Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Wiedźma
Czw 12 Lis, 2009 18:02
Sen alkoholowy
Autor Wiadomość
Nik@ 
Towarzyski

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 06:42   Sen alkoholowy

Dzień dobry,
chciałam się dzisiaj podzielić z Wami tym co mi się śniło...widziałam dwie buteli szampana, jakąś wódkę i piwo...i miałam taką ogromną ochotę się (w tym śnie) napić...choćby drinka...
obudziłam się i trochę wystraszyłam...mieliście podobne sny? nie wierzę w sny<- żeby była jasność :-)
zaraz zmykam do pracy, życzę Wam miłej środy :-)

N.
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Pią 26 Cze, 2009 04:52, w całości zmieniany 1 raz  

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 06:52   

chyba każdy nałogowy miewa sny alkoholowe
a od momentu gdy nie pije świadomie i z założenia ,że nie pije-poprostu w snach go też dopadają flaszki.
ja na przykład nie piję od 1 lutego- i śniło mi się ze tzry razy:
raz - ,że się zaparłem kopytami i się nie napiłem-obudziłem się spocony jak mysz kościelna
dwa-że już byłem w knajpie /ale nie wknajpie , wiecie jak to w snach bywa misz-masz/ już flaszki stały na stole- ktoś pierdzielił głupoty aż tu nagle objawiła mi się córka obok i też chciała ze mną wypić.
trzy-że znalazłęm się w sytuacji, gdzie wszyscy wokół oczekiwali ode mnie ,że się z nimi napije-az się ku*** z wściekłości i bezsilności chyba popłakałem-a potem była zadyma
ale na szczęście to tylko były sny
zauwazyłem jednak, że śnią mi się takie "koszmarki" gdy coś trudnego mnie spotka w realu.
pewien mądrala z długim stażem niepicia-mnie jednak pocieszył: po 9 latach to mija
ale dlaczego po 9, tego nie umiał wyjaśnić.............. :wysmiewacz:
5x9=45%? :p

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 07:29   

Sen alkoholowy u alkoholika jest klasycznym objawem głodu
(choć faktycznie nie musi nim być, ale dość trudno to stwierdzić na pewno).
Przyglądaj sie sobie , Stara, czy masz jakieś inne symptomy -
jeśli wychwycisz je w porę, masz szansę nie wpakować się w nawrót...
Ja w takich chwilach przypominam sobie o dzienniczku głodu,
który wbrew kpiarskim opiniom jest całkiem przydatnym urządzeniem.
Polecam.

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 07:37   

Wiedźma napisał/a:
który wbrew kpiarskim opiniom jest całkiem przydatnym urządzeniem.
.................. :wysmiewacz:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 07:43   

Wiedźma?
a jak mi się przysnisz---------to w jakim dzienniczku mam szukać wyjasnienia?
w egipskim?
w hebrajskim?
czy raczej w kalendarzyku myśliwskim: " okresy ochronne dla samic poszczególnych gatunków------1/Wiedźma leśna- odstrzał tylko za zgodą nadlesniczego -tylko w celach obronnych, 2/ Wiedźma rurowa-odstrzał tylko w okresie godowym , który zaczyna się w styczniu ,a kończy w grudniu, 3/ Wiedźma moderująca-odstrzał niemozliwy z powodów nadprzyrodzonych zdolności obiektu.
??
prosze o wykładnię
z wyrazami szacunku lupus-norvegicus

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 07:49   

Cytat:
pewien mądrala z długim stażem niepicia-mnie jednak pocieszył: po 9 latach to mija
ale dlaczego po 9, tego nie umiał wyjaśnić.............. :wysmiewacz:
muszę cię zmartwić nie przechodzi , właśnie sie obudziłem i sprawdzałem czy to że wypiłem poprzedniego dnia to prawda czy sen , ale masz racje że takie rzeczy dzieja się najczęściej gdy sie coś wydarzy a ja wczoraj po ostatnim meczu w tej rundzie byłem w szatni z kilkunastoma kumplami pijącymi piwo

