|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
szukam? |
Autor |
Wiadomość |
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 02:03
|
|
|
Chani, Ty chyba naprawdę z Pustynnej Planety jesteś.
Nie słyszałaś o mitingach, klubach Abstynenta, zabawach trzeżwościowych bez alkoholu, czy nawet pielgrzymkach i zlotach AA?
Ja jeśli nie potrzebuję gwożdzi, nie wchodzę do sklepu żelaznego |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 06:35
|
|
|
slyszalam, a konkrety? |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 07:46
|
|
|
Wpisz sobie w google: "AA Poznań" albo "Klub Abstynenta Poznań". |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 15:30
|
|
|
nie szukam mitingów, ale dzięki |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 08:32
|
|
|
chani napisał/a: | nie szukam mitingów, ale dzięki |
Dziewczyno, jeśli w mojej pięknej Bydzi tyle się dzieje, to co dopiero w Poznaniu...
Ale Ty taka bardziej na nie. Niczego nie znasz, a z góry odrzucasz. Można i tak, ale otwartość procentuje.
Przecież ja też czułem się obco na mitingach, nikogo nie znałem, miałem dystans. Regularne uczestnictwo ( a nie tylko chodzenie, terapeuta se życzy to łaskę zrobię i pójdę raz ) trzyma mnie w trzezwosci i dało "wartość dodaną" - mnóstwo znajomych i paru przyjaciół
Ja, ciągle samotny i opuszczony mam radosne, pełne życie, mnóstwo propozycji spotkań, wyjazdów, spacerów, zabaw, rozmów.
Kotku, nic samo nie przyjdzie trzeba sobie zapracować.
Nikt mnie nie kocha, to ide pić - o to Ci chodzi? Mam takie wrażenie. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
pikepopo
Małomówny
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 32 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 08:45
|
|
|
No tak .Napisałeś bardzo dobrze . Jak ktoś nie chce to i wołami go nie zaciągną . Tylko że po czasie jak u mnie . Szedłem w tango i lipa. Mitingi terapia i ludzie z trzeźwym umysłem są deską ratunkową którą trzymam i nie mam zamiaru jej wypuścić. Chani daj się przekonać i wiedz że nie chcę dla Ciebie źle ale poważnie samemu jest bardzo strasznie. Daj sobie pomóc. Czasem warto kogoś z jakimś tam bagażem doświadczeń posłuchać. Jak powiedział Ferdek " w kupie siła ". |
_________________ I ja mogę byc trzeźwy |
Ostatnio zmieniony przez pikepopo Śro 01 Cze, 2011 08:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 12:28
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | chani napisał/a: | nie szukam mitingów, ale dzięki |
Dziewczyno, jeśli w mojej pięknej Bydzi tyle się dzieje, to co dopiero w Poznaniu...
Ale Ty taka bardziej na nie. Niczego nie znasz, a z góry odrzucasz. Można i tak, ale otwartość procentuje.
Przecież ja też czułem się obco na mitingach, nikogo nie znałem, miałem dystans. Regularne uczestnictwo ( a nie tylko chodzenie, terapeuta se życzy to łaskę zrobię i pójdę raz ) trzyma mnie w trzezwosci i dało "wartość dodaną" - mnóstwo znajomych i paru przyjaciół
Ja, ciągle samotny i opuszczony mam radosne, pełne życie, mnóstwo propozycji spotkań, wyjazdów, spacerów, zabaw, rozmów.
Kotku, nic samo nie przyjdzie trzeba sobie zapracować.
Nikt mnie nie kocha, to ide pić - o to Ci chodzi? Mam takie wrażenie. |
Nie, nie o to mi chodzi napisałam, że nie szukam mitingów, ale nie, że coś odrzucam. Byłam już na mitingach. I proszę nie pisać do mnie "kotku", nie szkodzi, że mam 22 lata. I dużo osób mnie kocha, ja sama też siebie kocham. Nie o to chodzi. Szukam niepijącej koleżanki, po prostu ;-)
A pytając o spotkania alkoholików, miałam na myśli takie zloty, noo jak one się nazywają, spotkania, zjazdy... Albo organizowane przez Kościół, dni wyciszenia?
