Wszyscy jesteśmy chrystusami |
Autor |
Wiadomość |
kelpi
Towarzyski Adiccted... i know that
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2012 21:41
|
|
|
No to patrzym |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2012 23:35
|
|
|
mój syn |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2012 23:42
|
|
|
Ja pier.... !!! Teraz będę przeżywać. Nawet nie umiem powiedzieć że to dobry film, jest tak prawdziwy. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 06:17
|
|
|
a ja zasnęłam w połowie ale se nagrałam
Film być może i wstrząsający ale nie lubię tego typu filmów ... nie chcę wracać już do przeszłości i przerabiać każde złe wspomnienie od początku. Ani mi to w niczym nie pomoże a i teraźniejszość już jest dość skomplikowana |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:10
|
|
|
evita napisał/a: | nie chcę wracać już do przeszłości i przerabiać każde złe wspomnienie od początku. |
To samo sobie pomyślałam i przełączyłam na inny program |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:16
|
|
|
Ja zaryzykuję teorię że ten film jest dobrym sprawdzianem czy naprawdę zaakceptowałem przeszłość, czy tylko wyparłem ze świadomości. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:24
|
|
|
a ja obejrzałam do końca i mną wstrząsnęło...kiedy popatrzyłam sobie z boku na zachowania współuzależnionej.... |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:26
|
|
|
Dla mnie ten film jest obrazem, którego bardzo się bałam. Ojciec aż tak się nie upokarzał, na moich oczach przynajmniej, matka nie poszła w swoim współuzależnieniu w stronę pielęgniarki tylko hetery i wrednej wrzeszczącej jędzy, ale ja zawsze bałam się, że zacznie się przemoc fizyczna. Związki to osobna historia. Bardzo przeżyłam ten film. Jak obuchem w łeb. |
ka |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:41
|
|
|
A mnie w tym filmie przeraziło, że nawet po siedmiu latach niepicia
może pojawić się podszept: "Teraz już możesz"
I że tak łatwo temu podszeptowi można uwierzyć i ulec.
Dla mnie to przestroga, że już nigdy nie będę mogła w pełni zaufać własnym myślom,
bo mogę nie dostrzec momentu, kiedy zostaną one zastąpione przez diabelski podszept choroby.
Bo tak naprawdę, to bestia tylko drzemie... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 08:46
|
|
|
Jeden z aowców niedawno zapił po 9 latach - leży w szpitalu, rokowania są mocno średnie - miał zawał! |
ka |
Ostatnio zmieniony przez smokooka Pią 16 Mar, 2012 08:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 09:28
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | A mnie w tym filmie przeraziło, że nawet po siedmiu latach niepicia
może pojawić się podszept: "Teraz już możesz"
I że tak łatwo temu podszeptowi można uwierzyć i ulec.
Dla mnie to przestroga, że już nigdy nie będę mogła w pełni zaufać własnym myślom,
bo mogę nie dostrzec momentu, kiedy zostaną one zastąpione przez diabelski podszept choroby.
Bo tak naprawdę, to bestia tylko drzemie... |
Dla mnie to może najlepszy element tego filmu, to o czym piszesz, szkoda że to jest jakby mało zauważalne jak ten film się ogląda. Dopiero wasze posty zwróciły mi na to uwagę. |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 10:24
|
|
|
Też oglądałam wiele razy, za każdym inaczej , teraz najbardziej przejmujący jest dla mnie lek przed obłędem. Przypomniałam sobie też "Piękny umysł" - niesamowita historia. Dodał mi nadziei, można nie ufać swojemu umysłowi (dla mnie to bolesna - strata) a dalej sprawnie się nim posługiwać i żyć ze staraszna chorobą, polecam. |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 12:32
|
|
|
Ja obejrzałam może ze 30 min, przełączyłam. Nie mogłam. Może dlatego, że wczoraj byłam na terpii, przerabiałam temat ojca, popłakałam sie 1 raz.
Hm.. nie byłam w stanie obejrzeć całego.. może kiedyś powróce.. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 17:13
|
|
|
Obejrzałam po kilku lat po raz kolejny. Wciąż na mnie ten film działa. Nawet nie wiem., czy teraz nie mocniej, bo jednak emocjonalnie przez te kilka lat się bardziej odmroziłam.
Ciekawe, kiedy oglądałam go pierwszy raz - to film był taki świeżutki i ja byłam jeszcze właściwie świeżynką. Wtedy - stwierdziłam, że współuzależnienia właściwie w tym filmie nie ma, był tylko alkoholizm i DDA, wczoraj - zauważyłam, że są współuzależnione i to dwie - i to też celnie ukazane.
Wtedy - więcej widziałam cierpienia w DDA, teraz - z pokorą pochyliłam się także nad cierpieniem alkoholika.
Jednak zmieniło się i moje spojrzenie, odbiór tego filmu przez te kilka lat. |
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 17:25
|
|
|
Brawo Pietruszka!!! Oglądałam go pierwszy raz. Nagrałam. Mam nadzieję "lepiej" go obejrzeć następnym razem. Widziałam co prawda w nim i dda i alkoholika i współuzależnienie, ale oglądałam go z dużą emocją. A przede wszystkim daję sobie czas na swoje własne "odmrożenie" i coraz lepsze rozumienie tematu i siebie w tym (oczywiście mojego Jarka też). |
ka |
|
|
|
|
|