Wiem Stasiu, po prostu nie popadajmy w przesadę jaką stosują niektóre środowiska w tym kraju, niedługo nie będzie można puścić bąka we własnym samochodzie jadąc obok jakiegoś kościoła, bo obraża się w ten sposób czyjeś uczucia....
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 21:01
Ja na to patrzę z innej perspektywy...
Jeżeli ktoś WIERZYŁ przez pół życia że gorzała rozwiąże jego problemy, musi równie gorąco UWIERZYĆ że coś tę gorzałę od niego zabierze...
Obaj wiemy że racjonalne wytłumaczenie że alkohol szkodzi nie wchodzi w grę...
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie
Ostatnio zmieniony przez staaw Pią 27 Maj, 2011 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 21:18
pterodaktyll napisał/a:
staaw napisał/a:
Jest różnica czy polepsza mi się jakość życia w trzypokojowym mieszkaniu czy w noclegowni
Mam wrażenie, że raczej chodzi o duchową jakość życia a nie tylko stricte materialną. A żona?? No cóż........rzecz nabyta
Że zacytuję klasyka: byt określa świadomość...
Oczywiście chodzi mi o duchową jakość życia. W noclegowni już samo to że nie piję wystarczy do uznania mnie za człowieka szalonego... Nie wspomnę już o czytaniu literatury pięknej...
Będąc na marginesie życia, bez szansy na pracę zgodną z wykształceniem, ciężko musi być tym ludziom...
Ostatnio poznałem na mityngu takiego, jego problemy były dla mnie śmieszne puki nie postawiłem siebie na jego miejscu...
Taki przykład: mam propozycję pracy, na tydzień tylko q...wa nie mam na bilet żeby tam dojechać, lub ciuchów a prezencja jest wymagana...
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie
Ostatnio zmieniony przez staaw Pią 27 Maj, 2011 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum