Jak łyse konie.... |
Autor |
Wiadomość |
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 10:39
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | bardzo pogodny facet i bardzo mało wykorzystywany jako aktor.. |
z tym to tez się zgadzam |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 14:10
|
|
|
stanisław napisał/a: | przyjaciele kturzy nie piją czy wiedzą o twoim alkoholizmie |
...szczerzę mówiąc nie afiszuję się moim alkoholizmem, nie witam się mówiąc "...jestem alko...". Poza tym mój typ picia - "samotniczo-domowy" - nie wytworzył wśród moich znajomych poglądu o mnie, że jestem alkoholikiem. Myślę więc, że by się mocno zdziwili wiadomością o moim uzależnieniu... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 16:20
|
|
|
Ja ze swoim alkoholizmem też sie nie afiszuje ale kiedys na weselu przyznałem sie znajomej której niebylo kilka lat w Polsceże jestem po terapi to uwiezrz mi ze to ja byłem zdzwiony jej reakcja na moje słowa myslałem że niewie o moim problemie a okazało sie co innego . |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 16:29
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | Borus napisał/a:
...ja po prostu mówię, że nie piję...
...wiśta wio... łatwo powiedzieć.. |
ja z tym nie miałem problemu,od samego początku trzeźwości
bo ja chciałem trzeźwieć
ZbOlo napisał/a: | które kiedyś "czymś" mi imponowały - wiedza, kasa, podejściem do kobiet |
ja jestem jaki jestem,i to zaakceptowałem
a piłem bo nieśmiały byłem i gorzała dodawała odwagi
i nadal nieśmiałość we mnie,ale niekiedy pozwolę sobie na taki czyn śmiałości
na który największego śmiałka niestarć |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 22:56
|
|
|
Jacek napisał/a: | i nadal nieśmiałość we mnie,ale niekiedy pozwolę sobie na taki czyn śmiałości
na który największego śmiałka niestarć |
...śmiało napisane... i fajnie... |
|
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
Pomogła: 14 razy Wiek: 50 Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 406 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 10:31
|
|
|
Wiecie co? czynni alko jak chleją..to obok siebie jest facet po zawodówce i profesor z uniwersytetu....i nie ma przepaści,razem równo podnoszą kieliszki...wiem,bo nie raz gościł u mnie wielki profesorek..jakiż podziw widziałam w oczach mojego ojca...książek pod sam sufit ma w domu a jakiż on oczytany a mądry...nie neguję tego,szkoda mądrej głowy..trochę z takim zafascynowaniem podchodziłam do tej znajomosci..jak to możliwe..gdyby obydwaj poszli na terapie to i razem siedzieliby na mitingu ,profesor i ślusarz..obok siebie..czy pijani ..czy trzeżwi..alkohol..nie rozróżnia statusu społecznego.Dlatego ZbOlo nie przejmuj się tymi 3 czy 4 osobami za dużo tylko żyj swoim życiem. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 10:33
|
|
|
czarna róża napisał/a: | Dlatego ZbOlo nie przejmuj się tymi 3 czy 4 osobami za dużo tylko żyj swoim życiem. |
...tak właśnie czynie Czarna Różo, tak czynię.... a z profesorami i innej maści celebrytami też chlałem... |
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 13:36
|
|
|
Tereferekuku - tez masz zmartwienie - widocznie jestes juz pełen szczęścia i miłosci skoro przejmujesz sie takimi *p**** . Ty myslisz ze ich obchodzisz ? Oni maja głowe zajeta czyms innym . Moze w tym momencie kiedy Cie widza - moze . Powiedza - szkoda chłopa był taki fajne a teraz taka klipa . Przez chwile a potem kieruja swoje zainteresowanie w inna stronę . Naprawde wazne jest dla Ciebie co powiedza lub pomysla o Tobie ? Jest Ci to potrzebne do - własnie do czego ? Ty masz teraz swoje zycie oni swoje - kiedys orbitowaliście na jednej lini teraz juz nie i to wszystko .
Ja to mówie że swój basen juz wypiłem -m teraz sa młodsi - mam nastepców - a ze ich nie znam - moze gdzies kiedys ich spotkam w jakims osrodku a moze zobacze kondukt - ale to juz nie mój problem . Jedni nie pija inni nie pala a jeszcze inni nie jadaja słodyczy - prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
Pomogła: 14 razy Wiek: 50 Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 406 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 08:12
|
|
|
rufio...mądryś ty człek.. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010 14:17
|
|
|
rufio napisał/a: | Naprawde wazne jest dla Ciebie co powiedza lub pomysla o Tobie ? |
...nie jest to najważniejsza rzecz w moim życiu, ale TAK...
rufio napisał/a: | Ty masz teraz swoje zycie oni swoje |
...które - bardzo rzadko - ale przecinają się ze sobą...
rufio napisał/a: | kiedys orbitowaliście na jednej lini teraz juz nie i to wszystko |
...to prawda... sądzę, że za jakiś czas "ustawię" sobie moje rozumowanie i nie będę miał takich sytuacji...
czarna róża napisał/a: | rufio...mądryś ty człek.. |
...potwierdzam... |
|
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 00:33
|
|
|
Zauważyłam,że są ludzie którzy słowa,"jestem alkoholikiem"mówią tylko na mityngu.Poza grupą juz się tak nie określą.Wstydzą się swojej choroby?Czują się gorsi?Nie chcą być wyśmiani?
Ja nie wstydzę się mówić,"mój mąż jest alkoholikiem",nie wstydzę się mówić,"w moim domu jest problem alkoholowy"nie wstydzę się mówić,że jestem współuzależniona.
Wystarczy wejść na mój profil na Nk.Pełniutko mam w znajomych,grup,stowarzyszeń AA i innych abstynenckich profili.Grono szkolnych znajomych pyta czemu.Odpowiadam zawsze..".Bo mój mąż jest alkoholikiem,a ja jestem współuzależniona.Moja rodzina dotknięta jest chorobą alkoholową."
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 08:46
|
|
|
beata napisał/a: | Wstydzą się swojej choroby?Czują się gorsi?Nie chcą być wyśmiani? |
...myślę sobie - tak jest w moim życiu, że jest grupka ludzi, z którymi nie chciałbym rozmawiać o mojej chorobie. Alkoholizm jest ułomnością i słabością... Nie jestem jeszcze gotowy do tego, by rozmawiać o tym np. z moją pierwszą szkolną miłością, z kumplem który traktuję mnie jako "ideał". Może jeszcze w pełni nie wytrzeźwiałem. Wierzę, że nie chodzi tu "przytrzymanie wódczanych przyczółków" by kiedyś można by było do czego wracać... ale cholera wie - gorzała jest nie przewidywalna... |
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 08:51
|
|
|
beata napisał/a: | Ja nie wstydzę się mówić,"mój mąż jest alkoholikiem" |
...czy łatwiej jest powiedzieć: "Mój partner jest alkoholikiem" czy "Jestem alkoholikiem"? |
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 08:56
|
|
|
beata napisał/a: | Zauważyłam,że są ludzie którzy słowa,"jestem alkoholikiem"mówią tylko na mityngu |
bo to są z krwi i kości Anonimowi Alkoholicy |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 09:00
|