Związek z trzeźwym alkoholikiem |
Autor |
Wiadomość |
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 13:27
|
|
|
Tomek napisał/a: | najbardziej jest chore jak pacjent leczy się sam |
Zgadzam się. |
|
|
|
|
Ewik
Małomówny Panowanie nad chwilą jest panowaniem nad życiem.
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 15:22
|
|
|
evita napisał/a: | Ewik a może masz możliwość porozmawiania z ex partnerkami ? jak to z nimi było i czemu zakończyły się ich związki ? być może to coś wyjaśni ? |
dotąd nie miałam takiej okazji rozmowy z jego byłymi partnerkami ... ale myslę, że jesli tylko sie ona nadarzy na pewno skorzystam z takiej mozliwości... na razie wybieramu się na zlot radości do Olecka, 4 dni spedzone wspólnie wsród jego znajomych, którzy znają Andrzeja od podszewki... może nadarzy się okazja do wyjasnienia chociaz niektórych spraw... rozwiania moich watpliwośco lub wręcz przeciwnie
hm.... i przyznam sie, że jestem pełna obaw co do tego wypadu a może po prostu jestem przewrazliwiona ... może to problem tkwi we mnie, może doszukuje sie dziury w całym... a powinnam cieszyc sie tym co mam i dać przysłowiowy ... CZAS CZASOWI.. |
_________________ "Możesz pokonać prawie każdy strach, jeśli postanowisz to zrobić.
Pamiętaj - strach nie istnieje nigdzie indziej poza Twoim umysłem."
~Dale Carnegie |
Ostatnio zmieniony przez Ewik Śro 02 Cze, 2010 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ewik
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 15:25
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Tomek napisał/a: | najbardziej jest chore jak pacjent leczy się sam |
Zgadzam się. |
hm... nie bardzo rozumiem co masz na mysli może to, że powinnam udac sie po pomoc do fachowca zamiast klikac na forum |
_________________ "Możesz pokonać prawie każdy strach, jeśli postanowisz to zrobić.
~Dale Carnegie |
|
|
|
|
Ewik
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 15:41
|
|
|
Klara napisał/a: | Ewik napisał/a: | a może jest po prostu bączkiem fruwajacym z kwiatka na kwiatek |
Otóż to!
Właśnie zabierałam się do napisania, że na Twoim miejscu uwierzyłabym to, co sam mówi:
Ewik napisał/a: | Mówi, że nie jest stworzony do zycia w związku, że ma ogromne ze sobą problemy, że ma bardzo zły charakter |
Wcale nie uważam, że powinnaś zerwać z nim kontakty, ale wiążąc nadzieje na przyszłość z tym facetem, możesz się mocno rozczarować. |
jesli ma to byc znajomośc oparta tylko na wspólnym spedzaniu czasu w weekendy, bez przyszłośc, to chyba szkoda mojego zachodu i czasu, bo mnie taki zwiazek nie satysfakcjonuje,( co wcale nie oznacza, że chcę go zaciągnąć do ołtarza!! ) po prostu chciałabym miec zapewnione minimum BEZPIECZEŃSTWA jesli okaże sie, że tak nie jest, że po każdym naszym spotkaniu jestem pełna leku, czuje strach i obawę .... po prostu odejdę, co nie znaczy, że całkowicie stracę z Andrzejem kontakt.. dla mnie bedzie to oznaczało tylko tyle, że ponownie źle ulokowałam swoje uczucia ... i nie mam zamiaru obwiniać za ten stan ani siebie, ani jego.... |
~Dale Carnegie |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 17:32
|
|
|
Ewik napisał/a: | może to, że powinnam udac sie po pomoc do fachowca | Dobry pomysł. Ewik napisał/a: | zamiast klikac na forum | Jakie zamiast....jakie zamiast.Również klikać na forum. |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 20:14
|
|
|
Ewik napisał/a: | może nadarzy się okazja do wyjasnienia chociaz niektórych spraw... rozwiania moich watpliwośco lub wręcz przeciwnie | ...tylko zwróć uwagę na to ,że usłyszysz cokolwiek -dopiszesz do tego dalszy scenariusz ...i wtedy dopiero będziesz miała mętlik w głowie
Ewik napisał/a: | a może po prostu jestem przewrazliwiona ... może to problem tkwi we mnie, może doszukuje sie dziury w całym... a powinnam cieszyc sie tym co mam i dać przysłowiowy ... CZAS CZASOWI.. | Masz przykre wspomnienia z poprzedniego związku tak więc Twoje obawy sa całkiem normalne ...jednak jak na moje oko troszkę przesadzasz ...jeśli Ci z nim tak dobrze to po co szukasz dziury w całym ....w ten sposób nie zaufasz żadnemu mężczyźnie |
|
|
|
|
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010 22:27
|
|
|
Nie miałam za bardzo czasu dokładniej się wczytywać, ale tak naprawdę nie bardzo rozumiem na czym polega problem... Piszesz, że Twój facet miał wcześniej wiele kobiet ale z żadną mu si nie ułożyło, czy to dziwne że woli swobodny związek - póki co bez zobowiązań? Nie wiem jak długo już spotykacie się weekendowo i co tak naprawdę cię niepokoi. Może to jest tak, jak w Twojej myśli przewodniej w profilu... ? Może za bardzo dmuchasz na zimne?
