wódka jak barszcz |
Autor |
Wiadomość |
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 19:56
|
|
|
ludź napisał/a: | tak jak nie muszę przechodzić Ziemi naokoło żeby wiedzieć że jest faktycznie okrągła... |
Gdybyś przeszedł, to byś wiedział, ze jest plaska...
Ja nie przeszedłem, ale wiem... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
anakonda
(banita)
Wiek: 113 Dołączył: 04 Lip 2010 Posty: 379 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:02
|
|
|
kapelan napisał/a: | Nie w cenie. Wszyscy szukaliśmy czegoś w alkoholu i gdyby był bardziej niedostępny znaleźlibyśmy jakiś środek zastępczy kleje, ziele czy inne grzybk |
I tu sie mylisz uzywek takich tez uzywalem ale jak sobie przypominam i tak patrzac wstecz zaczelem pic bo wczesniej bylem juz uzalezniony od psychotropow i nie tylko je odstawilem pod kontrola lekarzy etc...Pamietam jak kiedys wieczorem poklocilem sie z rodzicami totalny dol a tu nie bylo gdzie kupic cos do picia i mimo ze mialem dostep do uzywek typu klej trawa psychotropy to nie wzielem ... ani nie wypilem alkoholu (bo nie szlo gdzie kupic) w tym wieku nie korzystalem z melin ..wiec zastapilem wtedy narkotyki odurzacze itp alkoholem bo alkohol byl akceptowany tani i ogolno dostepny i nie trzeba bylo kombinowac recept tylko pojsc do sklepu i kupic ... |
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 20:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
kapelan
Małomówny
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:18
|
|
|
anakonda napisał/a: | .wiec zastapilem wtedy narkotyki odurzacze itp alkoholem bo alkohol byl akceptowany tani i ogolno dostepny i nie trzeba bylo kombinowac recept tylko pojsc do sklepu i kupic ... |
A gdyby alkohol był drogi i nieakceptowany to byś kombinował. |
|
|
|
|
anakonda
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:28
|
|
|
kapelan napisał/a: | A gdyby alkohol był drogi i nieakceptowany to byś kombinował. |
byc moze...chociaz wtedy watpie mialem kuratora za podrabianienie recept...ale kto wie moze masz racje ... ale p[amietaj mialem niecale 16 lat przestraszony tym calym zamieszaniem wokol mojej osoby po zadne uzywki nie siegalem juz a alkohol spozywalem sporadycznie ... Podejrzewam jakby byl drogi albo ciezko dostepny poprostu bym go nie kupowal...ale to tylko gdybanie |
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:31
|
|
|
anakonda napisał/a: | Podejrzewam jakby byl drogi albo ciezko dostepny poprostu bym go nie kupowal...ale to tylko gdybanie |
Jestem pewien że robił bym go sam. Babcia pyszne wino robiła, ja też umiem |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
anakonda
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:54
|
|
|
staaw napisał/a: | Jestem pewien że robił bym go sam |
w latach mlodosci tez? Juz to widze jak alkoholicy sami pedza sobie bimber Zacier by pili... |
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:59
|
|
|
anakonda napisał/a: | staaw napisał/a: | Jestem pewien że robił bym go sam |
w latach mlodosci tez? Juz to widze jak alkoholicy sami pedza sobie bimber Zacier by pili... |
Jeszcze piłem po kryjomu jak już umiałem wino nastawić...
Można nastawiać balony w pewnym odstępie czasu i ciągle mieć świeży towar |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
anakonda
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:04
|
|
|
ja pamietam ze kiedys probowalem robic wino z winogronna ale postalo raptem 3 tyg i juz bylo pite oj odchoroiwalem to i dalem sobie spokoj z tym.... bo to merczarnia byla miec kolo siebie alkohol a go nie pic |
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 21:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:27
|
|
|
Może jako pewna grupa bądź co bądź społeczna wystąpimy z petycja, żeby ceny na alkohol podnieśc tak żeby nikogo nie było stać na kupno a wszystkich, którzy będą pędzić bimber od razu do pierdla |
_________________ |
|
|
|
|
anakonda
(banita)
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:28
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | którzy będą pędzić bimber od razu do pierdla |
zaraz do pierdla.... mozna zarobic |
|
|
ludź
Milczek
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 02:29
|
|
|
faktycznie zaj****em się w akcji ;-) cześć Marcel czy też Tomek!
widzę że wiesz co mówisz, no mimo to zostawmy te spory o formalności, mam tylko jedno pytanie: czy ze względu na ludzi , którzy nie są jeszcze uzależnieni, według Twojej opinii wódka nie jest w Polsce za tania?? Bo o tym tu dyskutujemy... a jak to zwykle bywa kochani bracia Polacy (w tym ja - przyznaje) próbują za wszelką cenę udowodnić swoją rację... czyż nie typowy obraz DDA??? ;-/
ps. Paweł ;-) |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 06:51
|
|
|
ludź napisał/a: | czy ze względu na ludzi , którzy nie są jeszcze uzależnieni, według Twojej opinii wódka nie jest w Polsce za tania?? |
Ci co piją dla szpanu dadzą i 300 pln za flaszkę co jakiś czas. Ale ci którzy piją "na kłopoty", są uzależnieni od pierwszego kieliszka. Alkohol najpierw uzależnia psychicznie, daje coś czego bardzo potrzebujemy a z różnych powodów nie dostajemy w innej formie.
I tacy znajdą sobie środki zastępcze. Mniej bezpieczne, gdzieś w internecie widziałem przepisy na odlot po roślinkach rosnących w (prawie)każdym ogródku. Wzrośnie również ilość samobójstw, gro ludzi pije nie radząc sobie z rzeczywistością, uważasz że lepiej będzie jak umrą od razu niż mają umierać na raty, latami? Cóż, miłosierdzie cnotą człowieka jest... |
|
|
|
|
|