Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywne sposoby leczenia alkoholizmu - gdybanie....
Autor Wiadomość
incognito 
(banita)

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 16:32   

Marc-elus napisał/a:
Jak czytam w 12krokach iż "Uwierzyliśmy, że Siła Większa od nas samych może przywrócić nam zdrowie" to jakoś wybacz, niezbyt mi to pasuje.

to moze poczytaj o metodzie opartej na metodzie poznawczo-behawioralnej a nie ignoruj postów... mnie ta metoda jest doskonale znana.. i nie tylko ale znam kilku forumowiczów , którzy uzyskali dzięki tej metodzie swietne rezultaty.. no tu musze zaznaczyć ,ze zaczynałam od AA.. i nie przeszkadza mi wykorzystywanie w trzezwieniu dwóch metod ale bardziej mi bliska jest ta druga.. w moim przypadku osiagam lepsze rezultaty.. no i tu juz kolejny raz narażę się zwolennikom AA... Nadmieniam, ze bardzo szanuję Tych ludzi i ich sposób "patrzenia trzeżwienia" no przeciez tak zaczynałam!!!! z wspólnoty się wywodzę.. nie, nie zdradziłam jej bardzo sobie cenię wspólnote co nie przeszkadza mi .. no własnie nawet w uczestnictwie w wspólnocie...to takie moje :skromny:

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 16:56   

dromax napisał/a:
A po co ci alternatywne metody?

Przecież napisałem że gdybam tylko, ale może coś pożytecznego z tego wyniknie :roll:

dromax napisał/a:
czy to co jest powszechnie dostępne nie wystarcza?

Zobaczymy, ale fakt faktem wielu to nie wystarcza.

Proszę o jak najmniej takich postów, czytajcie ze zrozumieniem, na cholerę mam pisać po 10 razy to samo....

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 17:07   

incognito napisał/a:
dromax napisał/a:
Mnie wystarczyło. Możliwości są ogromne. Trzeba tylko podjąć decyzję i byc konsekwentnym.
a, aha :mysli: to tak jak wierzcy i nie praktykujacy.....no to moje takie myslenie abstrakcyjne.. sorki jezeli cos !!! :buzki:

:shock: Jakies to zawiłe co piszesz. Ja korzystalem z wszelkich dostępnych na tamte czasy(początek lat 90-tych) metod, terapii, grup samopomocowych. Z wszystkiego co było dostępne.
:evil: :evil: natomiast "wierzący i niepraktykujący" kojarzy mi się z :
żyjący ale nieoddychający :lol2:

incognito 
(banita)

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 17:25   

Marc-elus napisał/a:
A po co ci alternatywne metody?

ja nie myslałam o alternatywnych metodach tylko innych.. w wiesz w leczeniu nadcisnienia mozna stosować farmakologie w postaci no powiedzmyy dwóch leków .. jeden uszkadza watrobe dajac dobre rezultaty leczenia a drugi żoładek dajac taki sam rezultat.. wtbór nalezy do Ciebie za pouczeniem lekarza prowadzacego, albo tylko do Ciebie w zależności od tego jakie chcesz ponieśc straty w swoim organizmie i to sa te arternatywne sposoby leczenia .. no nie wspomne o innych.. dałam przykład ogólnie dostępnych.. Twój wybór Twoja arternatywa

dromax 
Gaduła
abstynencki styl życia

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 17:30   

incognito napisał/a:
albo tylko do Ciebie w zależności od tego jakie chcesz ponieśc straty w swoim organizmie i to sa te arternatywne sposoby leczenia .. no nie wspomne o innych..

W latach 80-tych popularna była metoda tzw. ŻYGANKI. :| czyli dostawał koleś środek odrzucający alkohol a następnie kazano mu pić setkę wódki. Wymiotował po takim eksperymencie aż do żółci. Ta metoda miala obrzydzic kolesiowi alkohol. Niestety nikt po tej metodzie z alkoholizmu czynnego nie wychodził. :wysmiewacz:

incognito 
(banita)

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 17:35   

dromax napisał/a:
ŻYGANKI. :| czyli dostawał koleś środek odrzucający alkohol a następnie kazano mu pić setkę wódki. Wymiotował po takim eksperymencie aż do żółci. Ta metoda miala obrzydzic kolesiowi alkohol. Niestety nikt po tej metodzie z alkoholizmu czynnego nie wychodził. :wysmiewacz:
no przykro mi ale w tych latach byłam przykładna matka i zona nie znam takich arternatywnych metod znam te praktyczne i sprawdzone moze nie arternatywne ale inne od tych Boskich i tu moge sie wypowiadać.. przykro mi ze Cię pewnie zawiodłam :szok:

Odpowiedz do tematu