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 08:02   

andrzej napisał/a:
ale masz racje że takie rzeczy dzieja się najczęściej gdy sie coś wydarzy a ja wczoraj po ostatnim meczu w tej rundzie byłem w szatni z kilkunastoma kumplami pijącymi piwo

moje doświadczenia "senno-monopolowe" zawsze miały związek bezpośredni z kontaktem z alkoholem..forma kontaktu obojętna.
ale z tego co opowiadali znajomi z grupy nawrotowej ./kurde jaka to idiotyczna nazwa :p / wynikało ,że dopadają ich takie sny- zawsze gdy coś się ważnego dzieje, ma dziać, lub się działo............"waznego" w tym znaczeniu ,że trudne w jakiś sposób i długotrwałe. źle to napisałem-nie "zawsze"- ale "zawsze gdy się taki sen zdarza , to akureat coś waznego się u nich dzieje w zyciu, co nie znaczy ,że za każdym razem gdy się coś waznego dzieje- taki sen się śni"-teraz jasno napisałem?
jak łatwo się domyśleć, na te "nawroty-przewroty" nie chodzą osobniki z stażem dłuższym niż dwa lata niepicia.
a w ogóle to uważam ,że fajnie ,że takie grupy są----------bo to jest własnie alternatywa dla takich osób jak ja-czyli takich , które z AA nie skorzystają ,bo to nie ich bajka. a jednak mam potrzebe , przynajmniej teraz-pogadać /ale konkretnie i na temat/ o problemach związanych własnie z alkoholizmem. zwłaszcza teraz na początku mojego niepicia.
a co najwazniejsze-znamy się- sporo o sobie wiemy- i mamy poczucie bezpieczeństwa i zaufania do siebie /w wymiarze plotkarsko-podwórkowym/
hej
a raczej jak zwykle ch............ :p

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 08:07   

wolf napisał/a:
które z AA nie skorzystają ,bo to nie ich bajka. a jednak mam potrzebe ,
nie jestem fanem AA , ale czasami dla kontrastu lubię się tam znaleźć , a co do nawrotów byłem na takich warsztatach o nawrotach i od czasu do czau funduje sobie takie spotaknia na których tak naprawdę przypominam sobie że jednak alkohol to nie moja bajka

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 08:18   

ja to nawet fanem terapii nie jestem
zresztą?..............fanem musztry też nie byłem
:wysmiewacz:
i co z tego wynikło wiem najlepiej..................musztra mus sein, aber kaput fsdf43t

moja babcia czasami mówiła mi:
taką dziwną niemczyzną-polszczyzną:
" jak nie wiesz co robić- zrób ejn ,cwaj, drai und nocheinmal und zurick-i potem wszystko będzie jasne jak słońce"
ale za młody byłem by ją zrozumieć
zresztą kto by zrozumiał co Ona mówiła............ani w słowniku polskim ,ani niemeickim nie mogłem tego znaleźć

a tak na poważnie: " zurick i nocheinmal"-myślalem przez całe dzieciństwo,że to sa słowa polskie

Ate 
Nimfomanka netowa

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 09:01   

no to niezle 8| Mnie alkohol sni sie teraz codziennie, pod warunkiem oczywiscie, ze w ogole zasne, chociaz w normalnym zyciu napawrde nie odczuwam glodu alkoholowego. A moze mi sie tylko wydaje?

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 09:02   

wolf napisał/a:
daj se sama ostrzeżnie---------będziesz bardziej wiarygodna
i taka bardziej..............jak to powiedziec?...............pociagająca

Pociągająca ???
Wolfik ...sugerujesz , że z czerwoną szmatą jesteś bardziej
pociągający ???? :lol:
A Andy ...z tą dużą czerwoną szmatą - TEŻ ???
To czemu ja z nim nie gadam ..... widać , im bardziej pociągający , tym bardziej
mnie odpycha.... :oops:
Mówiłam - wariatka jestem ...

A propos snów , w których piję .
Mam takowe .
Pewnie dzisiaj taki będzie , bo gadamy o snach alkoholowych. :mgreen:
przykro mi ...ja nie łączę moich snów z jasnowidztwem , a jedynie
ze śmietnikiem w podświadomości.

