Moje życie z pasożytem... |
Autor |
Wiadomość |
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Czw 11 Lis, 2010 16:40
|
|
|
Najważniejsze, że juz to się skończyło... nowe drugie życie przed Tobą ) łapać Ile się da :) |
_________________ Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które ciągle czekamy... |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 09:56
|
|
|
Agusia 31 napisał/a: | Klara napisał/a: | za współuzależnienie będziesz się mogła zabrać dopiero po skończeniu obecnej terapii. |
Ale na mitingi dla al anonek chyba chodzić mogę?? To jest sesja zapobiegania nawrotom.
To musze poczekac az sie skonczy. Bo naprawde nie daje rady psychicznie |
Moment, moment.
Na nic nie musisz czekać. Już teraz, w trakcie swojej terapii zapobiegania nawrotom, możesz poruszyć z terapeutami swój problem dotyczący związku.
Możesz go omówić na spotkaniu grupy, w trakcie "rundki początkowej" albo zająć się tym problemem na indywidualnych spotkaniach z terapeutą.
Ja tak robiłam. Początkowy okres mojego wyzwalania się z czynnego uzależnienia był równocześnie okresem wyzwalania się ze związku z czynnym alkoholikiem.
Dostałam bardzo duże wsparcie od terapeuty. |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
Pomogła: 7 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010 16:44
|
|
|
Na razie byłam na jednym mitingu al-anon. Ale na bieżąco chodzę na "nawroty" i tam rzeczywiście dużo mówię o tym co mnie gryzie. Dostaję informację zwrotne od innych, a i terapeutka dużo mi doradza.
Ostatnio jednak chyba odnalazłam w sobie taką siłę żeby powiedzieć dość. Nie wiem jak to będzie w praktyce,ale wydaje mi się ,że gdzieś po drodze dostałam zastrzyk Siły. Na prawdę czuję się w tej chwili tak , aby pasożyta jeśli się pojawi z uśmiechem na twarzy wykopać za drzwi.
Często modliłam się o dzień taki piękny,że gdy go zobaczę nie poczuję nic. I chyba nadzedł |
_________________ To Ja swoim postępowaniem-czynami tworzę Swoją wartość... |
|
|
|
|
|