Jak to jest z testami? |
Autor |
Wiadomość |
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 12 Sty, 2011 22:18 Jak to jest z testami?
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Mogę oczywiście pójść z tym do psychiatry, on mi przepisze jakieś antydepresanty i to mnie pewnie odblokuje |
80 % przypadków depresji mozna samym magnezem wyleczyc...Pilas tyle lat,mozesz miec jego niedobor.Objawia sie on wlasnie lekiem czy obnizeniem nastroju...
Cyt.z wiki.:
Opisywano przypadki, z których wynikało że suplementacja rozpuszczalną formą magnezu (4 x 125-300 mg jonów Mg2+ dziennie) może nawet w ciągu mniej niż 7 dni znieść objawy kliniczne depresji[14]. Z niektórych badań wynika iż skuteczna terapia tradycyjnymi lekami przeciwdepresyjnymi przebiega ze wzrostem poziomu magnezu w organizmie
Oczywiscie jeszcze potrzebny jest wysilek fizyczny,ktory poprawia samopoczucie o 50 % i taki stan utymuje sie przez kilka godzin(np.aeroby)...
Moim zdaniem nie powinnas myslec o przeszlosci,na dodatek tak odleglej.
aazazello napisał/a: | wypełnicie testy i specjalista ddd orzeknie: tak lub nie |
Jaka bzdura!Kiedys byl test na onet-Czy jestes alkoholikiem?-Co sie okazalo,ze 95% badanych to silnie uzaleznieni,a pozostale 5% to calkowici abstyneci...
Flandra napisał/a: | Przykład z życia: rodzic odwiedzający dziecko w szpitalu zapomniał przywieźć obiecanych baloników - dla tego dziecka przeżycie to było tak silne, że przez dłuższy czas (o ile dobrze pamiętam z miesiąc) nie było w stanie mówić. |
To juz przesada do potegi...
Wiedzma pisalas,ze depresja poalkoholowa minela i jest fajnie...tego sie trzymaj... |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 13:39
|
|
|
verdo napisał/a: | 80 % przypadków depresji mozna samym magnezem wyleczyc |
verdo napisał/a: | Oczywiscie jeszcze potrzebny jest wysilek fizyczny,ktory poprawia samopoczucie o 50 % i taki stan utymuje sie przez kilka godzin(np.aeroby) |
Quźwa, Verdo, jakie proste jest leczenie depresji.
Zmowa różnego rodzaju "specjalistów" lekarzy oraz przemysłu farmaceutycznego powoduje, że chorych wpędza się w coraz gorszy stan a leczenia staje się trudne i trwa latami.
verdo napisał/a: | aazazello napisał/a:
wypełnicie testy i specjalista ddd orzeknie: tak lub nie
Jaka bzdura!Kiedys byl test na onet-Czy jestes alkoholikiem?-Co sie okazalo,ze 95% badanych to silnie uzaleznieni,a pozostale 5% to calkowici abstyneci. |
Masz poczucie humoru, zbytkowniku.
Rozbawiłeś mnie do łez.
Specjalistyczne testy i "testy" na onecie w jednym rzędzie. Wiem, że jesteś zbyt inteligentny, żeby w to wierzyć, więc na pewno chciałeś nas rozbawić. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 19:23
|
|
|
aazazello napisał/a: | Quźwa, Verdo, jakie proste jest leczenie depresji. |
Nie wiem czy jest proste,podalem tylko jeden ze sposobów ktory moze komus pomoc...
Wiekszosc alkoholikow ma wyplukany magnez z orgnizmu,nikt nawet nie pisal o tym,ze zmniejsza on objawy zespolu abstynencyjnego...
Dane sa podane z wikipedi...wiec Twoje argumenty mnie nie przekonają ....
aazazello napisał/a: | Zmowa różnego rodzaju "specjalistów" lekarzy oraz przemysłu farmaceutycznego powoduje, że chorych wpędza się w coraz gorszy stan a leczenia staje się trudne i trwa latami. |
Nie da sie ukryc.... przemysl farmaceutyczny,lekarze,mnostwo terapii dla naiwnych,psychologow .....biznes sie kreci.
aazazello napisał/a: | Specjalistyczne testy i "testy" na onecie w jednym rzędzie. Wiem, że jesteś zbyt inteligentny, żeby w to wierzyć, więc na pewno chciałeś nas rozbawić |
Nie stawialem ich w jednym rzedzie...Przeciez to byl tylko przyklad-zasada dzialania...
Ooo aazazello.Myslalem,ze kazdy inteligenty czlowiek sie domsli,bo to oczywiste.
