Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie umiem się uporać z tym wszystkim
Autor Wiadomość
jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:27   

cześć czytałam wasze posty bardzo dawno zalogowałam się tu na stronie ale szczerze zapomniałam a możne się bałam odezwać dziś rozmawiałam z koleżanka przypomniała mi o Was siedzę czytam sobie i łzy mi same lecą mam jak wiele z was podobny problem z alkoholem męża z tym ze ja postawiłam krok i wyprowadziłam się od niego w grudniu bo wigilia uświadomiła mi ze nie mogę pozwolić aby moje dzieci cierpiały choć mnie jest ciężko ponieważ musiałam wyprowadzić się do mamy a tu nie zapomina się o tym co przeszłam za kogo wyszłam i co mnie czeka moja mama miała męża alkoholika i choć wiem ze w dobrej wierze mi mówi próbuje pomoc ta ja mam dość ciągłego słuchania tego się wydarzyło mam z mężem syna który ma cztery lata i dużo rozumie boli mnie jak moja mama nie patrzy na niego tylko mówi jaki tata jest a mój syn później płacze mi ze babcia źle mówi o tacie nic nie dociera do niej jak mowie wtedy jest gorzej boli mnie to co zrobiłam swoim dzieciom i to jak teraz cierpią ale problem jest w tym ze to ja nie umiem się uporać z tym wszystkim

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:28   

Cześć Jowis! Fajnie, że się odezwałaś :) Pewnie za chwilę ktoś z Moderatorów stworzy dla Ciebie Twój własny temat :pocieszacz:
Ostatnio zmieniony przez margo Pią 13 Cze, 2014 16:29, w całości zmieniany 1 raz  

jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:36   

tego niewiem ale milo mi ze tu zajrzalam zawsze cos pomoze :(

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:43   

jowis napisał/a:
tego niewiem ale milo mi ze tu zajrzalam zawsze cos pomoze

jasne! jeśli tylko masz taką potrzebę, to możesz się z nami dzielić swoimi problemami :pocieszacz:

anuszka 
Gaduła

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:43   

Jowis -kochana jestes wsrod swoich :kwiatek:
Zostawilas meza ,wyprowadzajac sie do mamy wiec masz w sobie sporo sily i checi na zmiane a to juz bardzo wiele :okok:
Zobacz ja bylam z moim 20 lat jak ruszylam tylek z miejsca
Problem mysle ze jest w tym iz Twoja mama zyjac z alkoholikiem przez iles tam lat jest rowiez wspouzalezniona - wiec nie rozumie nie funkcjonuje jak zdrowa osoba . Mysle , ze na uwagi , ktore kieruje do Twego syna powinnas jej zwracac uwage , powiedziec, ze to normalne , ze jej wnuczek jest podobny do swego ojca fizycznie ale to nie jest powod dla ktorego ma mu sprawiac przykrosc bo on to bardzo przezywa .To Twoja mama ale jej tez masz prawo stawiac granice ;

Cytat:
gorzej boli mnie to co zrobiłam swoim dzieciom i to jak teraz cierpią ale problem jest w tym ze to ja nie umiem się uporać z tym wszystkim

Nie obwiniaj sie nic nie zrobilas Ty zlego swoim dzieciom , starasz sie je chronic , dbasz o nie , zabralas od ojca alkoholika . ,martwisz sie o nie .
Pomalu malymi kroczkami bedzie lepiej , nie jest nic latwe , kazda z nas przechodzila lub przechodzi przez mase problemow,
Fajnie , ze tu zagladasz mi to forum dalo nadzieje , pisz , my Cie rozumiemy :buzki:
Ostatnio zmieniony przez anuszka Pią 13 Cze, 2014 16:45, w całości zmieniany 1 raz  

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:48   

Witaj Jowitko :)

Jak widzisz, wydzieliłam Tobie Twój własny temat.
Zobacz tytuł jak mu nadałam i jeśli chciałabyś go zmienić, to daj znać.

Słoneczko 
Gaduła
Alko/Współ.../DDA/

Pomogła: 18 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 17:06   

Witaj Jowitko.
Jestem tutaj po to, by sobie pomóc i sa efekty, czego ci również życzę z całego serducha :pocieszacz:

p.s. Ja mam tez małego synka, i wiem, co czuje moje maleństwo :tak:

jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 17:21   

bardzo Wam gorąco dziękuje za te słowa naprawdę dużo dla mnie znaczą. Tak stawiam się mojej mamie w obronie swoich dzieci choć to nie jest łatwe bo żyjemy pod jednym dachem ja idę do pracy o moje dzieci cierpią ze muszą zostać i często wysłuchiwać co zrobić nawet spokojne rozmowy nie pomagają :( ja z moim mężem nie byłam długo bo tylko cztery lata a od roku wszystko sie zmieniło dopiero po ślubie dowiedziałam sie tak naprawdę ze mój mąż jest alkoholikiem bo jak go poznałam to nie pil nic nawet piwa cieszyłam sie bardzo ale cóż nie na długo

olga 
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 17:42   

witaj :)

czy Twoja mama wie, że przeszłości nie da sie zmienić, że nie mozna żyć przeszłością bo jesteśmy tu i teraz i mamy wpływ tylko na to co będzie? może ona o tym nie wie, spróbuj ja uswiadomić

anuszka 
Gaduła

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 17:55   

Moje dzieci sa fizycznie bardzo podobne sa do swego ojca , ale to nie znaczy , ze sa gorsze bo ich tata jest alkoholikiem i maja byc z tego powodu krytykowane

Powiedz swojej mamie , ze Twoje dzieci sa najwiekszym skarbem od Twego meza -ktory jest chory na alkoholizm i ze niezyczysz sobie zeby robila im jakies zlosliwe uwagi;

Po drugie skoro tak bardzo cie krytykuje to jej zasugeruj , ze rowniez ona na partnera wybrala sobie alkoholika wiec moze to tez jej wina ze ty na takiego trafilas skoro matka dala ci taki przyklad :bezradny:

jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 18:31   

staram sie jej to tłumaczyć prawie codziennie wiem ze stara sie żeby było dobrze jestem jej wdzięczna ze mi pomaga rozmawiałam z psychologiem na ten temat moja mama nigdy nie zgodzi sie na taka rozmowę tak jak powiedział już minęło sporo lat kiedy ona przeżywała to samo nie może sie pogodzić z tym ze spotkało mnie to samo i próbuje swoje błędy naprawić za mnie ale tak sie nie da przez meze stres rozchorowałam sie leczę sie onkologicznie ona wie ze to wszystko sprawiło moje zaniedbanie kłopoty awantury policja niebieska karta na pewno to wszystko gdzieś obudziło w niej co kiedyś ona przeszła ale czasem myślę ze trzeba było zostać tam w TYM domu samej z osoba która jak wypiła to często do takiego stanu ze nie miała siły iść na łózko ale ja mialam jakis czas spokuj cf2423f :zalamka:

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 18:40   

Jowis, czy Ty chodzisz na terapię dla współuzależnionych i/albo na Al-Anon?

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 18:41   

Cześć Jowita :)

jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 18:47   

chodzilam kiedys teraz niechodzie rozmawiam z psychologiem ale nie czesto chyba wsydze sie problemow swoich

jowis 
Towarzyski
jowis

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 18:48   

Czesc Witam

Odpowiedz do tematu