Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
alko czy nie alko???
Autor Wiadomość
ulena 
Gaduła

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 20:59   alko czy nie alko???

ale czad jestem tutaj na forum jako współ , a dziś się okazuje , że mam problem z alkoholem
(wszystkie testy jakie zrobiłam na 99% na to wskazują). Nie piłam ani kropli prawie trzy lata , a od wczoraj czuję smak , w sklepie pierwsze co robię to patrze na półkę z moim kiedyś ulubionym trunkiem, mam totalnie rozwalone emocje -wydawało mi sie , że to przez mojego męża , który urządził mi awanturę za to forum ale zaczyna się obawiać , że być może testy mają rację i jestem do tego wszystkiego uzależniona , a teraz to jakaś chęć powrotu do napicia się??? Niech to szlag jestem tak skołowana, że już nie wiem co mam robić

olka 
Gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:10   

Hmm,czytałam posty dla współ...To jak się czujesz wyglada na mega głoda,ale ja nie jestem specjalistką od uzależnień,pisze jako alkoholiczka.Ulenka to jest do przeżycia,dużo pij,czekolada pomaga,zrób sobie kąpiel,prysznic tylko nie leć po flache...

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:10   

ulena napisał/a:
ale czad

Rzeczywiście.....czad.... :szok:

gregor71 
Towarzyski
alkoholik

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:12   

ulena napisał/a:
a teraz to jakaś chęć powrotu do napicia się??? Niech to szlag jestem tak skołowana, że już nie wiem co mam robić

Nie piszesz jak piłaś,co straciłaś,dlaczego przestałaś pić.To może wiele innym wyjaśnić.

ulena 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:14   

olka napisał/a:
.To jak się czujesz wyglada na mega głoda

szlag a mnie się WYDAWAŁO , że to przez mego alko przeciez ja się nigdy nie czułam alkoholiczką , fakt, że czasem dałam przyslowiowej d... przez alkohol no ale żeby od razu być uzależniona co to to nie , a teraz jak zaczynam terapię dla współ ... nagle się okazuje, że to ja mam się leczyć a nie mój mąż . Chyba mnie zaraz trafi ale nie no po prostu zatyka mnie z tego co się zaczyna we mnie dziać

zimna 
Gaduła
Księżniczka \^^^/

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:15   

ulena napisał/a:
ale czad jestem tutaj na forum jako współ , a dziś się okazuje , że mam problem z alkoholem
(wszystkie testy jakie zrobiłam na 99% na to wskazują).

No nie wiem , nie panikuj.
Siedzisz z alkoholikami całe dnie, czytasz o głodach itp. (niektórzy przyszli tatusiowie mają objawy ciążowe, razem z żonami) :mgreen:

ale co prawda na współkę to mi nie wyglądałaś
..................................... :proca:
Ostatnio zmieniony przez zimna Pią 06 Sty, 2012 21:17, w całości zmieniany 1 raz  

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:21   

Testy testami, ale powinnaś udać się po rzetelną diagnozę do terapeuty uzależnień.
Nie ma co gdybać - masz podejrzenia, to je zweryfikuj i jeśli będzie trzeba - zacznij się leczyć.

ulena 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:21   

no dobra to tak teraz mam podpisaną krucjatę ale wcześniej to piłam sobie czasem sama (do kompa) często z kumpelą , którą dośc często chciałam widzieć , często robiłam rzeczy, których do dzis się wstydzę , czasem imprezowałam w firmie wspólnej z mężem w czasie pracy z klientami i mężem , a potem wstyd przed klientami, raz wyleciałam z pracy za picie w czasie pracy, wcześniej ze szkoły , a czasem leczyłam se klina od rana (nigdy dłużej niż 2 dni) ale zwłaszcza latem to codziennie zimny browar musiałam walnąć, a potem właśnie podpisanie krucjaty(niby dla męża)i od tamtej pory ( w marcu minie 3lata) nic aż do wczoraj gdzie powalił mnie smak alkoholu, który znikąd poczułam na jężyku

olka 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:24   

Z tego co pamiętam z odwyku to alkoholikiem jest ten co ma przymus picia,czyli jak wypije przykładowo jedno piwo,to pomimo,że obiecał sobie że na tym jednym koniec pije następne.To taka chyba podstawa.No u mnie tak było.Nigdy nie szłam do baru z zamiarem upicia się,głęboko wierzyłam,że dwa piwa i do domu...Kończyło się zawsze "zgonem".Przypomnij sobie czy miałas taki przymus...

ulena 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:25   

oj nawet moje pisanie zaczęło być pijane , właśnie myślę nad tym wszystkim i trudno może Wam się wydać , że panikuje ale trudno TAK WŁAŚNIE PANIKUJĘ, bo gdyby jednak sie okazało, że moja złość i hustawki nastrojów to chęć napicia się to przecież wszystko zaczyna się wywalać do góry nogami, a wcale nie podoba mi się co wyprawiałam po alkoholu i nie chce tego

gregor71 
Towarzyski
alkoholik

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:26   

ulena napisał/a:
no dobra to tak teraz mam podpisaną krucjatę

Ujawniłaś się już powinno być lźej
Kobiety tak czasem mają nie piją bo dla kogoś,ale jak sama widzisz alko nie zapomniał o Tobie.

zimna 
Gaduła
Księżniczka \^^^/

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:26   

ulena napisał/a:
no dobra to tak teraz mam podpisaną krucjatę ale wcześniej to piłam sobie czasem sama (do kompa) często z kumpelą , którą dośc często chciałam widzieć , często robiłam rzeczy, których do dzis się wstydzę , czasem imprezowałam w firmie wspólnej z mężem w czasie pracy z klientami i mężem , a potem wstyd przed klientami, raz wyleciałam z pracy za picie w czasie pracy, wcześniej ze szkoły , a czasem leczyłam se klina od rana (nigdy dłużej niż 2 dni) ale zwłaszcza latem to codziennie zimny browar musiałam walnąć, a potem właśnie podpisanie krucjaty(niby dla męża)i od tamtej pory ( w marcu minie 3lata) nic aż do wczoraj gdzie powalił mnie smak alkoholu, który znikąd poczułam na jężyku

Ja pi******le ,
:zemdlal:
..................................... :proca:

ulena 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:27   

olka napisał/a:
.Nigdy nie szłam do baru z zamiarem upicia się,głęboko wierzyłam,że dwa piwa i do domu...Kończyło się zawsze

niestety rzadko kiedy kończyło sie u mnie na jednym piwie często niepamięcią jak ja do domu wróciłam

olka 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:29   

No to Ulenko nie będe czarować,moim zdaniem masz problem...ALE TO NIE KONIEC ŚWIATA!!!!!

ulena 
Gaduła

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 21:30   

zimna napisał/a:
a pi******le ,
:zemdlal:

ja tez nie wiem co sie teraz ze mną dzieje a mój mąż nieraz mi mówił, że nie tylko on ale ja róniez potrzebuje pomocy aha oczywiście myslałam , że chce mnie wciągnąć by mu samotnie w tym alkoholiźmie nie było, a chyba ... ku*** n NIE

Odpowiedz do tematu