|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Jestem DDA, pozornie wesoła i komunikatywna ale... |
Autor |
Wiadomość |
ktosia
Małomówny
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:54 Jestem DDA, pozornie wesoła i komunikatywna ale...
|
|
|
Jestem DDA, pozornie wesoła i komunikatywna ale strasznie zamknięta w sobie. Trudno mi mówić o czymkolwiek co dotyczy mojego dzieciństwa. Wiem doskonale że to się za mną wlecze i czasem trudno żyć z takim bagażem ale do terapii nie dojrzałam, próbowałam ale nie wyszło, przyjaciółka alkoholiczka mnie zaciągnęła bo tylko z nią mogłam rozmawiać szczerze i otwarcie. Mogłam bo zapiła na jesieni i nadal pije, nie jestem w stanie jej pomóc i to mnie jeszcze bardziej przygnębia |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Sob 16 Lut, 2013 17:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:58
|
|
|
Myślałaś o grupie wsparcia? U mnie AA bardziej się sprawdziło niż terapia... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
ktosia
Małomówny
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:01
|
|
|
Czasem o tym myślę ale nie jestem przekonana |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:04
|
|
|
To powiem Ci w czym dla mnie był lepszy mityng:
Mogłem usiąść w kącie i TYLKO słuchać co inni mówią, na każde pytanie mogłem powiedzieć "nie chcę o tym mówić", oczywiście pytania w przerwie, w czasie mityngu mówimy tylko o sobie...
Nikt Cię do niczego nie zmusi, nie skrytykuje... po pewnym czasie sama zaczniesz mówić bo zobaczysz że Twoje przeżycia różnią się od innych tylko detalami... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
ktosia
Małomówny
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:13
|
|
|
Wiem, byłam ( Częstochowa 2011) z grupą osób które znam, lubię, podziwiam,nawet coś opowiedziałam, to że coś z siebie wyrzucę wcale mi nie pomaga. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|