|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Jaki internet? |
Autor |
Wiadomość |
dtstgseete
(banita)
|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 19:30
|
|
|
Cytat: | Jeżeli masz problem z jakością sygnału, to kup taki pod który da się podpiąć antenę zewnętrzną | Wdzieczny jestem za te informacje - cenna moze byc w przyszlosci.
margo napisał/a: | Bez sensu... | Mozna kupic uzywany jakis wlasnie android. Jesli masz duze grono znajomych - wystarczy popytac, czy ktos ostatnio nie przedluzal se umowy z operatorem i nie jakis android u niego nie poszedl w odstawke. Za oplata niekomercyjna moglby odstapic. Nie mowie tu o jakichs pokątnych sprzedawcach typu allegro ktorzy wystawaja na sprzedaz dla forsy. Mowie o dobrych znajomych, ktorzy z checia zrobiliby Ci przysluge i sami zainkasowali np 50 zl... ? Nie wiem. Ja telefony dostaje za darmo tzn za drobne przyslugi zwiazane ze sprzetem - zamiast skasowac pieniadze biore a to jakas gowniana karte pamieci, albo jakis stary telefon. Oczywiscie takie cos mam raz na kilka miesiecy. Wylacznie przy okazji. Moze Tobie sie taka zdarzy i... masz hotspota tak jak chcialas I nosisz go w kieszeni albo w plecaku, wiec bedziesz miec tez swoj internet w telefonie na zewnatrz domu... A jesli hotspot do domu - to moj kolega ma taki modem-wifi. Antenka jest. Tylko to chyba musi byc podpiete do gniazdka wiec nie mozna go zabrac poza dom... Nie wiem. Kombinowalem kiedys w tym temacie i dumny jestem, ze moge zablysnac. |
_________________ Jestem jak ,,MediaMarkt": nie dla idiotów
Skazany na sukcez
|
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Sob 18 Paź, 2014 19:40, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:22
|
|
|
korzystam z czegoś takiego jak router-modem ZTE MF63, ale kupowaliśmy je w abonamencie z tabletami i internetem... dla mnie fajna sprawa bo załatwiło mi sprawę internetu na działce, a i na każdej wycieczce mam "przy sobie net" , korzystałam wcześniej z gwizdków (USB) ewentualnie podłączałam się do internetu przez telefon poprzez kabel. na miesiąc mam w abonamencie 5 GB, jak zużyłam, to kupiłam starter za 5 zł. I teraz mam w terenie siec i w tablecie i jeśli potrzebuję w laptopie. |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:26
|
|
|
dtstgseete napisał/a: | i dumny jestem, ze moge zablysnac. |
pietruszka napisał/a: | ale kupowaliśmy je w abonamencie z tabletami i internetem |
no właśnie, a ja takich umów chciałabym unikać, abonamentów i płatności co miesiąc... myślałam o tym, żeby kupować internet w pakiecie na LTE i udostępniać sobie do laptopa, ale mój smartfon nie działa w lte... także tego... |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:36
|
|
|
a może rzeczywiście gwizdek/modem i tzw. starter na kartę? No chyba, że areo... u nas sprawdzałam na działce areo, zbyt słaby sygnał był... |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:40
|
|
|
u mnie jak widać działa - są momenty, że zupełnie normalnie, są momenty, że trochę dłużej strona się ładuje... ale ogólnie rzecz biorąc jak na coś, co jest zupełnie za darmo... to nie ma co wymagać nie wiadomo czego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|