Przesunięty przez: Klara Nie 19 Gru, 2010 11:40 |
jestem prawie wyzwolona |
Autor |
Wiadomość |
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 20:22
|
|
|
Witaj Majra |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 20:58
|
|
|
witaj na pokładzie Majra |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
majra
Małomówny prawie wyzwolona
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 21:11
|
|
|
Drugi raz przyjechała taksówka z wódką. Córka dosypała soli. Eksperymentuje a nóż podziała. Byłyśmy 3 godziny poza domem. Smród niesamowity, a ja tak ładnie posprzątałam i kupiłam piękny stroik... Nie mam ochoty iść jutro do pracy, ładnie się ubrać, umalować i uśmiechać. Chyba zaczynam lubić te opary alkoholu i cierpieć nasłuchując. Jeśli po wyprowadzce będzie mi tego brakować tzn. trzeba na terapię. Czy to że przez tyle lat byłam naiwna i łatwowierna to właśnie współuzależnienie. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 21:21
|
|
|
majra napisał/a: | Jeśli po wyprowadzce będzie mi tego brakować tzn. trzeba na terapię. |
Mnie się wydaje, że Ty na terapię powinnaś zasuwać najszybciej jak się da.
Jeśli nie zaczniesz być twarda, nie uda Ci się uwolnić do końca. Choroba alkoholowa postępuje i właśnie jesteś tego świadkiem.
Terapia powinna pomóc Ci podejmować te najtrudniejsze decyzje |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 22:37
|
|
|
Witaj Majro Jestem współuzależniony.
Klara napisał/a: | Mnie się wydaje, że Ty na terapię powinnaś zasuwać najszybciej jak się da.
Jeśli nie zaczniesz być twarda, nie uda Ci się uwolnić do końca. |
Zasuwaj Majro, zasuwaj. Bez terapii możesz mieć duży problem z konsekwencją w działaniu. A konsekwencja w tej sytuacji jest najważniejsza. Życzę Ci powodzenia. |
Ostatnio zmieniony przez Żeglarz Nie 19 Gru, 2010 22:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:21
|
|
|
A w jakim celu się wsypuje alkoholikowi sól do wódki? Bo ja w życiu o czymś takim nie słyszałam... |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:26
|
|
|
Tomoe napisał/a: | A w jakim celu się wsypuje alkoholikowi sól do wódki? | Może to działa podobnie jak posolona kawa? |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:28
|
|
|
Tomoe napisał/a: | A w jakim celu się wsypuje alkoholikowi sól do wódki? Bo ja w życiu o czymś takim nie słyszałam.. |
tyle co wiem po soli się chce pić
ale w tym przypadku i bez soli też się chce pić
słyszałem też że o porze ,gdy mroź na dworze to dobrze do zimnego piwa szczyptę soli dodać
skutek ponoć gardło chroni
no ale sam jestem ciekaw co autorka oznajmi,bo o innych skutkach nie słyszałem |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:42
|
|
|
Cytat: | Może to działa podobnie jak posolona kawa? |
A jak działa posolona kawa? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:44
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Dopóki alkoholik ma pieniądze na alkohol - jest bogatym człowiekiem. Stać go. Jestem przeciwko karmieniu tak bogatego człowieka. Jeśli ma na alkohol - niech się postara, żeby mieć i na chleb. |
Witaj majro zgadzam się tutaj z Tomoe.Jestem także po rozwodzie z alkoholikiem kiedy byliśmy jeszcze małżeństwem tracił pracę z powodu picia.Żyło mu się dobrze mimo braku pracy bo miał na alkohol.Żyliśmy na tak zwanych osobnych garnuszkach starałam się być twarda i nie dawałam mu swojego jedzenia.Kiedy szłam do pracy On okradał moje dzieci z jedzenia.Kiedy byłam skarbnikiem w klasie mojej córki i miałam składkowe pieniążki na komunię dzieci to mi kradł na alkohol.Uważam,że zrobiłaś już i tak wiele dla byłego męża zapominając przy tym wszystkim o samej sobie.Myślę sobie,że On wie iż zawsze Ty mu pomożesz i ma komfort picia w ten sposób,wiec wątpię czy się otrząśnie... |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:47
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | A jak działa posolona kawa? | Jest ohydna |
|
|
|
|
Pati
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:47
|
|
|
Tomoe napisał/a: | A w jakim celu się wsypuje alkoholikowi sól do wódki? Bo ja w życiu o czymś takim nie słyszałam... |
Moja była teściowa dodawała swojemu mężowi laxigen do wódki. |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:48
|
|
|
Pati napisał/a: | ma komfort picia w ten sposób,wiec wątpię czy się otrząśnie... |
jak znam siebie z tamtych czasów (pijackich) to poco bym miał rezygnować z wygód |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Pati
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:51
|
|
|
Jacek napisał/a: | jak znam siebie z tamtych czasów (pijackich) to poco bym miał rezygnować z wygód |
Otóż to... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 23:52
|
|
|
beata napisał/a: | Wiedźma napisał/a: | A jak działa posolona kawa? | Jest ohydna |
Ale oprócz tego jakoś działa?
Bo skoro jest ohydna, to po co pić? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|