Indywidualna droga - szukam pomocy.. |
Autor |
Wiadomość |
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 23:41
|
|
|
olka napisał/a: | No coś w tym sensie.Co z Twoją formą Zimna???? |
No wiesz myślałam że już wszystko przeczytałam, wszystko wiem, chodzę na terapie indywidualną, na AA, wszystko sobie już poukładałam w łepku. A tu dziś miałam poważne wątpliwości czy jestem aby na pewno uzależniona. Widzę że bez terapii uzależnień sie nie obejdzie,
Najpierw muszę dostać dyplom żebym już nie miała najmniejszych wątpliwości |
|
|
|
|
olka
Gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Gru 2011 Posty: 530
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 23:54
|
|
|
Zimna ja dziś dopiero zaczęłam terapie indywidualną i na grupe mnie wysłał!!!!Wiesz jaki strach.....Masakra,ale wiem że sama to ja do baru co najwyżej zajde.Bedzie dobrze,zobaczysz!!!!! |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 23:58
|
|
|
Cytat: | Zimna ja dziś dopiero zaczęłam terapie indywidualną i na grupe mnie wysłał!!! |
Bo tak wygląda terapia.... Jedno uzupełnia drugie. Nie ma czega sie bać. Tam są tacy sami, jak Ty. Jeszcze znajdziesz tam przyjaciól. ja mam takich do dziś. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Olin
Towarzyski uzalezniona od alkoholu
Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 11 Paź 2011 Posty: 339
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 00:05
|
|
|
zimna napisał/a: | A tu dziś miałam poważne wątpliwości czy jestem aby na pewno uzależniona. |
Nie daj sie zmanipulowac chorobie .Ja tak sobie kombinowalam przed Swietami.Potem siadlam i napisalam piciorys.Po przeczytaniu bylam w szoku ze tak duzo chlalam,a przeciez caly czas myslalam ze, ja to pilam nie duzo w sumie .Jak piciorys przeczytalam to juz wiedzialam ze tylko ktos uzalezniony tak chleje,innego wyjscia nie ma.Wyszlo mi ze pilam od wielu,wielu lat i wypilam ocean alkoholu.
Teraz mi juz wystarczy ja juz swoje wypilam. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 00:09
|
|
|
zimna napisał/a: | dziś miałam poważne wątpliwości czy jestem aby na pewno uzależniona |
No i to jest najlepszy dowód, że jesteś. Człowiek nieuzależniony nie rozpatruje swojego picia w takim kontekście...........moim zdaniem........i mojego terapeuty też.......... |
_________________ |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 00:11
|
|
|
Olin napisał/a: | zimna napisał/a: | A tu dziś miałam poważne wątpliwości czy jestem aby na pewno uzależniona. |
Nie daj sie zmanipulowac chorobie .Ja tak sobie kombinowalam przed Swietami.Potem siadlam i napisalam piciorys.Po przeczytaniu bylam w szoku ze tak duzo chlalam,a przeciez caly czas myslalam ze, ja to pilam nie duzo w sumie .Jak piciorys przeczytalam to juz wiedzialam ze tylko ktos uzalezniony tak chleje,innego wyjscia nie ma.Wyszlo mi ze pilam od wielu,wielu lat i wypilam ocean alkoholu.
Teraz mi juz wystarczy ja juz swoje wypilam. |
Olinko
Ja to wszystko wiem, tyko że wiedzieć nie wystarczy jak się dziś przekonałam. Całe życie wierzyłam w intelekt, chłodną logikę itd. i co teraz, d****a. Nie mogę ufać swojemu umysłowi. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 00:18
|
|
|
zimna napisał/a: | Nie mogę ufać swojemu umysłowi. |
Krok 1.
Przyznaliśmy, ze jesteśmy bezsilni wobec alkoholu, ze przestaliśmy kierować własnym życiem.
