Nie wiem jak sie mam uspokoic. |
Autor |
Wiadomość |
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 19:47
|
|
|
Witam wszystkich,
u mnie od wczoraj klapa
Po pierwsze wypilam wczoraj popoludniu dwa piwa tak jakby nigdy nic , czulam sie co prawda po nich wcale nie lepiej, wrocil strach i nie przyniosly mi one zadnej korzysci, same straty ...
Tak dobrze mi szlo, a teraz przychodzi dolek. Znowu chodze poddenerwowana i niespokojna, nie wyrabiam sie z tymi wszystkimi rzeczami ktore musze pozalatwiac i dopada mnie powoli lekka beznadzieja. Dzis caly dzien chodzi mi po glowie alkohol. Na dodatek zwala mi sie jeszcze na glowe tesciowa z wizyta.
Nie wiem jak sie mam uspokoic. W srode mam grupe motywacyjna, co prawda malo mnie motywuje ale przybliza do terapii. Jakos to bedzie, lecz byloby milo gdyby ktos napisal, ze kiedys bedzie lepiej ... |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 19:52
|
|
|
Witaj!!
Będzie lepiej tylko wtedy gdy zrobisz coś ze swoim piciem! w przeciwnym razie będzie gorzej i gorzej i jeszcze gorzej! Napiłaś się...dokonałaś wyboru za jaki teraz płacisz dołkiem,sama widzisz,że nie było warto ale nadal masz conajmnij dwa wyjścia: iść się napić( bo Ci się chce) albo powalczyć osiebiei zrobić wszystko by doczekać do terapii....Twój wybór! Pozdrawiam i dobrych wyborów zyczę! |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 19:57
|
|
|
paulinkaaa napisał/a: | Jakos to bedzie, |
Na jakoś to będzie, to ja bazowałem przez wiele lat...
Musisz znaleźć w sobie motywacje, aby osiągnąć cel jakim jest trzeźwość...
Dobrych wyborów życzę... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 20:01
|
|
|
Hej Jakaja, napic to sie nie napije, dokladnie wiem ze to nie ma zadnego sensu, no bo jesli dzis, to dlaczego rowniez nie jutro a w tym punkcie juz bylam. Zajme sie tym co mam do zrobienia na dzis, zreszta robie to od rana, tylko zle sie psychicznie czuje. No ale to minie.... |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 20:05
|
|
|
dokładnie-minie kochana wypij melisę,zjedz słodycze,czekolada,lody mniammmmm możesz wziąść coś ziołowego na uspokojenie jak masz a jak nie napoj się meliską tak aż ci "uszami będzie wyłazić" i nie zadręczaj się-ja też miałam wpadki i potknięcia nawet już po terapii |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 20:06
|
|
|
stiff, wiem tylko mam tak nagmatwane w moim zyciu ze czasu nie starcza aby wszystko uporzadkowac. Dzis wieczorem jak poloze dzieci spac to usiade i zrobie liste priorytetow, plan na nastepny dzien i zaczne odhaczac. Poczuje sie wtedy lepiej. Na jakos to bedzie to ja tez juz za dlugo jade... |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 20:10
|
|
|
dzieki Jakaja znikam do moich pietrzacych sie zajec |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 20:14
|
|
|
Powodzenia i pamiętaj wszystko mija nawet głód długi jak żmija |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 21:06
|
|
|
paulinkaaa napisał/a: | stiff, wiem tylko mam tak nagmatwane w moim zyciu ze czasu nie starcza aby wszystko uporzadkowac. |
Wiesz ile ja miałem wolnego czasu wraz z zaprzestaniem picia,
a to byl problem, aby go właściwie zagospodarować... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 00:21
|
|
|
Dzieki Jakaja, juz mi lepiej
stiff u mnie jest dokladnie odwrotnie, mam za duzo na glowie. Z jednej strony to dobrze poniewaz nie musze wymyslac sobie teraz od nowa sensu zycia. Moj problem sprowadza sie do tego ze nie potrafie sie o siebie zatroszczyc i poszukac sobie pomocy. No ale zabiore sie teraz do tego
Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011 14:11
|
|
|
Witam wszystkich,
mam do Was jedno pytanie, w zwiazku z poczatkiem mojej terapii mialam wizyte u psychiatry i ten przepisal mi antydepresanty twierdzac ze w 5cio stopniowej skali mam depresje 2go stopnia.
Teraz siedze nad tymi tabletkami i nie wiem czy mam je brac. Boje sie uzaleznienia, nie chce sie juz wiecej przymulac, maja one rowniez skutki uboczne no i poprostu nie wiem co zrobic. Z drugiej strony nie czuje sie tez super no i nie wiem, moze on wie co mowi
Jakie byly Wasze doswiadczenia?
Dzieki za pomoc |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011 14:48
|
|
|
To zalezy od tego jakie tabletki.Najpierw powinno sie leczyc alkoholoizm...depresje pozniej.Czesto sama przechodzi. |
|
|
|
|
paulinkaaa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011 16:20
|
|
|
No wlasnie Verdo, tez to ciagle tu czytam. Z drugiej strony facet pracuje w osrodku leczenia uzaleznien i ma ponad 30 lat doswiadczenia zawodowego.
Nie chce pisac tu nazw lekow ale na ulotce jest napisane, ze odstawienie ich z dnia na dzien prowadzi do efektow ubocznych jak depresja, przygnebienie itp. wiec dla mnie brzmi to jakby mozna sie bylo od nich uzaleznic w stylu zamienil stryjek siekierke na kijek
Gdy powiedzialam o moich obawach na grupie motywacyjnej to narkomani od razu podjeli temat i mieli dokladnie te same obawy, ze tabletki uzalezniaja - w sumie eksperci z nich w tej dziedzinie |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011 18:00
|
|
|
Brałem antydepresanty półtora roku, odstawiłem bez problemów. Bardzo mi ułatwiły trzeźwienie przez wyrównanie nastroju... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
|