Proszę o poradę ! |
Autor |
Wiadomość |
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 14:09
|
|
|
proponuję udać się do najbliższego aa tam napewno z kimś porozmawiasz i dostaniesz dobrą rade. ja dostałam też ulotki informacyjne które miałam podrzucić w domu, ostatecznie dowiedział się od kolegi o chrześcijańskiej terapii przy kościele zielonoświątkowym i to zadziałało.
natomiast że tak to ujmę
ty sobie możesz....
to on musi chcieć
pozdrówka |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 17:44
|
|
|
Aj Sabatko toz to ja i wiem dlatego dzisiaj jak krzyczał , że chce skończyć z tym piciem i PPOMOCY to dałam mu numery telefonów do szpitali niech dzwoni, ja mogę zawieźć czemu nie - u nas pogotowie nie zawozi na różne takie - to pojechał ... po piwo!!!! Wobec tego ja co mogłam dac od siebie już dałam , a teraz koniec sprawy i już NIE PROSZĘ O PORADĘ!!! Ale i tak się sta nie wyprowadzę , bo mnie z Wami jakoś tak i milej i weselej |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 17:46
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Nie zapomnij mu wziąć szczoteczki do zębów bo chłopina mógłby zapomnieć..... |
He he Pterku , a jasne jeszcze mu gatki zmienię , ale to chyba była poprzednia Ulena teraz jestem JA URSZULA prawdziwa BABA |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 10:28
|
|
|
ulena napisał/a: | dzisiaj jak krzyczał , że chce skończyć z tym piciem i PPOMOCY to dałam mu numery telefonów do szpitali niech dzwoni, ja mogę zawieźć czemu nie - u nas pogotowie nie zawozi na różne takie - to pojechał ... po piwo!!!! Wobec tego ja co mogłam dac od siebie już dałam , | Brawo Ulka,tak trzymać
Prędko się naumiałaś-mądra dziewczyna |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 11:18
|
|
|
Powiem Ci tak, ja na pierwszy odwyk zawiozłam go osobiście ponad setkę kilometrów
-autobusami pociągami-pojechałam odwiedzić na Święta BN
i zabrałam po miesiącu bo widziałam jak tam pili,ćpali i różne takie...
zapił po 8 miesiącach
Wywaliłam z domu razem z manelami- pojechał sam na detoks, odwyk i wszywkę
ale gdzie indziej-nie pił dwa lata-pozwoliłam wrócić....
Po miesiącu zaczął pić-wywaliłam.....
Tak się ciągnęło do momentu kiedy okazało się,że mogę jednak mieć dziecko
-postwiłam na jedną kartę-wywaliłam i poszłam leczyć siebie w Al_anon
Trafił za mną do Klubu Abstynenta i na Grupy AA....
zapił jak poszłam do szpitala......
Znowu wszystko sam załatwił....
Już nauczona ale jeszcze naiwna... poprosił o pomoc-ostatni raz zwiozłam jeszcze w inne miejsce..
(po drodze zalał mi się w trupa ale ubłagałam i przyjęli na odwyk)...
Nigdy więcej..nawet nie odwiedziłam...listy błagalne z prośbami paliłam,
nic za niego nie załatwiałam,palcem nie kiwnęłam....
a każda próba ingerencji w moje życie po pijaku- iterwencja milicji/policji
bywał na detoksach/odwykach czasem kilka razy w roku...
wszywek miał chyba 6 czy 7...
Ostatni raz zapił po rozprawie o alimenty-i jeszcze bronił mnie przed swoją rodzinką......
W sumie doczekałam się niespodziewanie trzeźwego mena po 11 latach znajomości.... |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
|
Ostatnio zmieniony przez KICAJKA Pią 23 Gru, 2011 11:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 13:33
|
|
|
Witaj Moja Ulubiona Dekadentko!!! Dziękuj za słowa wsparcia oraz mądrość , której ja się uczę , a ponieważ mam dośc to dość szybko działa jednak - przy pomocy telefonu do dziewczyn z alanon i forum uczę się 12 Kroków - drugi już jakby samo z siebie wyszedł. Czytałam całą Twoją historię i dzięki Ci . 11 lat mówisz to trochę mi jeszcze zostało ale mam wiarę optymizm , w końcu po roku małżeństwa pierwsza prawdziwa abstynencja na dwa lata . Teraz zapił??? Przecież to się zdarza, a dziś rano karetka zabrała delikwenta niestety na detoks się nie nadaje, bo leży na kardiologii , ja wezwałam wiem , że zagrożenia życia nie ma i póki co nie mam zamiaru jechać , odwiedzać , bo i czasu i chęci na to nie mam . Buziole ciepłe |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 13:36
|
|
|
|
_________________ |
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 13:42
|
|
|
ulena napisał/a: | bo leży na kardiologii | Może go coś nauczy/może nie
Trzymaj sie |
|
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 14:41
|
|
|
Ulenko widzisz te typy tak mają. u mojego szala przeważyła gdy dosłownie błagałam by jutro wrócił trzeźwy bo musimy bardzo poważnie porozmawiać, on nie dotrzymał słowa więc się odcięłam. dopiero wtedy sam znlazł terapię i jakoś zaczą trreźwieć |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 15:52
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | bo leży na kardiologii
Może go coś nauczy/może nie |
E na to ja nie liczę , akurat kardiologia to dla niego zbyt znany oddział, a gdyby PANISKO trafiło właśnie na jakiś taki oddział właśnie typu detox, którego wogóle nie zna z autopsji ( miejsce - w jego mniemaniu -
dla ostatnich "meneli" ) dopiero , by mu to dało dużo do myślenia , albo i nie ale pożyjem obaczym póki co wdową narazie nie zostałam
Pterku dzięki !!!!!!!
Sabatko dzięki!!!!!!Tobie życzę tego co sobie spokoju w świą tecznym okresie i nie tylko
- |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 15:58
|
|
|
ulena napisał/a: | Buziole ciepłe |
a jakie to som???
jak kiedy siem w reala zetknie nos los to nadzieja że mi je pokażesz |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 20:39
|
|
|
Jacek napisał/a: | jak kiedy siem w reala zetknie nos los to nadzieja że mi je pokażesz
_________________ |
|
|
|
|
|
yeti
Towarzyski off-road 4x4
Wiek: 72 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 168 Skąd: czarna górna
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 13:35
|
|
|
albo i nie ale pożyjem obaczym póki co wdową narazie nie zostałam
I zapewniam Cie serdeńko,że wdowa w najbliższym czasie nie zostaniesz,ale to nie znaczy,że od alkoholika sie nie uwolnisz nie zostajac wdowa.Jedni przestaja pic za zycia inni po jego zakonczeniu.A jak ty sie od tego alkoholika uwolnisz to czas pokarze |
_________________ nadal trzeźwy,ale słaby!!! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:37
|
|
|
[b]Yeti[/b] Łoł,.. |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:48
|
|
|
Cytat: | .Jedni przestaja pic za zycia |
Yeti szkoda tylko, że tylko że wyciągasz z lamusa przestarzałe sprawy i sie tym sam nakręcasz |
|
|
|
|
|