może w końcu będzie koniec |
Autor |
Wiadomość |
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 18:08
|
|
|
Na pierwszej sprawie rozwodowej powiedzialam,ze moj mąż chla i niechce sie leczyc.
Dostalam rozwod juz na pierwszej sprawie. |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 18:36
|
|
|
Pati napisał/a: | Na pierwszej sprawie rozwodowej powiedzialam,ze moj mąż chla i niechce sie leczyc. |
pierwsza sprawa nie odbywa się z dna na dzień
więc zanim się odbyła,ja już wiele zrobiłem z moją trzeźwością
między innymi chodziłem po dzieci do żony i brałem je na weekendy
tak więc na mojej pierwszej sprawie rozwodowej miałem już wiele do powiedzenia
ale nie dali mnie się wygadać,wystarczyła trzeźwa postawa
i to właśnie żonę obracali,aby się jednak rozmyśliła
trzeźwość jest wielka,postawiłem na swoim |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Pati
|
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011 14:01
|
|
|
Jacek napisał/a: | pierwsza sprawa nie odbywa się z dna na dzień |
Wiem,od zlozenia wniosku do pierwszej i ostatniej sprawy u mnie minely 4 miesiace.
Jacek napisał/a: | między innymi chodziłem po dzieci do żony i brałem je na weekendy |
|
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
olimpijka
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2011 10:42
|
|
|
ja na sprawę czekałam 3 misiące... 20 minut trwała... wszystko było omówione i ustalone...rozpad więzi emocjonalnej, gospodarczej...nawet datę ostatniego seksu ustaliliśmy wsteczną na wszelki wypadek...i dobrze - bo intymne pytania też były
btw - przedwczoraj upłynął rok od rozprawy... szanowny eks zadzwonił z propozycja zeby to uczcić i nadal zada widzeń z kotem... |
|
|
Stokrotka
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 222
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2011 10:49
|
|
|
olimpijka napisał/a: | i nadal zada widzeń z kotem... | Mój powinien żądać widzeń z psem. Bardziej tęskni za nim niż za mną.
Oglądałam program w którym mowa była o tym że rozwody mogą trwać nawet 6 lat.
Wszystko zależy zapewne od osób i dowodów. |
_________________ "Ogarnął mnie smutek przed daleką drogą.
Prawda, messer, że taki smutek jest czymś naturalnym nawet wtedy, kiedy człowiek wie, że u kresu tej drogi czeka go szczęście?"
Małgorzata Nikołajewna |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 06:40 Re: może w końcu będzie koniec
|
|
|
celine napisał/a: | Witam. Przepraszam wszystkich, ze nie było mnie tak długo, ale trochę się u mnie pozmieniało. Przede wszystkim zdecydowałam się na rozwód. Wyprowadziłam na tydzień z domu( mąż tak pił i wołał na wódkę, że nie dało się z nim mieszkać). W sobotę wywiozłam go na kolejny detoks, dzisiaj wraca i mam zadecydować czy chcę aby z nami mieszkał. Trudna sprawa, bo mieszkanie jest wspólne i jeśli on z własnej woli się nie wyprowadzi to ja nic nie zrobię. Pozew rozwodowy mam wystarczy tylko wysłać , ale boję się i nie wiem dlaczego... |
Natychmiast wysyłaj pozew. Nie ma na co czekać. |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
Leniu
Małomówny
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2011 18:18
|
|
|
Ciiiiizzus!!!
To forum nie powinno się nazywać dekadencja , tylko ROZWODNICY .
Łatwiej by było napisać temat "kto ma żonę/męża łapka do góry" niż "kto się rozwódł" przy pierwszym temacie by było KILKA wpisów.
Nie macie co robić , tylko się rozwodzicie? Potrzebuję człowieka do pracy i już wiem dlaczego ciężko znaleźć - po prostu wszyscy są zajęci rozwodami |
Ostatnio zmieniony przez Leniu Nie 13 Mar, 2011 18:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2011 18:31
|
|
|
Leniu napisał/a: | Potrzebuję człowieka do pracy i już wiem dlaczego ciężko znaleźć | ...do pracy trudno znaleźć, do zatrudnienia o wiele łatwiej...
i rozwody nie mają tu nic do rzeczy... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Leniu
Małomówny
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2011 18:42
|
|
|
Borus napisał/a: | rozwody nie mają tu nic do rzeczy... |
Jak nie mają jak wszystko siedzi w sądach |
|
|
|
|
celine
Milczek celine
Wiek: 47 Dołączyła: 10 Lut 2011 Posty: 4 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 10:34
|
|
|
dromax napisał/a: | Natychmiast wysyłaj pozew. Nie ma na co czekać. | witam. z wysłaniem pozwu czekałam do następnego ciągu mojego męża, który trwał miesiąc. wtedy też powiedziałam dość. wysłałam pozew alimentacyjny i rozwodowy, jego na detoks i 7 tyg. terapię. wraca 16 czerwca.i od razu mamy termin sprawy. teraz jak chce być z nami będzie musiał się bardzo,ale to bardzo postarać. Żeby zrobić coś dla siebie jeżdżę na grupę psychodukacyjną, raz w tygodniu. super ,polecam. szukam jeszcze coś dla dzieci. Kwestią finansową się nie przejmuję , jakoś daję sobie radę z pomocą najbliższych. Oby tak dalej i moze w końcu będzie dobrze.
|
_________________ nigdy nie rezygnuj z marzeń |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 10:48
|
|
|
celine napisał/a: | wysłałam pozew alimentacyjny i rozwodowy, jego na detoks i 7 tyg. terapię. |
nie mogłaś tego lepiej wymyśle super
teraz to się okaże jakiego wyboru podejmie |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Pati
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 12:24
|
|
|
No to fajnie |
|
|
|
|
Truskawka
Towarzyski Życie to mój jedyny nałóg.
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 06 Cze 2011 Posty: 241
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 2011 12:25
|
|
|
Strach i obawa w takim wypadku jest zrozumiała. Trudno się dziwić- w końcu to bardzo ważny, milowy krok w Twoim życiu... Ale wierzę, że podjęłaś dobrą decyzję. Trzymaj się. |
_________________ " ...Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu... "
Antoine de Saint- Exupery |
|
|
|
|
|