sens for alkoholowych |
Autor |
Wiadomość |
wolf1962
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 09:19
|
|
|
wiecie co?
gadanie o sensie trzeźwienia , ma tyle samo sensu co gadanie o konieczności oddychania.
to oczywista oczywistość i podam dwa przykłady :
-dla osobnika chętnego by sie powiesić, gadanie o stratach , po powieszeniu to strata czasu
-dla osobnika co już doświadczył świeżego oddechu, to też strata czasu.
moim zdaniem nie gada się o rzeczach oczywistych, bo to pomniejsza sens tych rzeczy.
sensem rzeczym jest ich sens......a nie udowadnianie po raz niewiadomo który , ze sa sensowne
przeprazsam ,że tak napisałem, i sie w ogóle ujawniłem ponownie..........ale mam sporo przemyslen ostatnio nad jakimkolwiek sensem istnienia forymów alkoholowych. coraz czsciej sie skłaniam przy opinii pewnego facia znajomego zreszta komus z tego foum, że forumy alkohlowe to strata czasu, pomylenie pojęć/ o ile podobno dotycza uzaleznienia/ i pole popisu róznych czubków. a , ze Was jednak lubie , to se napisałem, co myśle |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 09:28
|
|
|
wolf1962 napisał/a: | że forumy alkohlowe to strata czasu, pomylenie pojęć/ o ile podobno dotycza uzaleznienia/ |
no cóż wolf ... masz prawo do swojego zdania tak jak i ja mam do nie przyznawania ci racji wystarczy wejść w dział współuzależnienia i poczytać kilka wątków, żeby zauważyć jak wiele dobrego zrobiła w życiu innych wymiana doświadczeń na tym forum właśnie. Jestem jednym z takich przykładów i gdybym swego czasu tutaj się nie zalogowała to żyłabym nadal nieświadoma swoich praw do człowieczeństwa ... a może bym i nie żyła ...
Forum nie jest w stanie zastąpić terapii dla alkoholików ale pokierowanie dalszymi poczynaniami w tej materii jest wprawdzie tylko maleńkim kroczkiem na drodze ku trzeźwości ale jednak jest
pzdr |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
wolf1962
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 09:37
|
|
|
nie znamCie Evita / lub nie pamietam/
ale powiedz mi sama...........jaki jest udział działu "współuzależnienie" na realne zycie tych kobiet ?
moim zdaniem żadne
wiem, wiem .......edukacja nie od razu efektuje ....
ale moim zdaniem , nie efektuje w naszym wypadku wcale
a wiesz czemu ?.............bo wcale nie w alkoholixmie nas mężów polaków tkwi problem.
on tkwi w "wychowaniu" Polaków jako takich..........w całym aspekcie, spectrum.
obie płci są ułomne na wieki ! |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 09:46
|
|
|
wolf1962 napisał/a: | nie znamCie Evita / lub nie pamietam/ |
nie znasz bo i ja zaistniałam tutaj po Twoim uprzednim odejściu stąd jeśli dobrze kojarzę ... ja natomiast trochę Twoich postów poczytałam swego czasu
wolf1962 napisał/a: | jaki jest udział działu "współuzależnienie" na realne zycie tych kobiet ? |
zapewne nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo przeogromne ! najczęściej tacy/takie jak ja trafiają na tego typu fora w swoim okrzyku rozpaczy większość z nas cierpi w czterech ścianach i nawet przez myśl by nie przeszło żeby wyjśc ze swoim problemem do ludzi, do spcjalistów... to byłoby oznaką poddania się, oficjalnego przyznania się, że jest się niedojdą życiową, to wg ówczesnego myślenia dyskredytuje nas jako człowieka i nie każdy/ każda jest gotowa na to żeby dumnie stawić temu czoła i jednak przyznać się do tej porażki ...
