|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Pytanie o objawy odstawienne |
Autor |
Wiadomość |
AnnaEwa
Gaduła AnnaEwa
Pomogła: 8 razy Wiek: 51 Dołączyła: 04 Maj 2016 Posty: 599
|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2016 11:17 Pytanie o objawy odstawienne
|
|
|
Witam wszystkich!
Sama nie jestem uzależniona od alkoholu, więc się poniekąd na tym nie znam... A chciałabym się dowiedzieć, czy rzeczywiście samo odstawienie alkoholu jest takim straszliwym problemem dla chronicznego alkoholika?
Bliska mi rodzina przeżywa horror z taką osobą, i to z człowiekiem, który ma świadomość uzależnienia, w tej chwili nie jest już stricte "w ciągu", choć zdarzają mu się wpadki - ale nie ma porównania z tym, co było np. rok wcześniej, twierdzi, że chce się leczyć, wpisał się gdzieś na terapię... Nagłe ataki, gdy delikwent zaczyna mówić kompletnie od rzeczy, wybieganie z domu w środku nocy, bóle, skurcze, drgawki, ucieczki, twierdzenie, że "oni tu są, oni mnie zmuszą" (to o demonach), akty autoagresji, np. walenie głową w ścianę... I tak wiele dni z rzędu.
Czy odstawienie w warunkach domowych rzeczywiście tak przebiega, czy to manipulacja uzależnionego? czy może coś jeszcze? Co się dzieje z tym człowiekiem, czy ktoś z Was miał takie doświadczenia? |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2016 11:30
|
|
|
AnnaEwa napisał/a: | I tak wiele dni z rzędu. | to raczej nie ale omamy słuchowe I wzrokowe, padaczki delirki owszem tak ale na to jest prosty sposób .....detox pod fachową opieką można wyjść z ciągu jeśli się chce ...oczywiście |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2016 15:40
|
|
|
AnnaEwa napisał/a: | wybieganie z domu w środku nocy, bóle, skurcze, drgawki, ucieczki, twierdzenie, że "oni tu są, oni mnie zmuszą" (to o demonach), akty autoagresji, np. walenie głową w ścianę... |
Widać, że jest to zaawansowane stadium alkoholizmu
Myślę, że - jak napisał Janioł - detox będzie najbezpieczniejszym wyjściem z tego stanu. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
rejek
Towarzyski Wyleczony przez NFZ-Alko nie nawiedzony-bez misji
|
Wysłany: Śro 20 Lip, 2016 07:23
|
|
|
Cytat: | I tak wiele dni z rzędu. |
Jak po odstawieniu wiele dni z rzędu -to nie zespół odstawienny tylko raczej jakaś choroba psychiczna -idzcie albo wezwijcie lekarza. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 20 Lip, 2016 08:17
|
|
|
Jasne, z takimi objawami może to być np psychoza alkoholowa.
Tak czy owak powinno się zacząć od detoksu, a więc od wizyty u lekarza, który o tym zdecyduje. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|