Sni mi się wielokrotnie, że fruwam .... i jakoś pofrunąć nie chcę.
Chyba , że śni mi się moja głupota ...co - jak gołębica... :oops:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 09:28   

wszystko Monka poplątałaś. czerwona szmata jest pociagająca u kobiet- nie u facetów

po drugie-sny alkoholowe to nie jasnowidzenia-to raczej sny o potędze, lub żal po stracie, lub strach przed przeszłością.......co samo w sobie jest paradoksem psychiki.

po trzecie-------albo w snach latasz, albo nie chcesz.............zdecyduj się :D
ja w dzieciństwie często śniłem , że latam/to przypominało nico jakbym pływał w powietrzu-podobne ruchy jak na basenie/-potem zupełnie te sny ustąpiły
a od pewnego czasu, znów śnię że potrafię latać-rzadko , bo rzadko, ale śnię
raz nawet mi się śniło.............to fajne było, że sniło mi się , że latam, potem się obudziłem i okazało się ,że latam na prawdę..............i się ku*** obudziłem , bo mi się sikać nad ranem strasznie chciało. :wysmiewacz:

Monka
[Usunięty]

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 09:50   

Realnie .... powinnam polecieć .
Skoro sen , że piję , daje dużą szansę , że ZAPIJĘ . :mgreen:

Snią mi się od czasu do czasu straszne rzeczy.
Smierć kogoś bliskiego...wypadki jakies tragiczne - moje osobiste...
Tfu...tfu... wszyscy żyją ...
Senniki pewnie jakoś inaczej tłumaczą śmierć najbliższej osoby , aniżeli proroctwo jej śmierci ....
Dlaczego wobec tego sen alkoholowy tłumaczy się tak dosłownie????
Nagadamy się o tym alkoholu tutaj dzień w dzień...
Taki ósmy liczy butelki wypite ...ja sikam non stop w krzakach po piwie ... :mgreen:
To jak ma się potem nie śnić ?
A do tego - jak ktoś się jeszcze obje na noc czegoś ciężko-strawnego ....
sen , jak horror zapewniony .

Andy*
[Usunięty]

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 10:01   

Nie byłbym soba jak do Starozytnosci nie odnióslbym się..(lubie starozytnosc a nie starobabstwo gwoli wyjasnienia).. fsdf43t

a wiec..Horacy rzekł wieki temu..Qui amant ,ipsi sibi somnia fingunt..ci którzy kochają sami sobie sny kształtują..

Takze stara@..kochaj a bedziesz miała sny jakie zechcesz..

a mi chyba przez przebywanie na forum sni sie celluitis... fsdf43t

złoze ofiare Morfeuszowi i Hypnosowi.. moze Z Wielkiej Księgi..i moze znow zacznia mi się snic duze cycki..i Wiktor Osiatynski.. fsdf43t

Wieska ..co Ty cierpisz ode mnie.. fsdf43t

widze ,ze nadal hołdujesz zasadzie..."lepiej głupstwo *p**** niz mrukiem zostac" :p

Serdeczności !!!

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 29 Paź, 2008 10:02   

Monka napisał/a:
Skoro sen , że piję , daje dużą szansę , że ZAPIJĘ .

Dlaczego wobec tego sen alkoholowy tłumaczy się tak dosłownie????

gdzieś Ty to wyczytała?
to jakiś idiotyzm.......... :D
to w tym dzienniczku Wiedxmowym było?.............bo jesli tak, to słusznie się z tego nnaigrywałem.sory Wiedxma za snucie domyslów :skromny:
sny alkoholowe u alkoholika to chyba norma-tak mi się wydaje
a u alkoholika co dłuższy czas nie poije, pić nie chce- itd etc-to raczej dowód na to ,że jest poprostu alkoholikiem, lub ma jakiś problem w zyciu, który mu się symbolicznie jawi we łbie jako senna popijawa, lub jakas sytuacja związana z alkoholem.

Odpowiedz do tematu