Walka z alkoholem. |
Autor |
Wiadomość |
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 07:55
|
|
|
bueheheh, spakowany już? Za chwilę obudzi się Yuraa i zaliczymy 2-tygodniowe wczasy w śmietniku |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 07:57
|
|
|
Jonesy napisał/a: | 2-tygodniowe wczasy w śmietniku |
Ma się ten talent |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 13:08
|
|
|
mafio napisał/a: | znajomy terapeuta zachlał się denaturatem bo sporo młodsza laska go olała |
...zapomniał, ile ma lat? |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 12:45 Re: Walka z alkoholem.
|
|
|
mafio napisał/a: | wyznaje zasadę ze każdy żyje dla kogoś inaczej to nie ma żadnego sensu nawiązując do mitingów wydaje mi się ze nie jestem jeszcze gotowy psychicznie z byt wiele we mnie złości i nienawiści chęci odwetu za wymyślone krzywdy jakich doznałem ze strony znajomych myślę ze najpierw muszę się uporać z psychika a potem zacząć trzeźwieć |
Witam
Walka z alkoholem dla mnie skończyła się sromotną klęską i pobytem w Szpitalu Psychiatrycznym na Oddziale Zamkniętym....Sugeruję nie próbować...
mitingi AA uważam uratowały mnie przed powrotem do picia. Chodziłem tam pomimo to, że było we mnie mnóstwo urazy, zości, lęku....I na to nigdy nie jest za wcześnie. Tam są ludzie z branży, którzy rozumieją jak nikt inny problemy alkoholika....
Psychika ważna rzecz, ale zgoda z samym sobą to dla mnie podstawa.... a to mi dają mitingi
Pozdrowienia |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 21:02
|
|
|
Jędrek napisał/a: | zgoda z samym sobą to dla mnie podstawa.... |
Bycie sobą, nie udawanie, nie przebieranie się, nie zakładanie masek.
Akceptując siebie zacząłem akceptować innych. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Powolny
Małomówny
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 21:37
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Akceptując siebie zacząłem akceptować innych. | To tak jak z butami. Jeżeli buty są wygodne, to nie zwracasz na nie uwagi, ale nie daj Panie Boże, coś nie tak z nimi...od razu dają znać o sobie...jeżeli któregoś dnia mam pretensje do całego świata, to znaczy, że mam problem z samym sobą...i czepiam się innych...i pouczam innych...i takie tam...w wszystko wina butów, co same nie chcą chodzić, albo zbyt szybko idą... |
|
|
|
|
Powolny
Małomówny
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 21:55 Re: Walka z alkoholem.
|
|
|
Jędrek napisał/a: |
Walka z alkoholem dla mnie skończyła się sromotną klęską | Nie dziwię się! Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 21:59
|
|
|
Powolny napisał/a: | Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. |
A o której walce Gołoty mówisz?? |
_________________ |
|
|
|
|
Powolny
Małomówny
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 22:05
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Powolny napisał/a: | Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. |
A o której walce Gołoty mówisz?? | Tej dwu sekundowej |
|
|
|
|
mafio
Małomówny
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:30
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Powolny napisał/a: | Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. |
A o której walce Gołoty mówisz?? |
ty to bo mnie mówisz? |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:35
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Powolny napisał/a: | Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. | A o której walce Gołoty mówisz?? |
Faktycznie, walka z Gołotą to niekoniecznie trafna metafora
Proponuję jednak kopanie się z koniem. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
mafio
Małomówny
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:37
|
|
|
Powolny napisał/a: | pterodaktyll napisał/a: | Powolny napisał/a: | Walczyć z alkoholem to tak jak wyjść na ring z Gołotą. Trzy sekundy i po walce. |
A o której walce Gołoty mówisz?? | Tej dwu sekundowej |
szlak mnie trafia jacy wy tu jesteście cacy chciałbym was zobaczyć w realu ilu z was zmusił kurator do przymusowego leczenia? na pewno większą cześć, nie potraficie powiedzieć nic konkretnego ciągle przypominanie sobie ze byłem zerem to głupia metoda to nie szanowanie samego siebie niczym świadkowie Jehowy wmawiacie sobie i innym ze macie jedyna racje tak nie jest AA to nie jedyny sposób na trzeźwe życie i tak na mitingach wszyscy kłamią skamlają że to dzięki wam nie pije, a co ma piernik do wiatraka nie pije bo już nie chce to wszystko |
Ostatnio zmieniony przez mafio Nie 07 Sie, 2011 06:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:41
|
|
|
Cytat: | nie pije bo już nie chce to wszystko |
Mafio, zgłaszam cię do Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny, biologii, psychologii i hooy wie jakiej jeszcze |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:41
|
|
|
Co z Tobą, Mafio, w niedzielny poranek? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
mafio
Małomówny
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 06:43
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Cytat: | nie pije bo już nie chce to wszystko |
Mafio, zgłaszam cię do Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny, biologii, psychologii i hooy wie jakiej jeszcze |
nie mogę ci tego zabronić |
|
|
|
|
|