Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gorąca prośba o udział w badaniu na temat przemocy domowej!!
Autor Wiadomość
Katharsis87 
Milczek
Katharsis87

Wysłany: Czw 06 Paź, 2011 14:23   Gorąca prośba o udział w badaniu na temat przemocy domowej!!

Witam! Mam pytanie, nie wiem jak je odpowiednio sformułować, więc zapytam prosto z mostu.
Obecnie piszę prace mgr dotyczącą przemocy w środowisku rodzinnym. W zw. z tym, chciałabym dowiedzieć się czy znalazłyby się osoby, które na dzień dzisiejszy były by w stanie mi pomóc w badaniach. Mianowicie chodzi o anonimowe wypełnienie ankiety dot. sprawców przemocy domowej (zwracam się zarówno do sprawców, jak i ofiar. Wybaczcie proszę, że zwracam się z tak delikatnym tematem w sposób tak beznadziejnie bezpośredni. Wiem, że jest to drażliwy temat, zwłaszcza dla osób, które doznają/doznawały lub stosują/stosowały kiedykolwiek przemoc w środowisku najbliższej rodzinnym. Jeżeli ktokolwiek zechciałby mi pomóc, to proszę o jakikolwiek odzew, a w najbliższym czasie przesłałabym ową ankietę na adres mailowy tej osoby. Z góry serdecznie dziękuje. Zamieszczam wstęp, który umieściłam w ankiecie:
Kwestionariusz ankiety
Wydział Nauk Społecznych
Wyższej Szkoły Humanistycznej Towarzystwa Wiedzy Powszechnej
Szanowni Państwo!
Jestem studentką WSH TWP w Szczecinie na kierunku pedagogika – specjalność: pedagogika opiekuńcza i resocjalizacyjna.
Obecnie piszę prace magisterską dotyczącą przemocy w środowisku rodzinnym i obszaru jej przeciwdziałania. Zwracam się z uprzejmą prośbą o akceptację moich zamiarów i wsparcie poprzez udział w badaniu. Kwestionariusz ankiety jest anonimowy, a uzyskane informacje posłużą wyłącznie celom naukowo-badawczym. Na niektóre pytania należy udzielić indywidualnej odpowiedzi, zaś w innych zaznaczyć właściwą opcję krzyżykiem „X”.
Proszę o udzielenie szczerych i wyczerpujących odpowiedzi.
Bardzo dziękuje za udział w badaniu.
Przemocą nazywa się takie zachowania, które wyrządzają komuś szkodę o wywołują cierpienie. Przemocą jest picie, szarpanie, popychanie, ale także krzyki, wyzwiska i szantażowanie. Przemocą jest również zabieranie siłą jego własności.

Odpowiedz do tematu