No i bylem,dałem radę |
Autor |
Wiadomość |
raba
Małomówny
|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2016 21:55
|
|
|
Kolejny miting,nowe historie,różne poglady,choc cel wszystkich wspólny.Z każdym mitingiem oraz bardziej wchodzę we wspólnotę,nie na siłę,bez narzucania sobie czegoś w co bym akurat nie wierzył.To jak naturalny proces,w którym świadomie uczestnicze.I jak zwykle power i moc po spotkaniu i to uczucie jest naprawdę super. |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2016 07:16
|
|
|
raba, cieszą mnie takie posty, dobrze sobie radzisz... |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
raba
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 07:54
|
|
|
Heja-weekend upłynął szybko i intensywnie.W sobotę kolejny miting,niedziela super pogoda i dzień typowo spacerowy,więc z moją Panią cały dzień przechodzilismy z przerwami na obiad ii inne przyjemności.W domu relacje coraz bardziej poprawne,choć wiadomo,że do prawdziwego szczęścia i faktycznego ok dluga droga.
Wcześniej jakoś tego nie zauważałem,po moich dwutygodniówkach szybko przepraszałem,udobruchałem i wydawało mi się,że jest wszystko w porządku,Teraz widzę to inaczej i zauważam jaki dystans nas jeszcze dzieli.Nie robię juz nic na siłe,nie staram się w ciągu dnia wynagrodzić wszystkiego,bo byloby to nawet smieszne.Daje sobie,nam czas na poskładanie tego wszystkiego i odbudowanie zaufania w stosunku do mojej osoby.Najażniejsze,że dziś nie piję i z tego jestem zadowolony!!! |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 13:27
|
|
|
raba napisał/a: | .Nie robię juz nic na siłe,nie staram się w ciągu dni |
No to pogodzenie się i rozliczenie z poczuciem krzywdy u mnie, jako partnerki alkoholika, trochę trwało. I nie był to miesiąc, czy dwa Raczej rok, dwa, a wcale u nas nie było jeszcze jakieś całkowitej degrengolady, typu kradzież, zdrady, przemoc fizyczna, a wcale nie tak łatwo było mi wybaczyć i po prostu żyć nowym życiem.
raba napisał/a: | ,nie staram się w ciągu dnia wynagrodzić wszystkiego,bo byloby to nawet smieszne |
zaufanie odbudowuje się naprawdę dość długo... ale nie znaczy, że się nie da. Ale to się dzieje właśnie w takim normalnym życiu, w codziennych czynnościach, od drobiazgów typu wyniesienie śmieci, po dbałość o finanse domowe, stosunek do pracy zawodowej, itd. . Osobiście mi pomogła terapia i Al-anon, po prostu łatwiej było mi zrozumieć i siebie i jego. |
|
|
|
|
raba
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 13:50
|
|
|
Dziękuję pietruszka za twoje opinie i podzielenie sie doświadczeniami.Tak jak piszesz i u mnie nie bylo całkowitej degrengolady,ale wiem jak potrafiłem wymęczyć a nawet skatowac psychicznie druga osobę tymi swoimi eksplozjami picia i sam pod koniec zacząłem zauważać jak z każdym nastepnym ciągiem zmienia się moje zachowanie na gorsze.
Nie spodziewam się cudów,nagłego szczęscia i ponownej młodzieńczej milości,jestem realistą i wiem,że to długi proces.Tak jak mowisz,da się to wszystko zrobić,dużo pracy przede mną,ale wierzę,że jak się chce to można.Jak to ładnie piszecie tu na forum trzeba dać czas czasowi! |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 16:38
|
|
|
raba napisał/a: | i u mnie nie bylo całkowitej degrengolady,ale wiem jak potrafiłem wymęczyć a nawet skatowac psychicznie druga osobę tymi swoimi eksplozjami picia | Wiesz ja napisał bym jeszcze nie bylo |
|
|
|
|
raba
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 16:52
|
|
|
fakt,trafna uwaga! |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 16:53
|
|
|
raba napisał/a: | Kolejny miting,nowe historie,różne poglady,choc cel wszystkich wspólny.Z każdym mitingiem oraz bardziej wchodzę we wspólnotę,nie na siłę,bez narzucania sobie czegoś w co bym akurat nie wierzył.To jak naturalny proces,w którym świadomie uczestnicze.I jak zwykle power i moc po spotkaniu i to uczucie jest naprawdę super. |
Mityng AA - owszem. Ale można szybciej Trzeźwieć dodatkowo idąc na terapię profesjonalną. |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 19:30
|
|
|
też myślę, że terapia to podstawa |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
raba
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 07:39
|
|
|
Witajcie-parę dni bylo delikatnie stresowych,troszkę napieta sytuacja w domu,najwazniejsze,że kryzys zażegnany i wszystko wraca na właściwe tory,choć cały czas zachowuje czujność.
Regularnie chodziłem na mitingi,dzieliłem się swoimi problemami i to pomogło mi przejść przez ten trudniejszy okres.W domu tez troche przegadaliśmy i myślę,że powoli i tu sytuacja się unormuje.A dziś Walenty,więc mam akurat polę do popisu i zamierzam to wykorzystać.
P.S.Przy okazji dla wszystkich Pań dużo miłości i szczęścia życzę |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 10:49
|
|
|
raba napisał/a: | dla wszystkich Pań dużo miłości i szczęścia |
Ale walentynki to nie drugi dzień kobiet
Dziękuję za życzenia, Tobie również tego samego oraz wszystkim Paniom i Panom też |
|
|
|
|
raba
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 10:57
|
|
|
Może i nie drugi Dzień Kobiet ,ale zawsze dobra okazja by złożyć życzenia,nie tylko tym,które sie kocha,ale tak ogólnie.No ja tak mam i zawsze sporo buziaków dostaje za to |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 11:15
|
|
|
raba,
Każdy dzień jest dobry. Staram się w każdej chwili, każdego dnia mieć Walentynki. Osobiście śmieszy mnie to święto, lecz mój syn już ma inne zdanie na ten temat.
Ale to inna miłość, taka dziecięca i pierwsza, często niespełniona. Ale ma przynajmniej fajną zabawę. Ma możliwość liściki popisać, nie tylko sms-y.
Miłej niedzieli |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
Ostatnio zmieniony przez ankao30 Nie 14 Lut, 2016 11:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 11:19
|
|
|