aniju... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 07:09
|
|
|
Witaj Aniju!
Poczytaj sobie tematy "przyklejone" do naszego działu "Współuzależnienie": http://komudzwonia.pl/alkoholizm.php?f=11 ze szczególnym uwzględnieniem "Zaczarowanego koła zaprzeczeń".
Znajdziesz tam też adresy do ośrodków leczenia uzależnień, gdzie możesz iść na terapię, oraz spis mityngów grup samopomocowych Al-Anon.
Gdy zechcesz, napisz więcej o sobie zakładając temat w dziale "Współuzależnienie" - tam będziesz sobie mogła wymieniać z nami doświadczenia. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 07:57
|
|
|
anija71, witaj
zastrzyk to pojscie na latwizne ,jest problem i maz chce go zalawic jednym cieciem ,a zeby to bylo takie proste to nie byloby NAS tutaj
wiekszosc po takiej " terapii" wpada w ciag tuz po zakonczonym dzialaniu,
naprawde ,ja osoboscie nie widze w tym przyszlosci ,sama jestem alkoholiczka i wiem jak by sie to dla mnie skonczylo ,tylko terapia, praca nad soba i zmiana sposobu myslenia moga przynesc wymierne efekty ,nie wiemy tez czy maz osiagnal swoje dno , kazdy alkoholik dochodzi do jakiegos momentu przelomowego ,niestety czesto jest to nieszczescie ,jednak bywa tak ze wlasnie wowczas otwieraja mu sie oczy i cos mu zacznie w przepitym mozgu tykac .
napisz prosz cos wiecej o piciu meza
jak dlugo pije ? itepe |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Wto 24 Sie, 2010 07:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MILA50
Towarzyski nadzieja
Pomogła: 5 razy Wiek: 67 Dołączyła: 09 Sie 2010 Posty: 454
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 11:15
|
|
|
Witaj Anija-ja jestem tu nowa ale w temacie wszywek i zastrzykow jestem mistrzynią swiata-10 lat to ćwiczyłam.Każda rocznica,po roku to zapicie.Coraz gorsze upadki łącznie z utratą pracy-też za granicą.Przyszedł moment,ze sama wyłam o pomoc dzwoniąc po Ośr.leczenia uzaleznień.Jestem po terapii i wiem,że 10 lat straciłam mimo utrzymywanej abst.Ta chemia wszywana to tylko ładowanie akumulatora żeby móc pić dalej z podreperowanym zdrowiem.Mnie uratowała terapia. |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 11:18
|
|
|
MILA50 napisał/a: | Mnie uratowała terapia. |
....jestem alkoholikiem, piłem blisko 20 lat.... pomogła mi terapia... chemia to "d***" - nie pomaga... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 11:32
|
|
|
witaj Aniju |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
|