|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: yuraa Śro 09 Cze, 2010 16:14 |
Nienawidzę siebie! |
Autor |
Wiadomość |
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 16:18
|
|
|
Hurra! Hurra! Hurra!
Dacie wiarę, że niepotrzebnie się denerwowałam?
Wyobraźcie sobie, że przez zupełny przypadek (!!!) sprzedawca napisał na kwicie dokładnie to, o co w końcowej fazie "rokowań" klientowi chodziło.
Sprzedawca też był nieco skołowany zmianami decyzji i nawet miał zamiar zadzwonić, żeby upewnić się co do zamówienia. Uprzedziłam go z telefonem, więc wyszło całkiem O.K.!
Przepraszam, ża mój ostatni post (ten kibelek!). Ale to też ludzka rzecz, nie?
Od dziecka tak mam, że nerwy zakłócają mi pracę jelit i żołądka. Pamiętam, że na pisemnej maturze z matematyki "wysoka kumisyja" musiała kilkakrotnie składać podpisy na mojej pracy, a biedna wychowawczyni kursowała ze mną do ubikacji w te i we wte.
Najważniejsze, że tym razem znowu mi się upiekło! I nawet kolega małżonek nie musi wiedzieć, że coś tam namataczyłam...
Tylko nie wiem, komu teraz mam postawić "plusika" na lodówie? Sobie, czy panu sprzedawcy? |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 16:21
|
|
|
Urszula napisał/a: | Dacie wiarę, że niepotrzebnie się denerwowałam? |
damy |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 19:57
|
|
|
Urszula napisał/a: | Pamiętam, że na pisemnej maturze z matematyki "wysoka kumisyja" musiała kilkakrotnie składać podpisy na mojej pracy, a biedna wychowawczyni kursowała ze mną do ubikacji w te i we wte. |
Urszulo uwielbiam wprost ciebie czytać powinnaś zostać scenarzystką i na każdą komedię spod twojego pióra pierwsza poletę do kina i nawet nie będę piractwa w sieci uprawiać
czytałaś może kiedyś felietony Wiecheckiego -Wiecha "Śmiech śmiechem" ? wg mnie to był niesamowity felietonista ale zdecydowanie TY jesteś lepsza |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
Ostatnio zmieniony przez evita Czw 17 Cze, 2010 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 20:36
|
|
|
Evito, możesz mi wierzyć, że na maturze z matmy wcale nie było mi do śmiechu!
Nie dość, że kompletna pustka w głowie (dobrze, że kolega podesłał ściągę!), to jeszcze bóle brzucha i i te przebieżki po korytarzu w stronę sraczyka...
A Wiecha kocham od zawsze! |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 21:26
|
|
|
Urszula napisał/a: | możesz mi wierzyć, że na maturze z matmy wcale nie było mi do śmiechu! |
na mojej maturze z matmy mieliśmy przepłaconego jednego speca - matematyka na zewnątrz i jedną nauczycielkę wewnątrz, która to miała wynieść zadania temu na zewnątrz i później wnieść gotowce na sale. To była baaaaardzo korpulentna i jeszcze baaaaardziej cytata kobitka umowę mieliśmy taką, ten kto wylosuje ostatnie miejsce w rzędzie pod oknem ten odbiera od niej rozwiązania, które będzie miała ukryte między ... piersiami trafiło oczywiście na mnie nachyliła się nade mną niby to zaglądając do mojej pracy a ja musiałam w jej biuście grzebać, żeby ściągę wyciągnąć na wszystkich zdjęciach z pisemnej z matmy miałam jakoś dziwnie wybałuszone ślepia |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 06:54
|
|
|
Urszula napisał/a: | Ptero! Myślałeś, że zapiłam i śpię pod płotem powalona alko?
A niedoczekanie Twoje!!! |
A cieszy mnie to, że tym razem "czarnowidztwo" się nie spełniło, ale jeśli mogę coś zasugerować, to próbuj wprowadzać zmiany systemowe w swoim życiu (w myśleniu, działaniu), bo na emocjach i euforii nie da się bez końca funkcjonować... |
_________________ |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 16:43
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | ale jeśli mogę coś zasugerować, to próbuj wprowadzać zmiany systemowe w swoim życiu (w myśleniu, działaniu), bo na emocjach i euforii nie da się bez końca funkcjonować... |
Próbuję. I to jeszcze jak!!! Z pomocą obu terapeutek.
Ooo, właśnie! Wczoraj byłam na kolejnym spotkaniu z Martą. Sama sobie nie wierzyłam, że potrafię z nią normalnie gadać... Przez pierwsze 15 min. blokada totalna, ale potem się rozkręciłam i było żałowałam, kiedy powiedziała:
"- Przemyśl to, o czym mówiłyśmy, przeczytaj te karteczki i do zobaczenia za tydzień!".
Jakoś tak szybko czas przeleciał, że nie zdążyłam jej powiedzieć wszystkiego, o czym powiedzieć chciałam.
A te "karteczki", to jej pamiętnik z czasów, kiedy sama nadużywała alkoholu. Mam podejrzenia, że "sprokurowane" na użytek terapii, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poczytać. |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 16:41
|
|
|
evita napisał/a: | nachyliła się nade mną niby to zaglądając do mojej pracy a ja musiałam w jej biuście grzebać, żeby ściągę wyciągnąć |
Nic dziwnego, że Cię "wybałuszyło" na zdjęciach!
Na maturze, to ja gotowa byłam nie tylko w biuście grzebać!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|