jak nie pic |
Autor |
Wiadomość |
kozel5
Milczek
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 15:47 jak nie pic
|
|
|
Jestem pijakiem pieprzonym jak mowi do mnie corka. I ma racje i morda w kubel, zebym sie sprzeciwil. Zmarnowalem jej zycie przez ostatnie 6-5 lat. Moi starzy mi tego nie zrobili, zatem czemu padlo na mnie, ze musze krzywdzic swoja corke i zone.
Wiem , to slabosc charakteru, godna pogardy. Nie znosze wszystkiego wokol, panstwa rzadow, religii panujacej a tak najbardziej siebie i swojego picia. Kocham byc pijany, jestem wtedy tworczy, lepiej mi sie pisze i pracuje, jestem elkowentny. W moim mozgu wytworzyla sie autostrada, ze milo byc nawalonym a trzezwosc to bol. Rzczywistosc.
Godz 12.00, wpada mi do glowy ze chce mi sie dobrze, czyli zeby cos kupic do picia. I jest. Czytam, ze wielu tu takich, ktorzy juz nie pija ale nie zachowali skromnosci i sie wymadrzaja ex catedra. Czytalem biblie Billa i tam jest mowa o takich madralach. Ale wierzcie mi madrale, wasza madrosc moze pasc w kazdej chwili jak domek z kart, w chwili gdy znow poczujecie ten chemiczny blogostan... |
|
|
|
|
czarna róża
Towarzyski
Pomogła: 14 razy Wiek: 50 Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 406 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 15:54
|
|
|
Cóż..oni już poczuli inny błogostan z drugiej strony..życie na trzeżwo.. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 15:55
|
|
|
kozel5 napisał/a: | Ale wierzcie mi madrale, wasza madrosc moze pasc w kazdej chwili jak domek z kart |
He he he to każdy porządny trzeźwiejący alko wie znaczy się ma tego świadomość - więc jeśli chcialeś błysnąć tutaj, to źle trafiłeś |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 16:36 Re: jak nie pic
|
|
|
kozel5 napisał/a: | Jestem pijakiem pieprzonym jak mowi do mnie corka. I ma racje i morda w kubel, zebym sie sprzeciwil. Zmarnowalem jej zycie przez ostatnie 6-5 lat. Moi starzy mi tego nie zrobili, zatem czemu padlo na mnie, ze musze krzywdzic swoja corke i zone.
Wiem , to slabosc charakteru, godna pogardy. Nie znosze wszystkiego wokol, panstwa rzadow, religii panujacej a tak najbardziej siebie i swojego picia. Kocham byc pijany, jestem wtedy tworczy, lepiej mi sie pisze i pracuje, jestem elkowentny. W moim mozgu wytworzyla sie autostrada, ze milo byc nawalonym a trzezwosc to bol. Rzczywistosc.
Godz 12.00, wpada mi do glowy ze chce mi sie dobrze, czyli zeby cos kupic do picia. I jest. Czytam, ze wielu tu takich, ktorzy juz nie pija ale nie zachowali skromnosci i sie wymadrzaja ex catedra. Czytalem biblie Billa i tam jest mowa o takich madralach. Ale wierzcie mi madrale, wasza madrosc moze pasc w kazdej chwili jak domek z kart, w chwili gdy znow poczujecie ten chemiczny blogostan... |
No jak Ci z tym dobrze, to szerokich "wód" żeglarzu |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 16:53
|
|
|
kozel5 napisał/a: | wierzcie mi madrale, |
Wierzymy, wierzymy............. |
_________________ |
|
|
|
|
Leniu
Małomówny
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 17:21
|
|
|
Jonesy napisał/a: | No jak Ci z tym dobrze, to szerokich "wód" żeglarzu |
On i po wąskiej rzeczce popłynie
Odnośnie mądrali to gościu ma rację . Na tym forum są mądrale (czyt. nękający) i Ci którzy chcą uzyskać wsparcie w trzeźwieniu (czyt. nękani)
pzdr |
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 17:22
|
|
|
Z tego co zrozumiałem chcesz dalej,tak jak przez ostatnie 5-6ć lat czerpać z odczuwalnych tylko przez Ciebie korzyści wynikających z picia alkoholu pomimo tego, że jesteś świadom, że będzie to dalej niszczyło życie twojej córki i żony.
OK |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 17:22
|
|
|
kozel5 napisał/a: | wasza madrosc moze pasc w kazdej chwili jak domek z kart, |
Ameryki nie odkryłeś... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 17:28
|
|
|
Leniu napisał/a: | Odnośnie mądrali to gościu ma rację . Na tym forum są mądrale (czyt. nękający) i Ci którzy chcą uzyskać wsparcie w trzeźwieniu (czyt. nękani) |
Nękać, przynajmniej za bardzo, moralnego prawa nie mam. Ale chętnie czytam jak innych nękają, dla siebie coś uszczypnę i stosuję, by mnie nie musieli... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 17:56
|
|
|
kozel5 napisał/a: | Jestem pijakiem pieprzonym jak mowi do mnie corka |
Za chwile powie inaczej a wtedy ..." był sobie wesoły Romek miał za miastem domek "
kozel5 napisał/a: | W moim mozgu wytworzyla sie autostrada, ze milo byc nawalonym |
Autostrada ma to siebie że za wjazd trzeba na nią płacić - a jak skończy się kesz ?
kozel5 napisał/a: | Ale wierzcie mi madrale, wasza madrosc moze pasc w kazdej chwili jak domek z kart, w chwili gdy znow poczujecie ten chemiczny blogostan... |
Masz racje tylko to nie autostrada decyduje gdzie jadę tylko JA decyduje czy nią pojadę .
A co do chemicznego błogostanu to znam inne czynności umożliwiające również poczuć to coś .prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 21:38
|
|
|
rufio napisał/a: | [A co do chemicznego błogostanu to znam inne czynności umożliwiające również poczuć to coś .prsk |
czy to jest to o czym myslę? |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 22:03
|
|
|
kozel5, zwykla zazdrosc przez Ciebie przemawia, chetne zmienil bys ten stan , ale brak Ci odwagi
trzezwienie boli
ale gorzej boli Twoja rodzine ,ktorej fundujesz pieklo |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 22:32
|
|
|
kozel5 napisał/a: | Nie znosze wszystkiego wokol, panstwa rzadow, religii panujacej a tak najbardziej siebie i swojego picia |
kozel5 napisał/a: | Kocham byc pijany |
Widzisz pewne niescislosci w tym co wypisujesz?
Tak wlasnie funkcjonuje Twoj mozg...
Reszta to jad i zolc wylewana na caly swiat przezczlowieka, ktory tapla sie w swoim wlasnym szambie i pluje na wszystkich co przechodza.
Kozel a wiesz, ze wcale nie musi tak byc? Mozna zyc inaczej.Chyba, ze chcesz dalej zeby bylo jak jest- to Twoja sprawa i malo to kazdego obchodzi. |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 28 Mar, 2011 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MichalAlkoholik
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Mar, 2011 08:28
|
|
|
Kozel5 Moze Ty poprostu w ten sposób wsparcia oczekujesz...
Hmmm... Pomyślmy...
Moze jak zmienisz tok rozumowania i znajdziesz sie we własnym piekle to...
POMOŻECIE....?? |
_________________ Dziś nie pije |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 29 Mar, 2011 08:31
|
|