Przesunięty przez: yuraa Wto 09 Lis, 2010 11:04 |
Chciałbym tez nie pić |
Autor |
Wiadomość |
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:31
|
|
|
chcialbym tez nie pic;/ |
_________________ Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które ciągle czekamy... |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:33
|
|
|
Zatem zrób to, co chcesz. |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:41
|
|
|
Jestem tu nowy nie czytalem jeszcze wszystkiego.. wiem ze wielu ludzi ma wieksze prblemy ode mnie... najgorsze jest to ze jestem sam i brakuje mi wsparcia. |
_________________ Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które ciągle czekamy... |
|
|
|
|
madzialena70
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:51
|
|
|
piotr89 napisał/a: | Ja uwazam ze nie powinno zostawiac sie alkoholika samemu sobie.. sam jestem alkoholikiem mimo ze mam dopiero 21 lat... ale gdy odwracaja sie ode mnie wszyscy to jest jeszcze gorzej... |
Więc jeśli masz 21 lat to walcz bo zobacz ile krzywdy wyrządza alkoholik i jakie uczucia wzbudza w innych... Każdy ma prawo do własnego, lepszego i godnego życia. Walcz, życze Ci powodzenia!!!! |
_________________ Co przyniesie życie....???? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
|
|
|
piotr89 napisał/a: | gdy odwracaja sie ode mnie wszyscy to jest jeszcze gorzej... |
...a gdy ktoś Cię przytula i lituje się nad Tobą, to przestajesz pić?
Witaj Piotrze!
Jeśli masz ochotę, załóż swój wątek i napisz o sobie więcej w dziale "Alkoholizm" |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
|
|
|
piotr89 napisał/a: | najgorsze jest to ze jestem sam i brakuje mi wsparcia. |
Szukałeś jakiegoś mityngu AA w swojej okolicy... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:52
|
|
|
Nie jestem władny, zeby udzielać madrych rad. Ale zastanów się nad tym, czy jesteś sam. Ludzie nie są w większosci ani podli, ani nieczuli. To chyba kwestia zwrócenia sie o pomoc. tutaj, na forum znajdziesz ciepłe słowa, czasami kopniaki w rzopę, ale też i zawsze pewność, iż jako szczery facet masz tu swoje miejsce, jeszcze nie zagrzane, ale miejsce.
Zostań z nami, nie panikuj, chodź na wybory, bądź prawy.
To dobre miejsce dla mnie, wiec myślę, ze to moze być dobre miejsce idla Ciebie.
Pozdrawiam. |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:56
|
|
|
Mialem dziewczyne ktora dawala mi wiele szans zawsze konczylo sie to abstynencja 3 tygodniowa moze 4 tyg. potem zapilem i znow obiecywalem ze bedzie lepiej i wogole. teraz nie ma jej przy mnie ponad 2 miechy powiedziala ze czeka ale po weekendzie chyba juz nie mam na co liczyc... tak sie sklada ze nie mieszkam w duzym miescie i kazdy mnie kojarzy tym bardzije ze sie zataczam po ulicy ... ale uwierzcie mi gdybym dost szanse od kogos kogo kocham od mojej dziewczyny nie zmarnowalbym jej... mozna w to wierzyc badz nie ale ja to wiem!!!!! |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:59
|
|
|
Z nami, Pijakami róznie bywa. czasami, pomimo Miłosci i Oddania, jednak wybieramy Alkohol. |
|
|
|
|
|
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 19:59
|
|
|
Nie chce chodzic na terapie bo probowalem 2 razy juz nie chce dalej tego ciagnac chce sam przestac, chce sobie udowodnic ze moge i pokazac tym bardziej innym ze sie zmienilem... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 20:00
|
|
|
piotr89 napisał/a: | Mialem dziewczyne ktora dawala mi wiele szans zawsze konczylo sie to abstynencja 3 tygodniowa moze 4 tyg. potem zapilem i znow obiecywalem ze bedzie lepiej |
Sam widzisz, że dawanie szans przez kogoś (nawet kochanego) NIC nie daje.
To Ty MUSISZ DAĆ SZANSĘ SOBIE!!! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
madzialena70
Małomówny
|
|
|
|
Ale ja już ojcu dawałam szanse odkąd zaczęłam rozumiec jego problem i co mam z tego??? Walka z czynnym alkoholikiem to jak walka z wiatrakami |
_________________ Co przyniesie życie....???? |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
|
|
|
piotr89 napisał/a: | ale uwierzcie mi gdybym dost szanse od kogos kogo kocham od mojej dziewczyny nie zmarnowalbym jej... mozna w to wierzyc badz nie ale ja to wiem!!!!! |
Najpierw sam musisz dac sobie szanse, aby trwale zaprzestać pic...
Rozumie Cie i wierze Ci, ze Ty wierzysz w to o czym piszesz powyżej,
ale gorzała jest silniejsza i żadnego danego słowa dotrzymać na dziś nie jesteś wstanie... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 20:01
|
|
|
no ale nie uwazacie ze po kilkunastu razach gdy sie ma ta szanse i sie jej nie wykorzystuje to w koncu czlowiek zrozumial co jest dla niego dobre i co da mu szczescie! |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 20:03
|
|
|
cześć Piotrek
najważniejsze już jest: chęć zmiany. jest tu nas trochę od jakiegos czasu nie pijacych, ja chętnie podziele sie wiedza o tym co robię że nie pije kolejny już dzień.
na poczatek nie pij dzisiaj, żadnego tam wytrzymywania do jakiegoś terminu, po prostu dziś nie piję |
|
|
|
|