Wiesz co mnie zmotywowało do innego myślenia ? te forum właśnie i poznanie osób na mój wzór i podobieństwo, które to wyszły bądź wychodzą właśnie ze swej skorupy odzyskując w ten sposób choć odrobinę wiary w siebie i powrót do choćby namiastki człowieczeństwa . Odzyskanie świadomości jest czymś wielkim, później to już tylko od nas zależy co z tym zrobimy ...
wolf1962 napisał/a: | obie płci są ułomne na wieki |
zdecydowanie skłania się ku innym wnioskom płeć - zwana brzydką jest piękna właśnie w swej prostocie kobieta - niestety nie udała się naszemu stwórcy |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 10:05
|
|
|
evita napisał/a: | kobieta - niestety nie udała się naszemu stwórcy |
evitko:)
udała si udała, tylko szybko okiełznano jej naturę i wyuczono zbyt wielu regułek typu "powinnaś, musisz, należy i trzeba". No i całą tę kobiecość diabli wzięli:) A najgorsze, ze najczęściej robią to kobiety same sobie.
wolf1962 napisał/a: | .jaki jest udział działu "współuzależnienie" na realne zycie tych kobiet ? |
Kiedyś dawno temu... napisałam na jednym forum, dostałam wskazówki, co jak i gdzie. Skorzystałam. A teraz pogadać lubię. Bez żadnej większej filozofii. |
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:18
|
|
|
mi forum jest potrzebne, nie mam mozliwości, jak narazie podłaczyć się do jakiejś grupy samopomocowej,
moge się nie wypowiadać,
ale dobrze czasami sobie "poutrwalać" kim się jest, |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:32
|
|
|
Tomek napisał/a: | moge się nie wypowiadać |
...a czemu to?
Wolf jest znany z tego, że cyklicznie odmawia forom alkoholowym sensu istnienia, a równocześnie pisze na nich tysiące postów i nie wiem, czy jest takie w polskim necie, którego jeszcze nie odwiedził
Działa bez sensu? Kto to wie.....? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
dlugixp
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:41
|
|
|
wolf1962 napisał/a: | moim zdaniem nie gada się o rzeczach oczywistych, bo to pomniejsza sens tych rzeczy.
sensem rzeczym jest ich sens......a nie udowadnianie po raz niewiadomo który , ze sa sensowne |
sorki... ale... straszny bełkot.... |
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:41
|
|
|
Widocznie bywanie na takich forach jest mu potrzebne. Negowanie tego nic tu nie zmieni. Gdyby naprawdę myślał tak jak pisze,jaką celowość miałyby te wizyty? |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
dlugixp
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:59
|
|
|
Klara napisał/a: | nie wiem, czy jest takie w polskim necie, którego jeszcze nie odwiedził
Działa bez sensu? Kto to wie.....? |
Być może, jest to próba zwrócenia uwagi na siebie...? |
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:02
|
|
|
dlugixp napisał/a: | Być może, jest to próba |
Na pewno nie próba, lecz zwrócenie uwagi na siebie sensu stricto
Czasem jest to ciekawe, bo to bardzo inteligentny człowiek.
Zresztą, co ja tu będę o nim mówiła, pewnie niedługo osobiście da głos |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:12
|
|
|
Tomek napisał/a: | moge się nie wypowiadać, |
Z powodu Wolfa?
No nie żartuj |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:13
|
|
|
Wolf..gdyby te fora nie miały sensu to tyle ludzi by ich nie czytało,nie pisało i gadanie o tym jest totalnie bez sensu jak gadanie o sensie trzeżwienia..oczywista oczywistosc..Mnie osobiście kilka wypowiedzi tutaj pomogło coś zrozumiec i akurat niekoniecznie o piciu..teraz to forum zaczyna mi byc coraz mniej potrzebne,z różnych przyczyn..ale to będzie się zmieniac w zależnosci ode mnie i od moich potrzeb,ale nigdy nie powiem że takie fora są niepotrzebne.. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 19:25
|
|
|
nic nie mam do wolfa, mogę się nie wypowiadać, to takie stwierdzenie, że sam już się trochę zapętliłem, chciałem podkreślić tym już samo istnienie forum nawet dla tych, którzy tu sa i nic nie mówią i istnienie fora jest dla nich bardzo ważne |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:14
|
|
|
jolkajolka napisał/a: | Czytam o takich jak ja,piszę im o sobie i przyjmuję wszystko,co dla mnie najlepsze. I nie oceniam innych... |
i o to chodzi Joluś, i o to chodzi
bo poco brać na swe barki kogoś problema szczególnie gdy ten ktoś i tak będzie miał swoje zdanie
a z drugiej strony każdy artysta malarz maluje swe dzieło tak jak je widzi
bo inaczej byśmy mieli nie tylko słoneczniki Wicia van Gogh
ale i słoneczniki Malczewskiego , słoneczniki da Vinci i słoneczniki piórkiem i węglem Zina |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|