bezradność |
Autor |
Wiadomość |
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 16:26
|
|
|
Ponad rok, ale z przerwami, bo w międzyczasie za granicą byłam. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 16:33
|
|
|
Myszko! Dopiero grupa daje siłę! Uwierz mi! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 18:10
|
|
|
Cytat: | Na mityng AA nie odważę się pójść. Coś mnie blokuje |
Twoja podświadomość jeszcze nie zaakceptowała faktu, że masz problem ale świadomie już wiesz, że go masz. Nabierz powietrza i skok w wodę. Nie dadzą Ci tam utonąć i zapewniam Cię, że tam nikt nie gryzie |
_________________ |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 18:21
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Ważne żeby promille buzowały a ile ich jest to już nie ma takiego znaczenia. |
Ma zaczenie.Malo promili=malo alko,czyli niedopicie,panika i brak snu.
szaramyszka napisał/a: | Zaczęłam unikać sytuacji związanych z piciem. |
Na poczatku tak powinno byc...
szaramyszka napisał/a: | moja praca magisterska, której od wielu lat nie mogę napisać. |
To sciagnij z internetu,prawie wszyscy tak robia No chyba,ze ambicja ci na to nie pozwala... |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 18:25
|
|
|
verdo napisał/a: |
To sciagnij z internetu,prawie wszyscy tak robia No chyba,ze ambicja ci na to nie pozwala... |
No nie pozwala:P
Spoko, jestem na etapie pisania planu, w czwartek idę do promotor. |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 18:29
|
|
|
No to powodzonka zycze.. |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 19:10
|
|
|
Hej ja sie uzewnetrzniam w moim wlasnym, bolesnym watku, a wy co, sobie offtop zalozyliscie Tu mialo byc o mnie i moich problemach a nie o piciu kontrolowanym Nie mowie, ze zabraniam, ale sprawdzam co jakis czas temat zeby, zobaczyc co ludzie napisali, a tu jakis nowy watek sie wkrecil. |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:44
|
|
|
Tak sobie czytam,szaramyszko,Twoje posty i sobie dumam nad nimi. Moim zdaniem,jesli nawet jeszcze nie jesteś alkoholiczką,to wszystko wskazuje na szkodliwe picie i na dobrą drogę do niego. Z kolei piszesz,że specjaliska od uzależnień,nie uważa,żebyś miała problem. Może ma rację,ale ja uważam,że najlepszym terapeutą, w tym przypadku,jesteś Ty. Przecież czujesz,że coś jest nie tak. Skądś się Twój niepokój bierze. Przeanalizuj wszystko jeszcze raz. Ja,jak robiłam swój pierwszy test na uzależnienie,to byłam z niego bardzo zadowolona. Wyszło mi,że na pewno uzależniona nie jestem. Teraz ,po latach wiem,że wtedy byłam już uzależniona od około 8 lat. Ale każdy ma swoją drogę... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:55
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Trafiłam do niej w związku z tym, że jestem także DDA. | A co robisz u tej terapeutki poszukaj dobrej od DDA, i ktoś juz tobie doradzał terapie grupową wedlug mnie sa bardzo dobre , a jesli nie mitingi to są różne grupy wsparcia tylko zapytaj gdzie chcesz pojśc. |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 22:44
|
|
|
jolkajolka napisał/a: | Tak sobie czytam,szaramyszko,Twoje posty i sobie dumam nad nimi. Moim zdaniem,jesli nawet jeszcze nie jesteś alkoholiczką,to wszystko wskazuje na szkodliwe picie i na dobrą drogę do niego. Z kolei piszesz,że specjaliska od uzależnień,nie uważa,żebyś miała problem. Może ma rację,ale ja uważam,że najlepszym terapeutą, w tym przypadku,jesteś Ty. Przecież czujesz,że coś jest nie tak. Skądś się Twój niepokój bierze. Przeanalizuj wszystko jeszcze raz. Ja,jak robiłam swój pierwszy test na uzależnienie,to byłam z niego bardzo zadowolona. Wyszło mi,że na pewno uzależniona nie jestem. Teraz ,po latach wiem,że wtedy byłam już uzależniona od około 8 lat. Ale każdy ma swoją drogę... |
Nie jestem zadowolona z testów, wychodzi mi, że mam problem. Jutro idę do poradni, zobaczymy co zalecą. Zapewne mityng
Terapeutka jest i od DDA i od uzależnień. I coś mi się wydaję, że to jej zaparcie nie jest bezcelowe
Atak w ogóle mam w planach zrobienie rano ogólnych badań krwi oraz badań wskaźnika ggtp. |
Ostatnio zmieniony przez szaramyszka Nie 14 Mar, 2010 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 13:29
|
|
|
Byłam na mityngu. Strasznie jakoś zakręcona jestem, sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Napewno jestem DDA, możliwe, że alkoholiczką też...Chyba, że jako DDA sobie wkręcam. |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 13:33
|
|
|
Zastanów się takze, czy jesteś aby istotą ludzką. Na takich mityngach człowiek może się casami różnych rzeczy dowiedzieć. |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 14:07
|
|
|
Co do mityngów,to żaden ze mnie fachowiec,w zasadzie nie chodzę. Bardzo rzadko. Ale fachowcy mówią,że trzeba przede wszystkim słuchać.I słyszeć . Życzę Ci powodzenia. |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 18:49
|
|
|
Siedzę i analizuję swoje życie. Kiedyś nie byłam tak bardzo lękowa jak teraz, myślę, że ta zmiana to skutek używania alkoholu...Czy ja będę taka jak dawniej? |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 18:55
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Czy ja będę taka jak dawniej? |
Wiekowo na pewno nie, ale reszta jest osiągalna, tylko trochę czasu
jest potrzebne, aby uporządkować swoje życie...
Dobrze jest skupić sie na teraźniejszości i najbliższej przyszłości,
aby przeszłość nieco wyblakła... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
|