od kilku dni męcze się z nawrotami |
Autor |
Wiadomość |
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:40
|
|
|
A ja od kilku dni męcze się z nawrotami. Własnie wróciłem z mityngu i też szczególnie nie jestem zadowolony.Może to przez moje dzisiejsze nastawienie, bo zwykle wracam zadowolony. Strasznie mi działają na nerwy niektórzy ludzie z poszczególnych grup(chodze na kilka) i zastanawiam się czy to też może być fazą nawrotu |
_________________ Dominik |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:52
|
|
|
Dominik napisał/a: | Strasznie mi działają na nerwy niektórzy ludzie z poszczególnych grup |
nie, oni zachowują się wg swoich standardów
na pewno żaden z nich nie ma zamiaru działać Ci na nerwy, pewnie nawet nie wie że dziala.
to w Tobie coś sie dzieje
pomysl sobie że ci działający na nerwy to tylko
kilka gatunków małych zwierzątek futerkowych zebranych w jaskini....
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:53
|
|
|
Dominik napisał/a: | Strasznie mi działają na nerwy niektórzy ludzie z poszczególnych grup |
tutaj mówimy "co mnie dotyka, to mnie dotyczy"
więc warto się zastanowić kto..co..dlaczego, wywołuje u mnie złość?
|
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:55
|
|
|
Dominik napisał/a: | A ja od kilku dni męcze się z nawrotami. Własnie wróciłem z mityngu i też szczególnie nie jestem zadowolony.Może to przez moje dzisiejsze nastawienie, bo zwykle wracam zadowolony. Strasznie mi działają na nerwy niektórzy ludzie z poszczególnych grup(chodze na kilka) i zastanawiam się czy to też może być fazą nawrotu |
Dominik, a nie pomyślałeś, że warto założyć swój wątek o Twoim trzeźwieniu? Takimi tekstami nie pomożesz ani sobie ani Eli, która nie może zdecydować się i iść na miting. Może jej by pomógł, ale po Twoim wpisie cała nasza dotychczasowa "robota" może pójść na marne. Zależy mi na Eili, na tym żeby wyszła z nawrotu. Z Tobą pogadam w Twoim wątku problemowym. Pomyśl o sobie nie tratując po drodze innych. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 20:59
|
|
|
yuraa, W moim mieście działa kilka grup. Zaistaniał miedzy nimi jakiś podział. Jedni to "krawaciarze" drudzy"oszołomi" ,"profesorzy" itp. Jedni gadają na drugich. Strasznie przeszkadza mi ten podział. Jak słysze że kto nie był w Strzyżynie to nie trzeźwieje, albo "nie chodź tam, bo tam na programie nie pracują" to mnie.... i tu ze wzgledu na to, że są kobiety nie bedę sie wyrażał;) Dziś byłem pierwszy raz na mityngu w miejscowości w której wcześniej nie byłem. I nie moge powiedziec że jest tak czy tak bo gdyby się mnie nowicjusz zapytał gdzie iść to bym powiedział Tam gdzie masz najblizej i najszybciej. Ciekaw jestem czy w innych miastach też istnieją takie podziały... |
|
|
|
|
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 21:01
|
|
|
smokooka, sory wielkie. Chodziło mi tu o mnie. więcej razy się to nie powtorzy. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 21:03
|
|
|
Dominik napisał/a: | smokooka, sory wielkie. Chodziło mi tu o mnie. więcej razy się to nie powtorzy. |
Dlatego bardzo chętnie poczytam coś więcej o Tobie, na pewno będę chciała, może też umiała Ci pomóc |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 21:08
|
|
|
o schizma niczym w Lublinie w 2006 sie szykuje
a ''wyzdrowienie każdego z nas zalezy od jedności anonimowych alkoholików"
a ja w strzyzynie nie byłem i się nie wybieram, a kilka milionów AA z całego świata to nawet wyrazu Strzyzyna nie wymówi
zaraz polecimy w osobny temat Dominiku |
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 21:48
|
|
|
yuraa napisał/a: | a ja w strzyzynie nie byłem i się nie wybieram, |
...a ja nawet o tym nie słyszałem... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 21:50
|
|
|
Dominik napisał/a: | Strasznie mi działają na nerwy niektórzy ludzie z poszczególnych grup(chodze na kilka) i zastanawiam się czy to też może być fazą nawrotu |
Dzisiaj na mityngu słyszałem stwierdzenie:
"Chcesz przestać chodzić na mityngi- znajdź sobie kogoś, kto Cię drażni" |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 22:00
|
|
|
Jędrek, a no i widzisz. Czyli jednak to ze mną jest coś nie tak. Dobrze, że napisałeś. Tylko naprawdę nie rozumiem niektórych zachowań i może powinienem poprostu tam być, nie wdawać sie w polemiki i walić zlewke na to co mnie wkurza. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 22:06
|
|
|
Dominik napisał/a: | nie wdawać sie w polemiki i walić zlewke na to co mnie wkurza. |
Ja nie potrafiłem walić zlewki w pierwszych dwóch latach abstynencji.
Nie chciałem zmienić sposobu myślenia i wkurzali mnie nawiedzeni weterani gadający o Bogu i szczęściu.... czasami wychodziłem wściekły w trakcie przerwy..... ale wracałem.... wracałem, bo bałem się już pić. Rozum przyszedł po dwóch latach.... u mnie Zawzięty jestem |
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 22:06
|
|
|
Dominik napisał/a: | naprawdę nie rozumiem niektórych zachowań i może powinienem poprostu tam być, nie wdawać sie w polemiki i walić zlewke na to co mnie wkurza |
ja też wielu zachowań nie pojmuję
no i co z tego
godzę się z tym czego zmienic nie mogę
a zmieniam to co mogę zmienić |
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 22:08
|
|
|
yuraa napisał/a: | a zmieniam to co mogę zmienić |
A zmienić mogę siebie przykładowo |
|
|
|
|
Dominik
Małomówny Trzeźwiejący
|
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012 22:13
|
|
|
Uczę się pokory, której zawsze mi brakowało i nadal brakuje, ale szybko się wkurzam jak coś nie jest tak jak ja bym chciał. Staram się zawsze wpierw spojrzeć na siebie, tylko jeśli wiem, że mam w czymś racje to już nie odpuszczam... Jutro mityng odpuszczam bo ide na mecz popatrzeć( w gronie ludzi z "branży" ) wiec następny mam w czwartek, piątek a poźniej w niedziele:) I co najważniejsze kolejne 24 h zaliczam do swojej trzeźwości:):):) |
|
|
|
|
|