P.S co miałeś na myśli pisząc, że niczego nie znam? |
Ostatnio zmieniony przez chani Śro 01 Cze, 2011 12:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 12:33
|
|
|
pikepopo napisał/a: | No tak .Napisałeś bardzo dobrze . Jak ktoś nie chce to i wołami go nie zaciągną . Tylko że po czasie jak u mnie . Szedłem w tango i lipa. Mitingi terapia i ludzie z trzeźwym umysłem są deską ratunkową którą trzymam i nie mam zamiaru jej wypuścić. Chani daj się przekonać i wiedz że nie chcę dla Ciebie źle ale poważnie samemu jest bardzo strasznie. Daj sobie pomóc. Czasem warto kogoś z jakimś tam bagażem doświadczeń posłuchać. Jak powiedział Ferdek " w kupie siła ". |
w czym chcecie mi pomagać? tzn o co chodzi, do czego przekonać? nie jestem sama z problemami, zastanawiałam się tylko nad znalezieniem przyjaciółki z podobnymi hmmm oczekiwaniami czy upodobaniami. Co nie znaczy, że nie mam zwykłych koleżanek, chciałam tylko poznać kogoś innego ale wszyscy to odradzają, więc nie wiem już. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 12:48
|
|
|
No comments |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:04
|
|
|
dlaczego no comments? coś nie tak napisałam? |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:11
|
|
|
chani napisał/a: | nad znalezieniem przyjaciółki z podobnymi hmmm oczekiwaniami czy upodobaniami |
a jakie są te oczekiwania czy upodobania ?
bo pewnie nie chodzi Ci tylko o to, żeby nie piła
nie wiem, szukaj, bądź aktywna - ludzi można poznać wszędzie - odpowiednia osoba w końcu "sama" się znajdzie ...
jeśli lubisz sport - chodź do fitness klubu itd itd,
wszędzie tam, gdzie ludzie spotykają się cyklicznie łatwiej się bliżej poznać ... |
|
|
|
|
chani
Małomówny chani
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:24
|
|
|
właśnie sport też miałam na myśli ;-) mam nadzieję, że już niedługo będę gdzieś systematycznie chodzić, na jogę np!
Właściwie to głupio tak konkrety wymieniać, ale masz rację, na pewno spotkam osobę, którą fajnie byłoby znać ;-)
Właściwie głównym powodem to poznanie kogoś o podobnym stylu życia, jak to jest, kiedy nie ma możliwości, że gadasz z kimś na kacu, czy ktoś nie odwoła planów, bo idzie na impreze, albo głowa boli po imprezce nie znam dziewczyny w swoim wieku, która nie pije.
A opcje religijne typu oaza z bardzo mnie nie pociąga, bo już kiedyś na takie co chodziłam i nie spodobało mi się. Wolę być w 2, 3 osoby niż w kilka, kilkanaście w jakiejś wspólnocie. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Co dziwne, w tym temacie większość, którzy piszą to faceci. Dziwne, może jednak, trochę dziwny ten mój temat ;p |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:26
|
|
|
chani napisał/a: | Co dziwne, w tym temacie większość, którzy piszą to faceci. Dziwne, może jednak, trochę dziwny ten mój temat | |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:38
|
|
|
chani napisał/a: | Co dziwne, w tym temacie większość, którzy piszą to faceci. | Przepraszam... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pikepopo
Małomówny
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 32 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011 13:40
|
|
|
czyli jak facet to albo napał albo osioł i ma się nie odzywac . No spoko. Moja córa ma 20 lat i nie pije i bardzo jestem z niej dumny. Narciarz |
_________________ I ja mogę byc trzeźwy |
Ostatnio zmieniony przez pikepopo Śro 01 Cze, 2011 13:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|