Może właśnie teraz go zrobiłaś? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 05:44
|
|
|
zimna napisał/a: | Najpierw muszę dostać dyplom żebym już nie miała najmniejszych wątpliwości |
Ja musiałm dostać nieźle po du*** i wylądować w Psychiatryku na Oddziale Zamkniętym żeby nie mieć wątpliwości...że coś nie tak ze mną
Po terapii podstawowej (1/2 roku), po terapii pogłębionej (1rok) utrzymując nadal kontakt terapeutyczny indywidualny (kolejny rok prawie) i chodząc na mityngi od trzech lat średnio 2x w tygodniu nadal wracają wątpliwości czy aby na pewno jestem alkoholikiem. Cóż. Co sie lepiej poczuję to wątpię. I to jest niebezpieczne. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 07:28
|
|
|
yuraa napisał/a: | gdzie zaczyna sie uzależnienie
konczy sie wszelka logika |
Nie do końca się zgodzę, a przynajmniej sądzę że nie należy tego zdania brać dosłownie.
zimna napisał/a: | Nie mogę ufać swojemu umysłowi. |
A jak myślisz, dlaczego gdy ktoś zabiera głos na mitingu to mówi "x - alkoholik". To rodzaj przypominania... gdy kogoś napadną wątpliwości, jak Ciebie.
To nie koniec świata, własnych myśli jest ciekawa, a i pewnie będziesz należeć do małego procenta ludzi którzy chcą poznać siebie.... Tylko nie dziękuj Bogu że jesteś alkoholiczką. |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 08:49
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | zimna napisał/a:
dziś miałam poważne wątpliwości czy jestem aby na pewno uzależniona
No i to jest najlepszy dowód, że jesteś. Człowiek nieuzależniony nie rozpatruje swojego picia w takim kontekście...........moim zdaniem........i mojego terapeuty te |
Cytat: | Ja musiałm dostać nieźle po du*** i wylądować w Psychiatryku na Oddziale Zamkniętym żeby nie mieć wątpliwości...że coś nie tak ze mną
Po terapii podstawowej (1/2 roku), po terapii pogłębionej (1rok) utrzymując nadal kontakt terapeutyczny indywidualny (kolejny rok prawie) i chodząc na mityngi od trzech lat średnio 2x w tygodniu nadal wracają wątpliwości czy aby na pewno jestem alkoholikiem. Cóż. Co sie lepiej poczuję to wątpię. I to jest niebezpieczne.
_________________ |
Bardzo wszystkim dziękuje ,przepraszam za poziom mich wczorajszych, postów
Ogłaszam kapitulacje |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 11:09
|
|
|
zimna napisał/a: | Ogłaszam kapitulacje |
|
_________________ |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 21:31
|
|
|
zimna napisał/a: |
Bardzo wszystkim dziękuje ,przepraszam za poziom mich wczorajszych, postów
Ogłaszam kapitulacje |
Hmm. Nie rozumiem za co przepraszasz.
Każdy ma swoją drogę. Niektórzy korzystają z doświadczenia innych a ja musiałem zapić psychotropy i kisić się 2 lata w depresji....Bo myślałem na początku, że się szybko wyleczę z tego alkoholizmu....bo usłyszałem, że "są wyjątki"i że "jeżeli ktoś sie przestawi i potrafi pić tak , jak inni- chylimy przed nim czoła".... No więc czekałem niecierpliwie, aż wyzdrowieję i zaczną mi bić pokłony.... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Żbik
Małomówny
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 22:48
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | zimna napisał/a: | To po co mi kontakt z trzeźwiejącymi alko , |
Bo kontakty z nimi dają Ci wgląd w siebie......min. |
Super odpowiedź |
_________________ Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu. |
|
|
|
|
Magnum76
Małomówny
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:36
|
|
|
Ktos pisze ,że ogłasza kapitulacje, nowy wątek w moim wątku,niezwiązany z pytaniem zresztą.... ja również ogłaszam kapitulację w zakresie poszukiwań a w zasadzie wysłuskania oprócz niezmiennej tendencji reagowania - skromnego obiektywizmu i empatii.
Życzę wszystkim trzeźwości oraz sobie kolejnych miesięcy,lat.
Magnum |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:38
|
|
|
Magnum76 napisał/a: | Życzę wszystkim trzeźwości |
Wzajemnie....powodzenia |
_________________ |
|
|
|