Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wódka jak barszcz
Autor Wiadomość
stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 19:56   

ludź napisał/a:
tak jak nie muszę przechodzić Ziemi naokoło żeby wiedzieć że jest faktycznie okrągła...

Gdybyś przeszedł, to byś wiedział, ze jest plaska... :p
Ja nie przeszedłem, ale wiem... g45g21

anakonda 
(banita)

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:02   

kapelan napisał/a:
Nie w cenie. Wszyscy szukaliśmy czegoś w alkoholu i gdyby był bardziej niedostępny znaleźlibyśmy jakiś środek zastępczy kleje, ziele czy inne grzybk

I tu sie mylisz uzywek takich tez uzywalem ale jak sobie przypominam i tak patrzac wstecz zaczelem pic bo wczesniej bylem juz uzalezniony od psychotropow i nie tylko je odstawilem pod kontrola lekarzy etc...Pamietam jak kiedys wieczorem poklocilem sie z rodzicami totalny dol a tu nie bylo gdzie kupic cos do picia i mimo ze mialem dostep do uzywek typu klej trawa psychotropy to nie wzielem ... ani nie wypilem alkoholu (bo nie szlo gdzie kupic) w tym wieku nie korzystalem z melin ..wiec zastapilem wtedy narkotyki odurzacze itp alkoholem bo alkohol byl akceptowany tani i ogolno dostepny i nie trzeba bylo kombinowac recept tylko pojsc do sklepu i kupic ...
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 20:06, w całości zmieniany 2 razy  

kapelan 
Małomówny

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:18   

anakonda napisał/a:
.wiec zastapilem wtedy narkotyki odurzacze itp alkoholem bo alkohol byl akceptowany tani i ogolno dostepny i nie trzeba bylo kombinowac recept tylko pojsc do sklepu i kupic ...

A gdyby alkohol był drogi i nieakceptowany to byś kombinował.

anakonda 
(banita)

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:28   

kapelan napisał/a:
A gdyby alkohol był drogi i nieakceptowany to byś kombinował.

byc moze...chociaz wtedy watpie mialem kuratora za podrabianienie recept...ale kto wie moze masz racje ... ale p[amietaj mialem niecale 16 lat przestraszony tym calym zamieszaniem wokol mojej osoby po zadne uzywki nie siegalem juz a alkohol spozywalem sporadycznie ... Podejrzewam jakby byl drogi albo ciezko dostepny poprostu bym go nie kupowal...ale to tylko gdybanie

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:31   

anakonda napisał/a:
Podejrzewam jakby byl drogi albo ciezko dostepny poprostu bym go nie kupowal...ale to tylko gdybanie

Jestem pewien że robił bym go sam. Babcia pyszne wino robiła, ja też umiem :]

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

Kulfon 
Trajkotka
pacjent nie z tej ziemi

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:54   

Ja winko robilem jak ukonczylem 18, nauki pedzenia bimbru tez bralem upewnej babci w gorach z kuzynem niestety mu nie wyszlo to na zdrowie zapil sie w wieku 29 lat :/

"Kto walczy może przegrać, Kto nie walczy już przegrał"

anakonda 
(banita)

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:54   

staaw napisał/a:
Jestem pewien że robił bym go sam

w latach mlodosci tez? Juz to widze jak alkoholicy sami pedza sobie bimber :P Zacier by pili...
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

staaw 

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:59   

anakonda napisał/a:
staaw napisał/a:
Jestem pewien że robił bym go sam

w latach mlodosci tez? Juz to widze jak alkoholicy sami pedza sobie bimber :P Zacier by pili...

Jeszcze piłem po kryjomu jak już umiałem wino nastawić...
Można nastawiać balony w pewnym odstępie czasu i ciągle mieć świeży towar :lol2:

anakonda 
(banita)

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:04   

ja pamietam ze kiedys probowalem robic wino z winogronna ale postalo raptem 3 tyg i juz bylo pite oj odchoroiwalem to i dalem sobie spokoj z tym.... bo to merczarnia byla miec kolo siebie alkohol a go nie pic
Ostatnio zmieniony przez anakonda Pią 25 Lut, 2011 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:27   

Może jako pewna grupa bądź co bądź społeczna wystąpimy z petycja, żeby ceny na alkohol podnieśc tak żeby nikogo nie było stać na kupno a wszystkich, którzy będą pędzić bimber od razu do pierdla :wysmiewacz:

anakonda 
(banita)

Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 21:28   

pterodaktyll napisał/a:
którzy będą pędzić bimber od razu do pierdla

zaraz do pierdla.... mozna zarobic :D

ludź 
Milczek

Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 02:29   

faktycznie zaj****em się w akcji ;-) cześć Marcel czy też Tomek!
widzę że wiesz co mówisz, no mimo to zostawmy te spory o formalności, mam tylko jedno pytanie: czy ze względu na ludzi , którzy nie są jeszcze uzależnieni, według Twojej opinii wódka nie jest w Polsce za tania?? Bo o tym tu dyskutujemy... a jak to zwykle bywa kochani bracia Polacy (w tym ja - przyznaje) próbują za wszelką cenę udowodnić swoją rację... czyż nie typowy obraz DDA??? ;-/

ps. Paweł ;-)

staaw 

Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 06:51   

ludź napisał/a:
czy ze względu na ludzi , którzy nie są jeszcze uzależnieni, według Twojej opinii wódka nie jest w Polsce za tania??

Ci co piją dla szpanu dadzą i 300 pln za flaszkę co jakiś czas. Ale ci którzy piją "na kłopoty", są uzależnieni od pierwszego kieliszka. Alkohol najpierw uzależnia psychicznie, daje coś czego bardzo potrzebujemy a z różnych powodów nie dostajemy w innej formie.
I tacy znajdą sobie środki zastępcze. Mniej bezpieczne, gdzieś w internecie widziałem przepisy na odlot po roślinkach rosnących w (prawie)każdym ogródku. Wzrośnie również ilość samobójstw, gro ludzi pije nie radząc sobie z rzeczywistością, uważasz że lepiej będzie jak umrą od razu niż mają umierać na raty, latami? Cóż, miłosierdzie cnotą człowieka jest...

Odpowiedz do tematu