8 lat bede bezrobotny |
Autor |
Wiadomość |
wlod
Towarzyski wlod AA
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 12:20 Moje uzaleznienie
|
|
|
Faktycznie to jestem zadowolony z siebie.Jednak brak pracy powoduje mocne przygnebienie.Do tego jeszcze uchwala państwa RP wydluzeniu emerytury powoduje ze co najmniej jeszcze przez 8 lat bede bezrobotnyNie jest to pociezajace.Z samym uzaleznieniem sie upralem na pewno do idealu jest daleka droga Ale dzissiaj aie nie napije |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 12:35
|
|
|
A dlaczego miałbyś być 8 lat bezrobotny?
No w sumie... z takim nastawieniem... |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 12:52 Natawienie
|
|
|
Byles bezrobotny Ja juz kilka razy bez prawa do zasilku.albo na czarno Ostatnio w stolarni jakbys musial kilkaniascie ton drzewa przewalic to byś zrozumial i nastawienie tu nie pomoze tym bardziej ze milem zabieg na przpukline i mam zakaz dzwigania.I gdyliczylem ze w koncu coś zarobie pan wlasciciel od tego poniedzialku podziekował mi za prace a teraz ma problemz wyplata.Nie zycze nikomu w wieku taki jaki mam utracic prace |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 13:11
|
|
|
Ano byłem. Całe półtora miesiąca. I sam zrezygnowałem z zasiłku dla bezrobotnych.
Bo nie siedziałem na du*** i nie stukałem w klawisze, tylko działałem. Znalazłem sobie szkolenia w Centrum Integracji Społecznej, a ich elementem końcowym była praca.
Latek mam niewiele mniej, niż Ty, chorobami licytować się nie będę.
Przecież nie musisz mi się tłumaczyć, wyraziłem swoje zdanie.
W końcu to Twoje życie, nie moje. Możesz się użalać do woli. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Linka
Moderator
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 15:41
|
|
|
Gonzo ja mam bardzo zdolne dzieci i często musiałam im tłumaczyć, że inne dzieci nie są głupie tylko mniej zdolne a co za tym idzie trudniej im się uczyć.
A ogranicza nas wiele rzeczy, nie tylko zdolności. |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 15:47
|
|
|
Nie wiem, Linka, po co mi to piszesz, ja to wszystko wiem.
Piszę o sobie i o tym, jak funkcjonuję.
Czy piszesz to do Wloda, by go utwierdzić w tej postawie?
Na tym chyba polega powrót do normalności, by swoje ograniczenia przełamywać.
Czy się mylę? |
|
|
|
|
Linka
Moderator
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 15:54
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Na tym chyba polega powrót do normalności, by swoje ograniczenia przełamywać. |
byłam bezrobotna ...wiem jak się czułam...znam realia wsi, małych miasteczek,wiem jakie mam ograniczenia, pewnych już nie przeskoczę.
mnie Twój post by nie pomógł, przykro mi |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 15:59
|
|
|
A mnie nie.
Piszę o sobie, alkoholiku i zwracam się do drugiego alkoholika.
No chyba, że poczuwasz się do opieki. |
|
|
|
|
Gaja
Towarzyski
Wiek: 49 Dołączyła: 23 Mar 2012 Posty: 415 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 16:57
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Ano byłem. Całe półtora miesiąca. I sam zrezygnowałem z zasiłku dla bezrobotnych.Bo nie siedziałem na du*** i nie stukałem w klawisze, tylko działałem. Znalazłem sobie szkolenia w Centrum Integracji Społecznej, a ich elementem końcowym była praca. |
Trochę mnie tym uraziłeś, bo ja też jestem bezrobotna choć wydaje mi się że szukam intensywnie. Sprawdziłam. Będąc na tym szkoleniu o którym piszesz w Centrum Integracji Społecznej i tak dostaje się zasiłek. Tylko inaczej się nazywa.
Nie słyszałam o tym wcześniej więc szybko sprawdziłam. W poznaniu są to głównie szkolenia dla seniorów
|
_________________ Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu. /Pierre La Mure/
|
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 16:59 Ocena
|
|
|
Jezeli sadzisz ze sie zale to jest wielkie nieporozumienie.Napisalem jak sie czuje na dzis Wiesz Gonzo malo wiesz jak wygląda szukanie pracy w gdziekolwiek.Kiedy tego doświadczyz wtedy mozemy dyskutowac.To jet tak samo jak ktos dyskutuje o dzieciach ,ktorych nie ma i ich nie chce miec |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 17:05
|
|
|
Gaja napisał/a: | w Centrum Integracji Społecznej i tak dostaje się zasiłek. Tylko inaczej się nazywa. |
A to jakiś zarzut ma być, czy co?
Nie sądzisz chyba, ze ktoś żyje powietrzem, prawda?
Zrezygnowałem z zasiłku dla bezrobotnych, z bezczynnego siedzenia, sam sobie znalazłem instytucję, która mnie wyszkoliła i pomogła znaleźć pracodawcę.
W CIS nie ma żadnych ograniczeń wiekowych.
Gaja napisał/a: | W poznaniu są to głównie szkolenia dla seniorów |
Nie wiem, co to znaczy. Tam nie ma żadnych szkoleń.
Jest program aktywizacji zawodowej, jeden dla wszystkich.
Urazilem Cię czym, tym, ze opisalem, jak sobie znalazlem pracę?
Ciekawe....
wlod napisał/a: | Napisalem jak sie czuje na dzis Wiesz Gonzo malo wiesz jak wygląda szukanie pracy w gdziekolwiek.Kiedy tego doświadczyz wtedy mozemy dyskutowac. |
Tak Wlod, mnie wszystko z nieba spada, a ciocia z Ameryki śle dolary. |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Pią 25 Maj, 2012 17:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gaja
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 17:07
|
|
|
Porównałam sobie również te dwie instytucje w Bydgoszczy i Poznaniu i nie robią tego samego. Oczywiście dziękuję Ci za podpowiedź, bo nie słyszałam o tym wcześniej i sprawdzę to oczywiście.
A oto lista realizowanych projektów. |
_________________ Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu. /Pierre La Mure/
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 17:11
|
|
|
Wiem, ze istnieją także programy unijne dla konkretnych grup wiekowych. Ale nie wiem, gdzie o to pytać, pewnie w Urzędach Pracy. |
|
|
|
|
Gaja
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 17:11
|
|
|
Nie, ale podkreślenie, że dobrowolnie zrezygnowałeś z zasiłku bo nie siedziałeś na d...e, nie wspominając jednocześnie , że na rzecz innego zasiłku to lekki obciach Tak nikt nie zyje powietrzem. |
|
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012 17:18 Gonzo
|
|
|
Ja Tobie nie mowie ,ze Tobie coś lub ktos z nieba spada pisze tylko jak to wyglada u mnie |
|
|
|
|
|