Jednak nastepnym razem dopisze i wyjasnie do konca(jak dziecku)bo widze,ze jednak watpliwosc sie pojawiaja : )))
Ty mnie rozbawiles ; ))))).Ja mam czekac na wizyte tylko po to,zeby pojsc do terapeuty i wypelnic test....Moge to zrobic w domu i zadnego fachowca do tego nie potrzebuje.
Testy sa na stronie Instytutu Psychologii Zdrowia Polskiego Towarzystwa Psychologicznego.... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 19:43
|
|
|
verdo napisał/a: | Ja mam czekac na wizyte tylko po to,zeby pojsc do terapeuty i wypelnic test....Moge to zrobic w domu i zadnego fachowca do tego nie potrzebuje.
Testy sa na stronie Instytutu Psychologii Zdrowia Polskiego Towarzystwa Psychologicznego.... |
Niebezpiecznie jest rozwiązywać testy u fachowca. Ja kiedy rozwiązywałem testy w domu było OK, odnajdowałem siebie gdzieś pod koniec fazy ostrzegawczej. Jak fachowiec mi zrobił test okazało się że jestem na pograniczu krytycznej i chronicznej. I po co mi to było?
Pozdrawiam Stanisław. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:02
|
|
|
staaw napisał/a: | Niebezpiecznie jest rozwiązywać testy u fachowca |
Jak narazie nikt tak nie twierdzi...
Czyli co sugerowal odpowiedzi,tlumaczyl Ci pytania,czy poprostu wczesniej sam siebie oszukiwales ?
Rowniez pozdrawiam. |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:07
|
|
|
verdo napisał/a: | poprostu wczesniej sam siebie oszukiwales ? | ...kłania się mechanizm zaprzeczania i iluzji... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:13
|
|
|
staaw napisał/a: | Ja kiedy rozwiązywałem testy w domu było OK, |
verdo napisał/a: | ,czy poprostu wczesniej sam siebie oszukiwales ? |
Ktoś z rok do tylu podał stronę takich testów wiec dla zabawy rozwiązałem go...
Szczerze i prawdziwe odpowiedzi dałem, a wyszło mi, ze problemu nie mam,
a nawet nie mam skłonności do uzależnień... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:16
|
|
|
A to dziwne,bo moim zdaniem to testy "wyolbrzymiaja" problem.Taka profilaktyka... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
|
|
|
stiff napisał/a: | wyszło mi, ze problemu nie mam |
A masz?
Miałeś rok temu, po pięciu latach Twojej abstynencji? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
|
|
|
A to dziwne,bo moim zdaniem to testy "wyolbrzymiaja" problem.Taka profilaktyka... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:18
|
|
|
Myślę, że testy są dla czynnych alkoholików.
Nieczynny nie musi ich robić, bo wie kim jest. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:21
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Nieczynny nie musi ich robić, bo wie kim jest. |
Jasne.
Wiedźma napisał/a: | Myślę, że testy są dla czynnych alkoholików. |
Zgodnie z zasada....mimo wszystko lepiej zapobiegac niz leczyc : ))) |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 20:41
|
|
|
verdo napisał/a: |
Czyli co sugerowal odpowiedzi,tlumaczyl Ci pytania,czy poprostu wczesniej sam siebie oszukiwales ? |
Nie podpowiadał, zadawał pytania pomocnicze (znał mnie z oddziału gdzie leczyłem się "tylko" na depresję).
Ja pisałem NAJSZCZERSZĄ prawdę, tylko widzianą pijanym mózgiem, przez głowę mi nie przeszło się oszukiwać, chyba ...
verdo napisał/a: | A to dziwne,bo moim zdaniem to testy "wyolbrzymiaja" problem.Taka profilaktyka... |
Boże, ile ja bym dał za takie wyolbrzymione testy 10 lat temu...
Kiedy analizuję moje picie, wychodzi mi że alkoholikiem byłem ZANIM wypiłem pierwszy kieliszek, poprostu szukałem lekarstwa na chorą duszę... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
Ostatnio zmieniony przez staaw Czw 13 Sty, 2011 20:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 21:19
|
|
|
Znam niealkoholików, którzy wypełniali testy na alkoholizm.
Żadnemu z nich nie wyszło, że jest alkoholikiem.
Ale w okresie kiedy piłam, byłam przekonana że co najmniej 95 procent Polaków pije tak jak ja...
A okazało się, jak wytrzeźwiałam i poprzyglądałam się ludziom wokół mnie, że tak jak ja piłam - pije 100 procent... alkoholików. |
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Czw 13 Sty, 2011 21:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
|