Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy marskość wątroby to wyrok?
Autor Wiadomość
stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 21:34   

Klara napisał/a:
Zacznij nastawiać się na zysk a na upodobania przyjdzie czas, jak już będziesz miała kasę!

Popieram w całej rozciągłości... :p

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2010 07:35   

Elissa25 napisał/a:
Uwierz, że niełatwo mi jest wysiedzieć tam gdy w głowie łopoczą mi myśli: gdzie jeszcze iść za pracą, jak zrobić by kupić to co potrzeba Maleńkiej i by potem starczyło mi na spłatę długu na karcie.
Elissko wierzę Ci i Cię rozumiem ...jestem akurat w tym temacie najbardziej wiarygodna :) ...jestem mamą trzech synów i nie raz stawałam przed takimi dylematami jak Ty ,dodam Ci jeszcze ,że jestem żoną czynnego alkoholika i jestem na jego utrzymaniu -tak więc łatwo nie jest ...ale jak tylko mogę i mam możliwość chwytam się każdej pracy dorywczej byle by było mi lżej i na takie zabiegi kosmetyczne o których piszesz muszę nieźle kombinować by mi wystarczyło ;) A Ty Elisko masz możliwość sie tego nauczyć ,sama z wielu z nich skorzystać a ,że takie usługi mają teraz zapotrzebowanie masz możliwość później przyjąć się do jakiejś pracy a przynajmniej na początek na staż by się jeszcze podszkolić ....piszesz ,że za kurs Ci płaca ..tak więc nie pozostało Ci nic póki co tylko przyłożyć się do kursu i przede wszystkim uwierzyć w siebie :pocieszacz: i w swoje możliwości :) A dołki i takie chandry na szczęście szybko mijają czego Ci życzę z całego serca :)

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 19:56   

Dziękuję wszystkim za te słowa. Widać macie więcej wiary w moje możliwości niż ja sama. 8|
Dzisiaj się nasłuchałam na swój temat na szkoleniu, że powinnam nosi rozpuszczone włosy. push upy :wysmiewacz: , itp.

KICAJKA 
Trajkotka
współuzależniona-stara al-anonka

Pomogła: 101 razy
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:17   

Elissa25 napisał/a:
Dzisiaj się nasłuchałam na swój temat na szkoleniu, że powinnam nosi rozpuszczone włosy.
Przyda Ci się to też do odpowiedniej prezencji w poszukiwaniach pracy.Przecież ważne jest nie tylko co potrafisz ale też jak wyglądasz."Jak Cię widzą tak Cię piszą" zawsze jest aktualne,czasem pierwszy rzut oka pracodawcy decyduje czy masz pracę,czy nie. :)

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:27   

KICAJKA napisał/a:
Przyda Ci się to też do odpowiedniej prezencji w poszukiwaniach pracy.Przecież ważne jest nie tylko co potrafisz ale też jak wyglądasz."Jak Cię widzą tak Cię piszą" zawsze jest aktualne,czasem pierwszy rzut oka pracodawcy decyduje czy masz pracę,czy nie. :)

Masz rację.
Mówiła też bym poprosiła Basię (jest po szkole wizażu) by ze mną pochodziła po sklepach i pokazała jak mam się ubierać. Rany, ja chętnie ubiorę się w kolekcję jakiegoś projektanta, ale ona też powinna pomyśleć, że skoro to kurs z osobami bezrobotnymi to raczej "funduszami reprezentacyjnymi" nie dysponujemy :wysmiewacz:
Ależ się ze mnie maruda zrobiła :evil:

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 20:37   

Elissa25 napisał/a:
ona też powinna pomyśleć, że skoro to kurs z osobami bezrobotnymi to raczej "funduszami reprezentacyjnymi" nie dysponujemy

z tego co mi wiadomo to przymierzanie jest za darmo :)
a dzięki takiej wycieczce po prostu czegoś się nauczysz - to zaprocentuje na przyszłość, jak już bedziesz miała te "fundusze reprezentacyjne" :p

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 21:17   

Flandra napisał/a:
z tego co mi wiadomo to przymierzanie jest za darmo :)

No jest, jest :skromny:

Odpowiedz do tematu