obliczmy litraż |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 19:59
|
|
|
staaw napisał/a: | Alkoholikiem jestem i piłem z drugim alkoholikiem by w robocie się utrzymać |
staaw napisał/a: | Wiesz że jak wypiłem z kim trzeba to i 2x większą wypłatę do domu przyniosłem? |
to się nazywa racjonalizowanie w mechanizmach tworzących system nałogowego myślenia - tak mnie na terapii szkolili he, he, he...
nie przemawiają do mnie te zyski, to jest chore |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:00
|
|
|
andrzej napisał/a: | Marc-elus napisał/a: |
To jakbyś powiedział że z punktu A do punku B dojechałeś w 2h. F | jeśli to byłoby zyskiem to zyskiem pozostanie i żadne czarowanie tego nie zmieni , natomiast faktem jest że ogólny bilans daleki będzie od korzyści ale to bilans a ja czas pisze o stronie zysków |
Bardziej chodziło mi o to że "zyski" o których piszesz, nie mają nic do prawdziwych powodów picia. Osiągnięte zostały niejako całkowicie "przypadkiem", na boku.
Prawdziwym zyskiem było to w jaki sposób alkohol działał na Ciebie.
Inaczej: facet kupił butelkę wódki i tam była dołączona loteria. Wygrał 5kafli. Czy sadzisz że o tym mówił terapeuta jak pytał o zyski? |
Ostatnio zmieniony przez Marc-elus Nie 25 Wrz, 2011 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
|
|
|
endriu napisał/a: | nie przemawiają do mnie te zyski, to jest chore |
Ta dyskusje jest chora.......... |
_________________ |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
|
|
|
endriu napisał/a: | nie przemawiają do mnie te zyski, to jest chore | i jak zaczynałeś pić to zaczynałeś od razu pić dla strat ?nie dla frajdy , przyjemności dla lepszej atmosfery w czasie spotkań biznesowych ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:03
|
|
|
endriu napisał/a: |
to się nazywa racjonalizowanie w mechanizmach tworzących system nałogowego myślenia - tak mnie na terapii szkolili he, he, he...
nie przemawiają do mnie te zyski, to jest chore |
Andrzeju, bo tych zysków dawno już niema...
One BYŁY, mają swoje miejsce w piciorysie... z tym że nadchodzi moment kiedy alkohol więcej zabiera niż daje... Nie ma powrotu do załatwiania interesów przez szkło...
Gonzo twierdzi, przynajmniej ja tak rozumiem, że zysków nigdy nie było... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:04
|
|
|
andrzej, nie chciałbym żebyś był moim terapeutą |
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:06
|
|
|
staaw napisał/a: | a tu taką manipulację propagujesz? |
Dla ciebie to manipulacja a dla mnie czynne mechanizmy choroby. u ciebie.
staaw napisał/a: | a tu taką manipulację propagujesz? |
Andrzej nikt nie pił dla strat. czy ty cokolwiek zrozumiałeś z terapii? Mom powazne watpliwości.
Jakbym z pijanymi rozmawiał.
Spadam. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:07
|
|
|
staaw napisał/a: | One BYŁY (zyski) |
tak mówiłem żonie, usprawiedliwiając swoje picie:
"musiałem wypić, żeby coś załatwić",
g***o prawda, chciałem się nachlać.
Teraz widzę, że wszystko da się załatwić bez picia |
|
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:08
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Andrzej nikt nie pił dla strat | to dlaczego twierdzi że nie było zysków ? pytanie było tendencyjne i gonzo sorki ale nie bardzo mi pasi sugerowanie co do tego czy kończyłem terapie ...spadaj |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:10
|
|
|
andrzej napisał/a: | ...spadaj |
A mówiłem że pijane nawyki ci wracają. Możesz tak mówić do swoich kolesi w pijalni. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:10
|
|
|
endriu napisał/a: | andrzej, nie chciałbym żebyś był moim terapeutą |
Być może nauczyli Cię cokolwiek o chorobie na terapii, ale nie nauczyli Cię żeby nie prezentować swoich poglądów w ten sposób.... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:12
|
|
|
endriu napisał/a: | Teraz widzę, że wszystko da się załatwić bez picia |
A ja wiem że nie wszystko. Są jeszcze takie miejsca w których bez "załącznika" nie mam czego szukać. Więc nie szukam. Te miejsca są dla mnie niedostępne, co nie znaczy że nie istnieją...
Na początku należy jak najbardziej obrzydzić alkohol, jednak później trzeba pamiętać że są takie sfery gdzie on jest na porządku dziennym (i nocnym)...
Dlaczego? Właśnie dla tego by wiedzieć gdzie się nie pchać by dzioba nie umoczyć... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:14
|
|
|
endriu napisał/a: | eraz widzę, że wszystko da się załatwić bez picia | jasne ale na tamten moment us=dało ci się coś osiągnąc jesli tak to to był zysk na tamta chwile to że w ogólnym bilansie nie wyszedł plus tylko minu i to duży nie oznacza że były same minusy, jasne że zdrowiej jest pamiętac o minusach ale mówienie o samych stratach to czarowanie rzeczywistości, Andrzej pamiętasz taki moment na kacu , z trzęsącymi rękoma , potwornym bólem głowy , w srodku jakby biegało w żoładku dwa tysiące baranów, kac moralny ,cholerny wstyd i to uczucie ulgi po pierwszym łyku , t ciepełko w środku ,nagle zatrzymujące te barany to właśnie o tym pisze na ten moment to był zysk i nie przekreśli tego syf spowodowany kolejnymi jeszcze gorszymi kacami bo bilans zawsze wyjdzie na dużo poniżej 0 |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:14
|
|
|
staaw napisał/a: | Są jeszcze takie miejsca w których bez "załącznika" nie mam czego szukać |
No i zaraz jeszcze napisz że NIC innego nie zadziała, tylko flacha... Nie zgadzam się.
Nie ma takiej sprawy przy której tylko "załącznik" by działał.
No chyba że chcesz "denaturową panienkę" wyrwać spod sklepu....
Żartuje tylko.... |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011 20:15
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | A mówiłem że pijane nawyki ci wracają. Możesz tak mówić do swoich kolesi w pijalni. | to Ty napisałeś wcześniej "spadam" i to nie mój nawyk |
|
|
|
|
|