Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co wyniknie z mojej terapii?
Autor Wiadomość
kasiac 
Małomówny

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro 09 Cze, 2010 08:27   

Denerwowałam się strasznie , a jak już co do czego przyszło to pustka w głowie . Kobieta mnie pyta po co przyszłam,co chcę osiągnąć ,co dla siebie mieć z tej terapii a ja jak matołek :bezradny: pusto w głowie i nie wiedziałam co jej powiedzieć .

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Śro 09 Cze, 2010 08:31   

Kasiu, ja pierwsze spotkanie to przeryczałam i niewiele pamiętam z samego spotkania.
Tak ze mnie wpierw wyszły emocje. Dopiero na następnych można było złapać ze mną jakiś kontakt :lol2: :lol2: :lol2:
A jak się czujesz? Kiedy następne?
No i Zuch-dziewczyna. Najważniejsze, ze dotarłaś na spotkanie.

kasiac 
Małomówny

Wysłany: Śro 09 Cze, 2010 09:33   

Nie płakałam,chyba nadmiernie się kontroluję :/ ...właściwie to nie pamiętam kiedy płakałam,kilka lat minęło na pewno . A teraz to tylko się spinam i łzy mi lecą,ale to nie płacz. a jak się czuję? - w zasadzie odkąd zaczęłam tutaj zaglądać lepiej. Miałam taki straszny dół,że tylko spać mi się chciało i nie miałam na nic siły i ciągle ten ucisk w klatce piersiowej - jakby ktoś na mnie siedział :/ a teraz od dwóch tygodni odzyskuję siły,chyba sama świadomość ,że to nerwy mnie tak dobijają pomogła mi się zacząć z tego podnosić. Po wczorajszym bez większych zmian ,zobaczę co będzie dalej.

pietruszka 
Moderator

Wysłany: Śro 09 Cze, 2010 10:12   

kasiac napisał/a:
właściwie to nie pamiętam kiedy płakałam,kilka lat minęło na pewno

ja właśnie miałam podobnie... ale jak zaczęłam płakać to myślałam, że nie przestanę. Ale jaka potem przyszła ulga... Byłam tak emocjonalnie odcięta od własnego wnętrza. Trzymam kciuki, teraz może być już tylko lepiej :)

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Śro 09 Cze, 2010 18:38   

kasiac napisał/a:
Denerwowałam się strasznie , a jak już co do czego przyszło to pustka w głowie . Kobieta mnie pyta po co przyszłam,co chcę osiągnąć ,co dla siebie mieć z tej terapii a ja jak matołek :bezradny: pusto w głowie i nie wiedziałam co jej powiedzieć .
....Kasiu każde kolejne spotkanie będzie bardziej opanowane a powiem Ci ,że po jakimś czasie tak się przyzwyczaisz,że nie będziesz mogła sie doczekać wizyty :) Ja na pierwszym spotkaniu nie płakałam ale denerwowałam sie jak Ty....ale na kolejnych po troszku sie zaczęłam rozklejać ....moja terapeutka powiedziała mi ,że to efekt tego ,że nauczyłam sie tłumić w sobie emocje i wstydzę się pokazać innym ,że płaczę -chce za wszelką cenę pokazać ,że sobie nieźle radzę z całą ta sytuacją...i tu mnie rozszyfrowała.Kasiu ...te wszystkie pytania są bardzo trudne ,pustka to jedyne co nas w takich chwilach ogarnia ale ja powoli jestem pewna swoich odpowiedzi ale potrzebowałam na to czasu -tak więc po pierwszej wizycie zmian nie zauważysz ale po kolejnych będą one widoczne :pocieszacz:

kasiac 
Małomówny

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:16   

milutka napisał/a:
nauczyłam sie tłumić w sobie emocje i wstydzę się pokazać innym ,że płaczę -chce za wszelką cenę pokazać ,że sobie nieźle radzę z całą ta sytuacją...

ja mam podobnie...tłumię w sobie te wszystkie negatywne emocje ,bo boję się ,że jak odpuszczę, "zmięknę" to się tak rozkleję,że nie dam rady się pozbierać. Boję się ,że mnie to za bardzo przygniecie :rety:

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:41   

kasiac napisał/a:
milutka napisał/a:
nauczyłam sie tłumić w sobie emocje i wstydzę się pokazać innym ,że płaczę -chce za wszelką cenę pokazać ,że sobie nieźle radzę z całą ta sytuacją...

ja mam podobnie...tłumię w sobie te wszystkie negatywne emocje ,bo boję się ,że jak odpuszczę, "zmięknę" to się tak rozkleję,że nie dam rady się pozbierać. Boję się ,że mnie to za bardzo przygniecie :rety:
Tylko po co tłumić się pytam?Tylko sobie szkodzicie.A jak się człowiek wypłacze...to jaka ulga potem jest. :tak:

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "
Miłego dnia życzę wszystkim. :)

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:51   

kasiac napisał/a:
jak odpuszczę, "zmięknę" to się tak rozkleję,że nie dam rady się pozbierać.

Przecież po to u terapeutki na stoliku stoi paczka chusteczek.
Możesz zmięknąć i możesz się rozkleić. MASZ DO TEGO PRAWO!

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:53   

Cytat:
Tylko po co tłumić się pytam?Tylko sobie szkodzicie.A jak się człowiek wypłacze...to jaka ulga potem jest. :tak:
Tak Beti tylko jak sama wiesz nie zawsze jest to zależne od nas ....na tym również polega nasze współuzależnienie ....płacz na pewno pomaga uwolnić się z napięcia nerwowego ale czasami jest ono tak silne,że nie można nawet jednej łzy uronić .

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:54   

milutka napisał/a:
,że nauczyłam sie tłumić w sobie emocje i wstydzę się pokazać innym ,że płaczę
Płacz oczyszcza duszę.Ja u terapeutki nie płaczę,ale za to na mityngach morze łez wylałam.I czasami kurcze chusteczki nie było.

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 08:55   

milutka napisał/a:
ale czasami jest ono tak silne,że nie można nawet jednej łzy uronić .
Włóż palec do oka :p

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 09:02   

milutka napisał/a:
tak silne,że nie można nawet jednej łzy uronić .

Zacznij obierac cebulę

kasiac 
Małomówny

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 09:05   

Cebula hehe dobre :) czasem jak się śmieję z mojej małej córki to mi się tak robi ,że śmiech w płacz chce przejść ,ale blokuję się jeszcze...pewnie nadejdzie czas ,że zaleję się morzem łez poczekam i wiem ,że mi ulży :)

pietruszka 
Moderator

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 09:07   

kasiac napisał/a:
umię w sobie te wszystkie negatywne emocje ,bo boję się ,że jak odpuszczę, "zmięknę" to się tak rozkleję,że nie dam rady się pozbierać. Boję się ,że mnie to za bardzo przygniecie

nie przygniecie... uwolni... i dlatego czasem bezpiecznie w gabinecie... warto powymiatać z duszy te wszystkie stare, zapiekłe uczucia... ale spokojnie... nie ma co przyspieszać... zdrowienie jest procesem... każdy ma swój czas...

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 09:16   

kasiac napisał/a:
czasem jak się śmieję z mojej małej córki to mi się tak robi ,że śmiech w płacz chce przejść

a tam w środku czujesz ulgę,prawda???
i o takie uwolnienie uczuć chodzi - płaczu też :tak:

Odpowiedz do tematu