Otwarty przez: Wiedźma Sob 08 Paź, 2011 19:47 |
temat rozwodowy |
Autor |
Wiadomość |
rejek
Towarzyski Wyleczony przez NFZ-Alko nie nawiedzony-bez misji
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 05:27
|
|
|
andrzejK napisał/a: | a nie wiecie ile taki prawnik kasuje???? bo wyjde w skarpetkach albo nawet nie!!!!!
tak bardzo jak sie kochalismy tak ona mnie teraz nienawidzi!
|
Prawnik to zależy od tego czy jest dobry od 2k w góre ,idz po poradę (porada bezpłatna albo za paręnaście PLN).
Ze kase przelała -to sie nie przejmuj i tak ci się pół należy (o ile nie ma dowodów na to że to ona je wniosła do wspólnego majątku)
Dom i majątek -do podziału .
Jak była policja i jest notatka że byłeś choćby "pod wpływem" i jeszcze leczysz sie (terapia)na NFZ nie prywatnie -jesteś ugotowany.
Rozwód będzie z twojej winy -ty płacisz jej do końca życia (jakby cóś )
Na dzieci normalnie płacisz -co sąd zasądzi albo jak się umówicie.
Zbieraj "haki" na żonę (mądra papuga powie ci co i jak) może wybrniesz z "obopólną winą"
Jak nie to graj "pokornego baranka" i jak się nie skapuje -może da ci rozwód "bez orzekania".
Sukcesów -Rejas |
Ostatnio zmieniony przez rejek Wto 04 Paź, 2011 05:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 08:29
|
|
|
rejek napisał/a: | Zbieraj "haki" na żonę (mądra papuga powie ci co i jak) może wybrniesz z "obopólną winą"
Jak nie to graj "pokornego baranka" i jak się nie skapuje -może da ci rozwód "bez orzekania".
Sukcesów -Rejas |
Ty się dobrze czujesz? Jesli tak to gratuluję sukcesu i dobrego samopoczucia.......... |
_________________ |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 19:00
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: |
Ty się dobrze czujesz? Jesli tak to gratuluję sukcesu i dobrego samopoczucia.......... |
Dziękuję Ptero -właśnie dlatego że słuchałem podobnych do ciebie to mnie (nas-bo moją ekse też ) rozwód wyniósł parędziesiąt tyś a nie sądowe 400 PLN ,zostawionych w kieszeniach prawników .
Ja się nie odnosze tu czy Andrzej pił ,pije,czy pić będzie (to temat dla wzbudzenia dla Was) -po prostu odpowiadam mu co ma zrobić żeby nie zostać na lodzie .
A Wy laski się nie podniecajcie bo nie ma czym -w końcu chyba jesteście za równouprawnieniem (ja też więc w samolotach nie targam gęsiom bagaży z półek) więc pewnie sprawiedliwie by było jakby Andrzejowi żona zabrała całą kasę za "szkody moralne" co? |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 19:03
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | z siebie robi, jak dla mnie |
Gonzo w fajnym świecie żyjesz -ale jednak ci nie zazdroszczę . |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 19:13
|
|
|
Cytat: | Gonzo w fajnym świecie żyjesz |
staram się w uczciwym.... Ale nie zmuszam byś dołączył. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 19:35
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: |
staram się w uczciwym.... Ale nie zmuszam byś dołączył. |
nie przepadam za wirtualną rzeczywistością -wolę real |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 19:50
|
|
|
rejek napisał/a: | -właśnie dlatego że słuchałem podobnych do ciebie to mnie (nas-bo moją ekse też ) rozwód wyniósł parędziesiąt tyś a nie sądowe 400 PLN |
A to ciekawe bo mnie (i moja żonę tez) wyniósł owe 400 zł, które zresztą zapłaciliśmy wspólnie.......to kwestia dogadania się a nie udowadniania kto tu jest koniem.........
I jeszcze sprawy majątkowe załatwiliśmy na poziomie notariatu bez łażenia do sądu..............
