Zamknięty przez: Wiedźma Czw 19 Sty, 2012 18:46 |
Kiedy bedzie lepiej? |
Autor |
Wiadomość |
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 17:31
|
|
|
To jest terapeutyczne działanie forum.
Nic nie dzieje sie bez powodu, emocje które wywołują w mnie historie innych ludzi są albo ucieczką od mojego problemu albo jego symptomem.
Juto idę na terapie i moja podświadomość dobrze wie co mnie czeka. Będe musiała zacząć od punktu w którym skończyłam poprzednią czyli od mojego ojca.
Stąd to dzisiejsze poczucie, że zostawiam kogoś w hospicjum,-nic nie można już zrobić i wiem co będzie dalej...
Kiedy z moim ojcem naprawdę nie można było już wytrzymać, zawinęłam młodszego brata i wyprowadziłam się , zostawiłam go samego.
Oczywiście po jakimś czasie, - zachlał się.
Znalazł go koleżka od kieliszka zadzwonił do mnie, przyjechałam i zobaczyłam ojca ...
Nic nie dzieje sie bez powodu, trzeba się uważnie obserwować i wszystko staje się jasne .
Pozdrawiam .
|
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
Ostatnio zmieniony przez zimna Wto 10 Sty, 2012 17:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 11:00
|
|
|
Dzisiaj obudziłam sie z poczuciem strasznego lęku, boje się że się napije. Nawet nie czuję potrzeby napicia sie, tylko strach że to zrobię
Że w końcu mój porąbany łeb, tędy i owędy zaprowadzi mnie do sklepu. Boje się że się napije i że w końcu się zapije jak tatulo.
Widzę że coś niedobrego ze mną się dzieje.
Nie wierze sobie za grosz i zrobię wszystko żeby do tego nie dopuścić.
|
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 12:34
|
|
|
Cytat: | Nie wierze sobie za grosz i zrobię wszystko żeby do tego nie dopuścić. |
czyli co robisz?
trzymaj się mała |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Wuśka.
Towarzyski
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 05 Sie 2011 Posty: 126
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 13:41
|
|
|
|
|
|
|
|
Olin
Towarzyski uzalezniona od alkoholu
Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 11 Paź 2011 Posty: 339
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 17:06
|
|
|
Zimna trzymaj sie cieplutko.Wiesz ja tez mam dzisiaj gorszy dzien.Trzeba to poprostu przezyc a jutor bedzie lepiej.
|
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 19:21
|
|
|
Zimna wiesz ja sobie zaczęłam oglądać zdjęcia sprzed3 lat z imprezek i był tam film też ze mna w roli głownej bełkoczącej i "wesołej" brrrrrrrr od razu mnie siekło i wiem , że już tak nie chcę wyglądać . Wiem jak można się WESOŁO bawić bez alkoholu różnica taka, że nie robię z siebie błazna |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 19:29
|
|
|
Wielkie dzięki wszystkim
Taki dzień i autko mi dziś się popsuło
Wróciłam z terapii, pójdę jutro na cmentarz do rodziców , nie jest to łatwe ale trzeba przez to przejść . Zakopałam to w sobie i myślałam że zapomniałam.
Wszystko teraz mi się przypomina : mój ojciec też próbował nie pić, nie nawalał się co dzień od czasu do czasu pił po dwa trzy dni i potem 2-3 miesiące przerwy, tak to pamiętam, a jak nie pił, był nie do zniesienia.
a jego koniec -czasem myślę że to zaplanował. jakiś czas podobno nie pił później wziął kredyt gotówkowy i po tygodniu już nie żył.
Czego nie mogę zmienić muszę zostawić za sobą i zaakceptować było jak było.
Ważne jest tu i teraz. |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 19:30
|
|
|
zimna napisał/a: | Ważne jest tu i teraz. |
Właśnie i CHWAŁA CI ZA TO kobieto , że i tu i teraz |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
espresso
Małomówny Alkoholiczka, DDA
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 22:25
|
|
|
Ja też miałam ciężki dzień dziś, faza muru - akceptacja spadku nastroju i niezakopania się we własnych smutkach. Wyszłam do ludzi, a jutro na mityng.
Dzięki temu, że znalazłam to forum i czytałam Wasze wpisy, przetrwałam ten dzień. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 22:32
|
|
|
espresso napisał/a: | Ja też miałam ciężki dzień dziś, faza muru - akceptacja spadku nastroju i niezakopania się we własnych smutkach. Wyszłam do ludzi, a jutro na mityng.
Dzięki temu, że znalazłam to forum i czytałam Wasze wpisy, przetrwałam ten dzień. |
Wszyscy zaczynamy podobnie...... |
_________________ |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 22:45
|
|
|
Napisz coś o sobie espresso (uwielbiam )
|
|
|
|
|
espresso
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 22:54
|
|
|
dziękuję!
Straciłam uważność i zły nastrój rozprzestrzenił się na całą moją przestrzeń i szukałam przyczyny, która jest taka oczywista. Dziwiąty miesiąc trzeźwości, terapia indywidualna - bardzo pomaga, ale Wy ludzie trzeźwi bardzo potrzebni jesteście też.
To poczucie przeżycia podobnego. Świadomość, że bez względu na wszystko - MOŻNA. |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 23:05
|
|
|
Terapia uzależnień w ośrodku? |
|
|
|
|
espresso
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 23:31
|
|
|
Tak, indywidualna terapia uzależnień w Centrum Terapii Uzależnień, dwa razy w tygodniu. |
|
|
|
|
Olin
Towarzyski uzalezniona od alkoholu
Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 11 Paź 2011 Posty: 339
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 09:19
|
|
|
Hei Zimna
Zycze Ci dzisiaj lepszego dnia niz wczoraj.Podsylam apetyt.
Pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
|
|