Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozamykałem okna, żeby nie słyszeć
Autor Wiadomość
kamil 
Małomówny

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 21:20   

Zbycho-Hanys napisał/a:
hej.dzis mija mi 3 miesiąc trzezwosci!niby niewiele a ciesze sie jak małe dziecko!pozdr.

Gratulacje ,tak trzymaj! :okok:

rybenka1 
Uzależniony od netu

Pomogła: 92 razy
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 21:24   

:brawo: Gratuluje .

jolkajolka 
Trajkotka

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 21:41   

Zbycho-Hanys napisał/a:
hej.dzis mija mi 3 miesiąc trzezwosci!niby niewiele a ciesze sie jak małe dziecko!pozdr.

Niewiele i wiele jednocześnie!
Gratki :kwiatek:

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 13:38   

Trzeci miesiac trzezwosci !!!!!
Gratuluje,jak fajnie.
Pozdrawia
Kiwi

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 12:46   

kurcze od piątku nie czuje sie najlepiej,doła mam i tyle.a to za sprawą wezwania na rozprawe sądową.w czerwcu złapano mnie na jezdzie po pijaku,a że miałem juz raz rozprawe przeszło rok wcześniej to teraz bedzie to jako recydywa art178 paragraf 1 i 4 kk.wiem ze kara mi sie należy bo bezwarunkowo winny jestem i podczas przesłuchania przyznałem sie do wszystkiego.boje sie tylko tego że mnie wszadzą do wiezienia,a tego chyba nikt nie chce.czytałem różne porady i fora i wiem że grozi mi od 3 mcy do 5 lat.doskonale wiem że sam sobie na to zapracowałem.wczoraj przeleciały mi myśli żeby olać to wszystko i zachlać tak żeby przestac myslec o tym co będzie jak mnie posadzą,na szczeście powiedziałem o tych chęciach żonie,rozmawialiśmy długo o tym i bedzie co ma być. byle będe trzezwy to będzie mnie wspierac,pózniej pogadałem przez tel z kumplem z aa,i chęć napicia mineła.choć nadal jestem niespokojny to dziś nie pije,a na 18 wale na miting.acha może ktoś z was miał do czynienia z takimi paragrafami?

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 12:55   

Zbycho-Hanys napisał/a:
.boje sie tylko tego że mnie wszadzą do wiezienia

Jeśli nie masz jakiś wcześniejszych wyroków, to pewnie skończy się wyrokiem w "zawiasach) Nie pytaj skąd wiem.... :mgreen:

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 13:00   

własnie że mam poprzedni za jazde po pijaku,wtedy było to 6mcy w zawiasach na 3 lata.jeszcze tli mi sie iskierka nadziei ze nie wsadzą mnie.jakoś to będzie.

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 13:05   

Okaż skruchę i zrób oczy jak kot ze Szreka. :akuku:

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 13:08   

Zbycho, dołącz do akt sprawy (w ostateczności zabierz na rozprawę) zaświadczenie o leczeniu odwykowym, opinię terapeuty, psychiatry. Udowodnij, że chcesz się poprawić.
Wiem, że na niektórych mitingach AA (jeśli chodzisz) można dostać "podpis", że uczestniczysz.
Powodzenia

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 13:15   

Zbycho-Hanys napisał/a:
mam poprzedni za jazde po pijaku,

To się nie liczy......Też tak miałem i dostałem w zawiasach............

Borus 
Trajkotka
uzależniony

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 18:47   

pterodaktyll napisał/a:
Zbycho-Hanys napisał/a:
mam poprzedni za jazde po pijaku,

To się nie liczy......Też tak miałem i dostałem w zawiasach............

a zawiasy jeszcze trzymały, czy już puściły, bo sądzę, że to ważne... :mysli:

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 18:51   

Jeżeli to sie stało w trakcie zawiasów to tylko dobry humor sedziego moze Cie uratowac - jeżeli nie to frytki - moga ( nie musza ) odwiesic poprzedni wyrok i dołożyc nowy - no może trochę kasandrycze ale juz z taki czyms sie spotkałem .