Można? Można, tylko trzeba chcieć.... |
_________________ |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:00
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Można? Można, tylko trzeba chcieć.... |
Ale do tego trzeba być normalnym ,a nie podchodzić emocjonalnie do czegoś co się dawno skończyło.Rozejść się i cześć a nie "ja ci pokażę za to że piłeś itd" - rozwód rzecz ludzka -a sprawiedliwość to nie zemsta . |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:04
|
|
|
rejek napisał/a: | rozwód rzecz ludzka -a sprawiedliwość to nie zemsta |
No to po co go do tej zemsty namawiasz? |
_________________ |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:04
|
|
|
a mnie umorzono nawet te 400 zł ze względu na niskie zarobki. I sędzina sama to zaproponowała |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:18
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | No to po co go do tej zemsty namawiasz? |
Ja go namawiam??? Ty też zyjesz na marsie jak Gonzol czy jak?
Nawet dzieci w przedszkolu wiedzą że jak go żona poda to z diagnozą alko -będzie miał rozwód z jego winy.A wtedy ma przechlapane.
Ale zawsze może być szlachetnym rycerzem bez skazy i powiedzieć "to wszystko moja wina więc żeby ją zmazać zostawiam sobie tylko szczoteczkę do zębów i zaczynam od nowa-to będzie moja pokuta" i pójdzie w siną dal...
To zależy od jego odczuć .
Chyba że nie chce zostać wypatroszony jak leszczyk -to musi się zastosować do rad mych
A chyba nie chce -mnie się zdaje |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:22
|
|
|
rejek napisał/a: | Nawet dzieci w przedszkolu wiedzą że jak go żona poda to z diagnozą alko -będzie miał rozwód z jego winy.A wtedy ma przechlapane. |
Czy Ci twoi prawnicy nie powiedzieli Ci przypadkiem, że rozwód to jedno a podział majatku to zupełnie cos innego? Dla Twojej wiadomości, rozwód został orzeczony z mojej winy i nie miało to najmniejszego wpływu na późniejszy podział majątku........ |
_________________ |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:54
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | rejek napisał/a: | Nawet dzieci w przedszkolu wiedzą że jak go żona poda to z diagnozą alko -będzie miał rozwód z jego winy.A wtedy ma przechlapane. |
Czy Ci twoi prawnicy nie powiedzieli Ci przypadkiem, że rozwód to jedno a podział majatku to zupełnie cos innego? Dla Twojej wiadomości, rozwód został orzeczony z mojej winy i nie miało to najmniejszego wpływu na późniejszy podział majątku........ |
Hehehehe Ptero jak każdy alkoholik z misją masz tendencję do nadinterpretacji słów które ktoś napisał (powiedział) a których tam nie ma .
Co ma majątek do orzeczenia z czyjej winy był rozwód?
Nie leć po temacie-myśl,myśl !!! Nie pisałem o tym komu przypadną rodowe sztućce .Tylko o tym kto komu może płacić do końca życia (tej "niewinnej " osoby) świadczenia alimentacyjne .
Pisz na teamat plissssss a jak coś niejasne pytaj |
|
|
|
|
andrzejK
Towarzyski andrzej k
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:57
|
|
|
mimo ze zona ma prace sad moze orzec o alimentach dla zony??? ona ma 31 lat i stala prace tak jak ja wiec napiszcie czego sie spodziewac |
_________________ andrzej k |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 20:59
|
|
|
rejek napisał/a: | Nie pisałem o tym komu przypadną rodowe sztućce .Tylko o tym kto komu może płacić do końca życia (tej "niewinnej " osoby) świadczenia alimentacyjne . |
No cóż.........przed tym też się zabezpieczyłem.........
Poza tym, nie wiem na ile to jest prawda (nie było mi to do niczego potrzebne jak na razie) słyszałem, że po chyba 5 latach ten obowiązek wygasa o ile nie został złożony pozew w tej sprawie. |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Wto 04 Paź, 2011 21:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|