czy jestem idiotką |
Autor |
Wiadomość |
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:06 czy jestem idiotką
|
|
|
Witam mój mąż chyba jest uzależniony od alkoholu nie nie chyba jest ja. Nie jestem bez winy bo przez lata nienawidziłam jego brata i przez to stosunki między nami były fatalne jego brat to tępak ale oczywiście to mnie nie usprawiedliwia ,jego żona kiedyś próbowała namieszać w naszym małżeństwie ale to było kiedy jeszcze nie była z jego bratem i tak to się ciągnie między nami. On uważa że szukanie pomocy w internecie to kretynizm i że jest to dla takich idiotek jak ja . Jesteśmy ze sobą 22 lata mamy 2 dzieci 19 lat i 5 lat |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:12
|
|
|
Witaj Asku
asku napisał/a: | On uważa że szukanie pomocy w internecie to kretynizm i że jest to dla takich idiotek jak ja |
To zależy jakiej pomocy oczekujesz:
- na przykład odpowiedzi, czy jesteś....
- odpowiedzi, czy on...
- diagnozy, czy my... ?
Nie gniewaj się. Trochę żartuję, ale trochę jaśniej wyłóż o co chodzi |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:13
|
|
|
hmm...
Cześć!
Jeśli Twój mąż pije, to pije, bo jest uzależniony, a nie dlatego, że Ty nie lubisz jego brata, a żona jego brata nie lubi Was obojga. Poza tym jeśli Twój mąż nazywa Cię idiotką to jest to bardzo przykre. Ja nie uważam, że szukanie pomocy w internecie to kretynizm. Znalazłam tu bardzo dużo wsparcia. Jakiego rodzaju pomocy u nas szukasz? |
Ostatnio zmieniony przez margo Wto 22 Mar, 2016 21:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:41
|
|
|
boże nie spodziewałam się że mi odpisze sama klara czytałam forum długo i wiem że jesteś doświadczona nie mam doświadczenia z internetem wiec wolno mi idzie 5 pinut szukałam jak odpisać jestem w szoku że ktoś odpowiedział to jak głos z zaświatów dzieki czego oczekuje potwierdzenia że robię dobrze czyli szukam pomocy |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:47
|
|
|
tak klaro jestm współuzależniona
tak mąż jest uzależniony
czy wy ......... odpowiecie |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:48
|
|
|
Jejku, nie dość, że sama Klara to jeszcze SAMA MARGO - Ty wiesz Asko, z kim masz do czynienia??? Figury, że fiu, fiu......
Teraz poważnie.
Jeśli długo czytałaś forum, to pewnie już się dopatrzyłaś, że możesz liczyć na nasze wsparcie, ale prawdziwą pomoc uzyskasz w realu, jak pójdziesz do ludzi którzy mają podobne problemy, jak Ty.
Powiem Ci też na ucho, że w czasie gdy kręciłam się wokół alkoholika, to też mi się wydawało, że nie jestem normalna. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:49
|
|
|
i pare osób tez pterodaktyl na przykład boże co za facet nie wiem do końca co znaczą te buzki ale podobają mi się |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:50
|
|
|
asku napisał/a: | czego oczekuje potwierdzenia że robię dobrze czyli szukam pomocy |
jasne że tak
u mnie na metingu taki jeden gada tak
"nie twoją winą ze jesteś alkoholikiem - twoją jest jeśli nie robisz z tym nic aby nie pić"
w Twoim przypadku nie chodzi o picie ,ale masz prawo się ratować
cześć Asku
asku napisał/a: | boże nie spodziewałam się że mi odpisze sama klara |
a ja nie abym się chwalił ,ale mam tę przyjemność ze ją znam na żywo |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:54
|
|
|
w czwartek jestem umówiona z terapeutą wiem że to jedyna droga tylko nie bardzo mi się podoba nie lubię jak mi się radzi wolę radzić toteż problem wiem.> jak sie cieszę że ludzie do mnie mówią |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:54
|
|
|
asku napisał/a: | pterodaktyl na przykład boże co za facet |
Zwykły alkoholik, który miał trochę szczęścia, że udało mu się powrócić do świata żywych..... |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Wto 22 Mar, 2016 21:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:57
|
|
|
ciebie jacku też czytałam fajnie piszesz między wierszami i nie mogę wyjśc z podziwu wy czytacie to co piszę i jeszcze odpowiadacie |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 21:58
|
|
|
Cytat: | w czwartek jestem umówiona z terapeutą |
A to brawo
Bystra z Ciebie Dziewczyna. Dasz radę! |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 22:03
|
|
|
pterodaktyl l też przeczytałeś zaraz padnę ja cię ubóstwiam czemu jedni rozumieją o co chodzi a drudzy nie wiem że zrozumiałeś po doswiadczeniach życiowych ale nie wszyscy nabierają mądrości |
|
|
|
|
asku
Małomówny idiotka
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 22:06
|
|
|
przepraszam za wolno piszę nie nadążam za wami fajnie że jesteście żywymi ludzmi ciekawe co to znaczy |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 22:10
|
|
|
asku napisał/a: | przepraszam za wolno piszę |
nigdy,ale to przenigdy,nie przepraszaj za to jaką jesteś i nieprzejmuj się czy inni cię taką zaakceptują
ja to rozumiem i taką Cię akceptuję
a z czasem nabierzesz wprawy |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|