ojciec |
Autor |
Wiadomość |
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 09:42 ojciec
|
|
|
oprócz tyfusa mam jeszcze ojca który pije. ponoć miała 2 zawały, cukrzycę ma coś z wątroba i trzustką. i dalej chleje |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 67 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 204 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 10:10
|
|
|
Pije bo sie załamał i poddał. Ale jak takiemu pomódz??
Hej! |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
sabatka
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
|
|
|
|
baca
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 67 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 204 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 14:00
|
|
|
Byłas wtedy za młoda aby mu pomódz. A matka??
Hej! |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
utopia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 15:07
|
|
|
sabatka- zajmij się sobą a nie uzależnieniami ojca tyfusa i kogo tam jeszcze znajdziesz- Ty pomóż sobie najpierw
nie możesz dać czegoś czego sama nie masz |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 16:28
|
|
|
utopia napisał/a: | nie możesz dać czegoś czego sama nie masz |
Sabatko, to o czym pisze Utopia to święta racja. Ja też na początku leczenia współuzaleznienienia ruszałam na pomoc wszystkiemu co sie rusza na świecie
Zawsze chętna do pomocy, zajmująca sie problemami innych, a okazało sie że najtrudniej przyjrzeć się sobie. A pomóc możesz przede wszystkim sobie. Potem przyjdzie czas na zbawianie świata, oczywiście , o ile jeszcze będziesz miała na to ochotę |
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 19:20
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Potem przyjdzie czas na zbawianie świata, oczywiście , o ile jeszcze będziesz miała na to ochotę |
Kiedy dojdziemy do tego momentu,ze nie jesteśmy wstanie zbawić świata czy kogokolwiek,bez jego woli współdziałania w tym kierunku,to będzie oznaczało ,ze wyszliśmy wreszcie na prosta... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 21:10
|
|
|
stiff napisał/a: | będzie oznaczało ,ze wyszliśmy wreszcie na prosta... |
Równym krokiem w rytmie marsza - jak nie bedziemy egoistami to nas zakracza - wykorzystaja i zostawia - " gdzie sa moi wszyscy przyjaciele elele " |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
rufio
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 21:13
|
|
|
Mój staruszek kiedys mi powiedzial ,ze mam sie odpierwiastkowac i mam sie zajac soba - a on i tak bedzie robił po swojemu - jak bede mial jego lata to możemy wtedy pogadac i koniec gadki - |
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 21:23
|
|
|
rufio napisał/a: | jak nie bedziemy egoistami to nas zakracza - |
Egoistami możemy być tylko w odniesieniu do naszego alko.Inaczej możemy zostać sami jeśli będziemy myśleć tylko o sobie... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
rufio
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 21:28
|
|
|
stiff napisał/a: | Egoistami możemy być tylko w odniesieniu do naszego alko |
To mialem na mysli - za bardzo egoista to byc nie można - jak poradzimy sobie na tyle z tym to i z reszta damy rade |
|
|
|
|
|
A;)
Małomówny
Pomogła: 1 raz Wiek: 55 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 60 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 22:01
|
|
|
stiff napisał/a: | Egoistami możemy być tylko w odniesieniu do naszego alko. |
Nie tak do końca... zdrowy egoizm - a tej umiejętności właśnie brakuje współuzależnionym - przyda się w ogólnych kontaktach międzyludzkich.
Za bardzo jesteśmy nastrojone na "pomaganie" wszystkim dookoła, czy tego chcą czy nie. Jeszcze nikt nie poprosi a my jesteśmy skłonne rzucić przysłowiowe wszystko i "załatwiać" za innych nie swoje sprawy. Oj, wiele razy musiałam mówić sobie STOP w takich sytuacjach. A co najdziwniejsze, ludzie często chcą się tylko wygadać i wcale nie oczekują pomocy. To takie jedno z moich odkryć na tej nowej drodze nauki życiowej |
_________________ "Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś
- lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz, kim jesteś" |
|
|
|
|
sabatka
|
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 09:20
|
|
|
no ia ja własnie muszę się nauczyć tego egoizmu. tylko pewnie aa w sobote zamknięte a w inne dni nie bede miała czasu. a ewentualnie anan? |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
|
|
|
|
utopia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 11:26
|
|
|
sabatka napisał/a: | ylko pewnie aa w sobote zamknięte a w inne dni nie bede miała czasu |
a może nie bądź taka pewna tylko sprawdź |
|
|
|
|
sabatka
|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 16:36
|
|
|
utopia napisał/a: | sprawdź |
sprawdziłam. było otwarte. idę w czwartek na pierwszą grupę. szkoda że mój ojciec nie poszedł jak mógł. teraz jest po dwóch zawałach i lewa komora si,ę mu nie zamyka w 35% |
|
|
|
|
|