Dostal pomoc w sprzataniu .....wypowiedzenie mieszkania odwolane ....i dlugotrwala pomoc przez terapie ....tez kontrola w mieszkaniu .......zeby szybciej zareagowac ....niz doprowadzic do takiego zasmiecenia .
On pracuje na pelnym wymiarze godzin .....zyje do tej pory ....w dwoch swiatach ....do pracy czysto i porzadnie .....a w domu smietnik .....
23-letnia Sandra nie może poradzić sobie z rodzinnym koszmarem. Żyje w brudzie i bałaganie z awanturującą się, cierpiącą na zbieractwo matką i bezsilnym ojcem.
Komentarze:
Sandra może np.:
- znaleźć pracę
- znaleźć nadzianego faceta (nie musi być bardzo bogaty, byle żeby mógł ją utrzymać)
- zostać youtuberką, pokazując na codzień domowy syf
- żebrać/ grać/ śpiewać... na ulicy
- kandydować do Sejmu
Poniekąd znam to z autopsji.Moja matka również cierpi na zbieractwo tylko,że ona nie zbiera z śmietników zaś kupuje obsesyjnie w sklepach.Nie raz próbowałem przerobić z nią ten temat,na nic zdały się moje tłumaczenia.Z tego powodu było sporo awantur bo jednak drażniło mnie takie zachowanie które powoduje zagracanie przestrzeni mieszkalnej.Nigdy nie zrozumiem po co komu ubrania sprzed 20 lat,leżą w szafie i ani razu nie noszone.Dodam jeszcze,że medal ma dwie strony.Od chwili kiedy odkryłem problem matki nienawidzę rzeczy.Sto razy się zastanowię czy coś jest faktycznie mi potrzebne za nim kupię.Cenię sobie porządek i minimalizm.
Za zamknietymi drzwiami ja uwazam....coraz czesciej sa chorzy na chorobe zbieractwo .... temat w Polsce bardzo wstydliwy ......dlatego malo sie o nim mowi ....przewaznie przemilcza .......
Wysłany: Śro 18 Sty, 2023 14:02 firma, która pomaga przejść przez temat sprzątania...
Chciałabym przedstawić Państwu firmę zajmującą się szerokopojętym porządkowaniem przestrzeni, w której pracują 3 siostry 🙂
Temat syllogomanii, nie jest nam obcy, stąd wziął się pomysł otworzenia działalności i pomocy tym, którzy nie wiedzą jak podejść do tematu. Same borykałyśmy się ze zbieractwem u osoby w naszym otoczeniu. Wiemy jak delikatny i wrażliwy jest to temat dla rodziny oraz samej osoby z problemem zbieractwa.
Nie oceniamy – jesteśmy po to by wspomóc cały proces związany z uporządkowaniem domu czy mieszkania, by osoba mieszkająca tam mogła godnie i bezpiecznie funkcjonować we własnym otoczeniu.
Jesteśmy bardzo otwarte na współpracę, oferujemy sprzątanie z całkowitym opróżnianiem rzeczy małogabarytowych/ruchomych oraz usługę z sortowaniem i układaniem ustalonych wcześniej rzeczy, które mają pozostać w mieszkaniu.
Posiadamy kontakty do firm zajmującymi się deratyzacją, wynajmem kontenerów na odpady oraz utylizacją zawartości, w wielu miastach.
Pracujemy na profesjonalnym sprzęcie oraz produktach, oferujemy również ozonowanie pomieszczeń .
Naszym obszarem jest woj. pomorskie, ale wyjeżdżamy również w inne regiony Polski.
Każdą propozycję współpracy wyceniamy indywidualne, na podstawie wywiadu.
Najistotniejsze informacje potrzebne do wyceny:
-informacja o lokalizacji
-wiadomość o rodzaju nieruchomości (dom ilość pięter/mieszkanie- które piętro)
-preferowany termin
-zakres prac oczekiwanych przez Państwa
-zdjęcia i/lub nagranie przedstawiające stan lokalu
W ofercie posiadamy również szereg innych usług.
Serdecznie zapraszamy do kontaktu poprzez formularz dostępny na naszej stronie lub pod podany adres mailowy :
(***)
_________________ Ela
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Śro 18 Sty, 2023 14:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum