Nic się nie kończy, póki się nie skończy... część druga |
Autor |
Wiadomość |
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 09:32 Nic się nie kończy, póki się nie skończy... część druga
|
|
|
Z racji tego, że poprzedni wątek rozrósł się tak bardzo, że sprzątanie w nim może nastręczyć trudności moderacji postanowiłem za namową jednego z modów założyć nowy wątek. Będzie on bezpośrednią kontynuacją oryginalnego:
Nic się nie kończy, póki się nie skończy... częśc pierwsza
Który zostanie w dniu dzisiejszym najprawdopodobniej zamknięty.
Dlatego też zostawiam tytuł jaki był, dodając tylko że jest to część druga. A dlaczego? Ano dlatego, że jest to kontynuacja a nie zupełnie nowy wątek. Jest to dla mnie bardzo ważne - pisząc tu, staram się opisać jak najwięcej sytuacji i przemyśleń, które mogą pomóc innym, znajdującym się w podobnych sytuacjach czy stanach. A że póki co wszystko idzie tak jak iść powinno, nie ma sensu zaczynać nic na nowo. Bo przecież nic się nie kończy póki się nie skończy.
Witam w kolejnej części relacji z wędrówki ku trzeźwości. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 09:51
|
|
|
A ty wiesz, że masz na tym forum 666 postów?
To jest szatańska liczba. Szybko napisz coś jeszcze. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 13:42
|
|
|
Oj, pewnie nieprędko napisze
Podoba mu się 666? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 14:02
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Oj, pewnie nieprędko napisze
Podoba mu się 666? Obrazek |
zdaje się, że może pisać w śmietniku lub undergroundzie bez "konsekwencji" |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 14:03
|
|
|
Flandra napisał/a: | zdaje się, że może pisać w śmietniku lub undergroundzie bez "konsekwencji" |
...może... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Jenu
Towarzyski Jenu
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:04
|
|
|
I jak Ci idzie? pozdrawiam |
_________________ "The mind is its own place, and in itself can make a Heaven of Hell, a Hell of Heaven.."
J.Milton, Raj Utracony |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:23
|
|
|
Jenu napisał/a: | I jak Ci idzie? pozdrawiam |
A w jakim sensie jak mi idzie? Jeżeli chodzi o liczbę 666 postów to już sobie poradziłem |
|
|
|
|
|
Jenu
Towarzyski Jenu
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:25
|
|
|
Odczuwam brak nowych wątków w Twoim temacie, bo Twój był pierwszy, jaki przeczytałam. Więc nieudolnie zagaduję |
_________________ "The mind is its own place, and in itself can make a Heaven of Hell, a Hell of Heaven.."
J.Milton, Raj Utracony |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:34
|
|
|
Miło mi.
Tu piszę tylko rzeczy, które powinny mieć znaczenie dla osób usiłujących uwolnić się od nałogu.
Głupoty codzienne wypisuję w pamiętniku.
Brak nowych wątków w temacie czasem jest dobrą wiadomością, jeżeli oprócz stagnacji w swoim temacie widać aktywność usera w innych wątkach. Znaczy to po prostu, że nie dzieje się nic szczególnego ani szczególnie niebezpiecznego
Aha, no i wygaduję się porządnie na grupie i w czasie rozmów z terapeutką. To i potrzeba gadania jest jakaś taka mniejsza. |
|
|
|
|
|
Jenu
Towarzyski Jenu
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:37
|
|
|
Rozumiem mnie jest dość blisko do Twojego podejścia do problemu, sposobu myślenia a brak chęci do dodatkowego obgadywania problemu rozumiem jak najbardziej pozdrawiam |
J.Milton, Raj Utracony |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:45
|
|
|
Jenu napisał/a: | Rozumiem mnie jest dość blisko do Twojego podejścia do problemu, sposobu myślenia a brak chęci do dodatkowego obgadywania problemu rozumiem jak najbardziej pozdrawiam |
Nie, źle mnie zrozumiałaś. Ja naprawdę sobie "używam" na spotkaniach. Mówię o wszystkim co mnie boli, mowię prawdę, bo wiem, że jeżeli będzie coś się działo to albo grupa albo terapeutka to wychwycą i będziemy mogli zareagować.
Jako brak chęci do dodatkowego obgadywania problemu rozumiem, że nie latam po sąsiadach czy rodzinie i nie truję im jaki to ze mnie alkoholik abstynent. Poinformowałem najbliższych i osoby na których zależało mi żeby wiedzieli. Cała reszta nie musi wiedzieć że jestem uzależniony. Aczkolwiek uznaję tutaj pewną zasadę - jeżeli ktoś spyta się prosto z mostu czy jestem alkoholikiem - odpowiadam że jestem... A raczej odpowiedziałbym, bo nikt się sam nie spytał póki co...
Po tym jak przestałem pić okazało się, że Jonesy był pępkiem świata, ale tylko świata Joneseya. Nikt oprócz najbliższych nic nie zauważył i nikomu mojego towarzystwa nie zabrakło. |
|
|
|
|
|
Jenu
Towarzyski Jenu
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:48
|
|
|
Tak właśnie zrozumiałam, widocznie nie przekazałam Ci tego jasno |
J.Milton, Raj Utracony |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:52
|
|
|
Niemniej jednak wszystkie te moje posty dowodzą jednego prostego faktu:
sam bym sobie z tym piciem nie poradził
I z całym szacunkiem dla Dekadentów, ale pisząc i lecząc się tylko wirtualnie, obawiam się że poległbym przy pierwszym grillu albo i jeszcze szybciej. |
|
|
|
|
|
Jenu
Towarzyski Jenu
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 08:59
|
|
|
Między innymi właśnie to zwróciło moją uwagę i jeszcze to, jak szczerze i bez patosu czy zbędnego kajania się podchodzisz do tematu |
J.Milton, Raj Utracony |
|
|
|
|
wampirzyca
Trajkotka praca nad samym sobą jest najtrudniejsza
Pomogła: 15 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 1792 Skąd: Transylwania
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 09:16
|
|