Zbycho-Hanys 
Małomówny
alkoholik

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 19:29   

rufio,niestety nabroiłem w trakcie poprzednich zawiasów,wiem że teraz zależy wszystko od prokuratora i sędziego.najgorszy scenariusz to odwieszenie tamtych 6 mcy plus to co mi zasądzi teraz.zobaczymy co będzie za miesiąc.pozdrawiam i kolejnych 24 zycze.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 20:42   

Borus napisał/a:
zawiasy jeszcze trzymały,
:tak:

Alkoholik72 
Towarzyski
http://alkoholik72.blog.onet.pl/

Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 05:39   Zawiasy...

Witaj.. doskonale cię rozumiem. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem 2 wyroków w zawiasach... 3/5lat i 2 /3 lata..
Nie było to za jazdę po pianemu choć.. nie dlatego że nie jeździłem ale dlatego że się udało.
Wyroki te związane są ze sfera finansową. I miałem na początku trzeźwienia myśli różne - a to wyjechać do Szkocji ( a niech mnie szukają..) a to zrezygnowany chciałem żeby mi to wszystko odwiesili, myślałem pójdę odsiedzę swoje i wtedy wszyscy mnie w ... pocałujcie, grosza nikomu nie oddam więcej, na czarno pracę zacznę i takie tam...
Gryzłem się z sobą dopóki nie zrozumiałem że zachowuje się jak bym pił.. znowu chciałem uciekać jak całe życie - zawsze uciekałem przed odpowiedzialnością, problemami, kłopotami. Przed rodzicami i żoną, przed ludźmi... Zrozumiałem i mnie olśniło .. - a gdzie moja odpowiedzialność za rzeczy które zrobiłem? A gdzie moja odpowiedzialność za żonę.. czy choć zastanowiłem się jak sobie sama z dziećmi poradzi.. a gdzie....
TO SĄ KONSEKWENCJE MOICH CZYNÓW. To ja złamałem kilka razy prawo i .. ponoszę tego konsekwencje. Dzisiaj pracuję, spłacam długi na tyle ile mnie stać i tak naprawdę nie wiem czy za półtorej roku nie odwiesi mi sąd jednego z wyroków bo nie jestem fizycznie w stanie spłacić tak wysokiej kwoty. Ale dziś robię wszystko co możliwe by do tego nie doszło.
Wiem też że gdyby nie te konsekwencje - dziś pił bym dalej lub zdychał gdzieś w jakiejś melinie, opuszczony przez ludzi i rodzinę.. albo tez kombinował bym w więzieniu jak przemycić trochę spirytusu salicylowego... Chyba że zabił bym w końcu kogoś po pianemu - bo są w moim życiu trasy po 300 km których nie pamiętam jak przebyłem...
Ale nie zabiłem. Mam za co dziękować mojej sile wyższej która o mnie dbała. A te konsekwencje które ponoszę pozwalają mi trzeźwieć i wzrastać,, przypominają w chwilach wahania kim jestem i co będzie jak o tym zapomnę. Dzisiaj staram się rozwiązywać problemy a nie tworzyć nowe.
Życie trzeźwe naprawdę jest wspaniałe - ze wszystkimi troskami, problemami i konsekwencjami. Musiałem tylko poznać siebie by nie tworzyć nowych i pogodzić się z przeszłością. Musiałem także odnaleźć Tego co się mną ciągle wtedy opiekował :) :)
Wierzę że i tobie się uda. Zrób wszystko aby dziś dokonywać wyłącznie dobrych wyborów.
A nawet gdy przyjdzie najgorsze.. to także będą doskonałe doświadczenia które pomogą ci umocnić twoja trzeźwość .. pod warunkiem że o to zadbasz. Cokolwiek się stanie - wiesz sam czy na to zasłużyłeś... I jeżeli tak - zrób wszystko by wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski.
Pozdrawiam serdecznie i będę trzymać za ciebie kciuki... Za twoją trzeźwość i gotowość do zmian...
Przy okazji - czy umiesz na dzień dzisiejszy szczerze spojrzeć na swoje życie i odpowiedzieć sam przed sobą czemu chcesz coś zmieniać? Mnie kiedyś ta odpowiedź bardzo zabolała... Ale i nauczyła.
Buduj swój fundament.
Pozdrawiam.
J.

Odpowiedz do tematu