Przestałem/łam pić i moje życie się zmieniło... |
Autor |
Wiadomość |
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 20:48
|
|
|
Ale to ja nie jestem gotowa! Grupy to dla mnie traumy na maxa. Cud, ze na mityngu dalam rade. Chociaz musialam, wygladac na lekko oderwana od kontekstu |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 20:52
|
|
|
Cytat: | Ale to ja nie jestem gotowa! |
|
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 20:53
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Cud, ze na mityngu dalam rade. Chociaz musialam, wygladac na lekko oderwana od kontekstu | Początek dla każdego jest trudny a tam wszyscy wiedzą,jak możesz się czuć,bo sami to przerabiali.Możesz tylko słuchać i wyciągać wnioski,przyjdzie czas na to,że nauczysz się mówić. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 20:57
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | szaramyszka napisał/a: | Cud, ze na mityngu dalam rade. Chociaz musialam, wygladac na lekko oderwana od kontekstu | Początek dla każdego jest trudny a tam wszyscy wiedzą,jak możesz się czuć,bo sami to przerabiali.Możesz tylko słuchać i wyciągać wnioski,przyjdzie czas na to,że nauczysz się mówić. |
Ah no mówiłam, ale jak strasznie pomotana osoba Na szczęście słuchacze przeżyli |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 21:00
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Na szczęście słuchacze przeżyli | Znają to z autopsji |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 21:02
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Na szczęście słuchacze przeżyli |
To znaczy, że nie masz problemu z wypowiadaniem się gdy słucha Cię większa grupa!
Znałam osoby, które przez rok nie były w stanie wydobyć z siebie głosu, a tu proszę!
Mówię Ci, że z tą Twoją terapeutką jest coś nie hallo! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 21:06
|
|
|
Klara napisał/a: | szaramyszka napisał/a: | Na szczęście słuchacze przeżyli |
To znaczy, że nie masz problemu z wypowiadaniem się gdy słucha Cię większa grupa!
Znałam osoby, które przez rok nie były w stanie wydobyć z siebie głosu, a tu proszę!
Mówię Ci, że z tą Twoją terapeutką jest coś nie hallo! |
Według mnie jest bardzo halo A do grupy nie mogłam sie zapisac, bo w miedzyczasie wyjezdzalam za granice. |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 21:10
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Według mnie jest bardzo halo |
Ej, no już się nie będę upierała!
...ale swoje i tak wiem |
|
|
|
|
szaramyszka
Małomówny
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 13:01
|
|
|
Dzisiaj jest już lepiej. Mogę napisać, przestałam pić miesiące temu, a moje życie zaczęło się zmieniać wczoraj. Jak czytam swoje posty uśmiecham się. Najbardziej zaskakuje mnie ten o mojej matce Do tej pory miałam wrażenie, że to ojciec wyrządził mi wielką krzywdę, a mama, moja siostra i ja byłyśmy tylko ofiarami. Teraz widzę, że mama także była i jest " sprawczynią" przemocy. |
Ostatnio zmieniony przez szaramyszka Wto 16 Mar, 2010 13:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
summer4best
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 14:03
|
|
|
Siff fajnie, że "kiwaczeK" (kiwi) odświeżyła ten wątek bo pewnie bym do niego nie dotarł a na pewno jest zawsze aktualny i skłonił mnie do wielu refleksji z którymi podzielę się z Wami wieczorem bo teraz muszę zmykać. |
_________________ Pozdrawiam
"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność". /Solon/
|
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 15:47
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | A życie na trzeźwo jest tak samo do du** jak po pijaku |
A kto powiedzial,ze trzezwosc to jakies szczegolne szczescie...
Gdy sa jakies cele to mozna z tego czerpac sile i motywacje,jak sie napijesz to bedzie tylko gorzej...du** |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 22:15
|
|
|
szaramyszka napisał/a: | Ale to jej zaufałam, i nie wyobrażam sobie, żeby wszystko teraz odkręcać. Poza tym ona jest naprawdę dobrym fachowcem Ma certyfikaty i inne cuda na kiju. |
Ojoj,znam trzy osoby,które korzystały z terapii za kasę. Żadna dobrze na tym nie wyszła... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 22:18
|
|
|
Cytat: | A kto powiedzial,ze trzezwosc to jakies szczegolne szczescie. |
Rzeczywiście, co to za szczęście...........jej efekty dopiero można nazwać (czasem) szczęściem |
_________________ |
|
|
|
|
fitu-fitu
Milczek fitu-fitu
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 23:15
|
|
|
Dobry wieczor ja na krotko bo musze wczesnie wstac ale co do nie odzywania sie na grupach terapeutycznych czy mityngu to mnie zajelo to siedzenie w kacie i niemoznosc,bo sie balam bo bylam przerazona mowienia pare tygodni a ukonczylam 9 tyg.terapie dzienna- myslalam ze z tymi ludzmi jest cos nie tak i co ja tutaj robie? Nic bardziej mylnego bo jak w kazdym szalenstwie jest jakas metoda!Terapeuci to tez ludzie ze swoimi slabosciami i problemami ale potrafia pomoc choc i tak to ja sama musialam wiedziec co wziac od nich!Ale i tak to ludzie,ktorych tam poznalam to oni i ich zycie,slabosci,uzaleznienie pokazaly mi jak zyc w trzezwosci i ze warto, to oni dodawali mi sily,wiary,ze warto!!dzis wiem,ze w grupie sila,dlatego za namowa jednego z waszego Forum postanowilam do was przystapic i malymi krokami bo nadal nowosci sa dla mnie trudne poznawc Was a Wy mnie.Dzis wiem,ze w leczeniu wazne jest aby miec z kim rozmawiac-dobry sprawdzony przyjaciel ktory wyslucha nie ocenianiac,to najllepsze lekarstwo zycze abyscie moi mili znalezli apteke i zrealizowali recepte! |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 23:39
|
|
|