Jeśli jest Wam tak dobrze jak opisujesz, to czy warto zamartwiać się na zapas? Czy potrafisz zaufać? Jeśli nie potrafisz, to pamiętaj, że i Tobie się nie zaufa... każdy w pewnym wieku ma swoim koncie bagaż doświadczeń i tylko od nas samych zależy co z nim zrobimy. Możemy bać się, nie ufać, w każdym widzieć zagrożenie, zmarnowany czas i nadzieje. Im jesteśmy starsi tym trudniej poukładać sobie życie "na nowo". Ale to przecież możliwe |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
Ewik
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 12:44
|
|
|
co mnie niepokoi? dobre pytanie
w ten weekend organizowany jest zlot radości w ramach obchodów 25 lecia AA na Podlasiu.... Andrzej nie miał ochoty w tym zlocie uczestniczyc, chociaż do końca sam nie wiedziedział.. później okazało się że ja w ramach obowiązków słuzbowych nie bede mogła tam pojechac wtedy nagle On nabrał ochoty.. pokazał mi fotkę dwóch facetów i powiedział, że jedzie z nimi... było mi przykro, że ja nie pojade, ale cóż... trudno. miałam w perespektywie spedzenia tych czterech dni samotnie... a że nie należę do osób, które poddają się łatwo, to jednak znalazłam sposób,zastepstwo koleżeńskie i mogłam już zabrac sie z nimi <jupi> szczęśliwa zadzwoniłam do Andrzeja.....i co sie okazało, że z dwóch kolegów zrobiły sie nagle dwie koleżanki i wyjazd sie opóźni, bo miał on jechać na noc jeszcze przed rozpoczęciem zlotu z dwiema koleżankami
BARDZO BYM CHCIAŁA MU UFAĆ.... ale jak mam to zrobić?
zastanawiam sie co mam zrobić... porozmawiać z nim szczerze juz teraz, powiedziec mu o swoich obawach czy ugawać że nadal mu ufam, a może już odejść i dac sobie spokój z tą znajomością |
~Dale Carnegie |
Ostatnio zmieniony przez Ewik Czw 03 Cze, 2010 12:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:18
|
|
|
Pierwsze co mi się nasunęło - facet ma kochankę
Ale oczywiście mogę się mylić... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:19
|
|
|
Ewik napisał/a: | z dwóch kolegów zrobiły sie nagle dwie koleżanki |
No to sprawa się wyjaśniła. Widzisz wyraźnie, że Cię oszukuje.
Ewik napisał/a: | może już odejść i dac sobie spokój z tą znajomością |
Jeżeli jeszcze umiesz, to byłoby chyba najlepsze wyjście dla Ciebie. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Małgoś
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:25
|
|
|
Ewik napisał/a: | porozmawiać z nim szczerze juz teraz, powiedziec mu o swoich obawach czy ugawać że nadal mu ufam |
absolutnie niczego nie udawać! po co pozwalać się zadręczać?
Jeśli przyznał się do koleżanek, zapytaj dlaczego w pierwotnej wersji byli to koledzy. Albo facet kręci jak diabli, albo stara się Ciebie nie niepokoić...
Cholera, dziwne to trochę |
|
|
|
|
Małgoś
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:27
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | facet ma kochankę |
albo coś się nie zakończyło... |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 20:32
|
|
|
Masz,dziewczyno,twardy orzech do zgryzienia! Coś u tego Twojego faceta kiepsko ze szczerością. Jeśli już teraz nie ma oporów przed okłamywaniem Ciebie,to nikła szansa,że później zmieni sie na lepsze. Może faktycznie powinnaś pogadać z poprzednimi partnerkami...To też trochę nieuczciwe,szpiegować za jego plecami,ale wobec jego postawy,chyba możesz zaryzykować . |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 21:05
|
|
|
Ewik napisał/a: | z dwiema koleżankami |
Wiedźma napisał/a: | Pierwsze co mi się nasunęło - facet ma kochankę |
Dwie jak już... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 21:16
|
|
|
Nie - druga to alibi |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|