Moja siostra |
Autor |
Wiadomość |
Ula
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 378 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 15:15 Moja siostra
|
|
|
Jest mi smutno martwie sie o moja siostre ktora przebywa Donau-Ries Klinik Donauwörth.jest 1000 km odemnie naszczescie jest blisko niej maz.Wiem ze jest pod dobra opieka ze nie powinnam sie martwic ale jakos mi to kiepsko idzie.Od dziecinstwa sie nimi opiekowałam i jeszcze caly czas sie martwie o nich.Chociaz juz coraz mniej ale jednak.Nie umiem pisac o tym co czuje wole mowic...Mam tylko nadzieje ze zostanie na całej terapi.Ciesze sie z jednego ze zrobiła pierwszy krok.Nigdy nie rozmawialysmy na temat naszego dziecinstwa nie wiedziałam ze bylo jej tak ciezko.Mam nadzieje ze pokocha siebie wtedy bedzie jej łatwiej. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 15:21
|
|
|
Ula napisał/a: | Jest mi smutno martwie sie o moja siostre |
Ty dobra kobieta jesteś |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 15:40
|
|
|
Ula napisał/a: | Od dziecinstwa sie nimi opiekowałam i jeszcze caly czas sie martwie o nich.Chociaz juz coraz mniej ale jednak. | No właśnie, oni są dorośli
Ty się martwisz ale ważne jest że:
Ty pierwsza pokazałaś,że można inaczej żyć...
znalazłaś tą drogę a inni idą za Tobą...
To jest najlepsze co mogłaś zrobić |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
Ostatnio zmieniony przez KICAJKA Nie 29 Sty, 2012 15:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ula
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 378 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 18:19
|
|
|
Jacku staram sie byc dobra jak potrafie a jak juz chodzi o moja rodzine to jestem blisko nich na dobre i złe.Moja mam martwi sie strasznie i mysl o tym jak nas wychowywała ile przeszła z ojcem, jakie jej zycie było ciezkie.Mowilam jej ze nie ma sie martwic choc ja sama sie martwie.Juz niczego nie odwrocimy musimy zyc dalej.I trzezwo patrzyc na swiat.Czesto mysle o tym co musiała mama przechodzic z ojcem zemna i bratem w nikim wsparcia nie pewnosc zadnego ciepła rodzinego bezpieczenstwa wszystko na jej głowie.Rozmawiałam z z siostra przez telefon czuje sie dobrze dostaje leki ma wykłady zajecia w grupach.
Kicajka ty dobra kobieto
Ostatnio na grupe DDA kolezanka powiedziała mi ze dzieki mnie patrzy całkiem inaczej na ludzi pijacych wie ze to jest choroba ja jako jedyna na tej grupie jestem uzalezniona od alkocholu, wiec czesto mi sie pytaja jak sobie radze.
Kicajko mozna fajnie zyc to prawda |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 19:39
|
|
|
będzie dobrze |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 12:38
|
|
|
Ula napisał/a: | naszczescie jest blisko niej maz.Wiem ze jest pod dobra opieka ze nie powinnam sie martwic |
no to nie masz się co martwić skoro wiesz że jest pod dobrą opieką i mu ufasz to się nie martw
Flandria napisał/a: | będzie dobrze |
|
_________________ Łatwo powracać, trudno znaleźć drogę... |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 545
|
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 18:54
|
|
|
szkoda że w Polsce nie ma takiej możliwości leczenia,
a pokochać siebie zarąbiście , jak dda sie ma pokochać, jeśli nigdy tej miłości nie zaznałam np jesli chodzi o mnie |
|
|
|
|
|