Trzeźwienie bez wsparcia grupy AA |
Autor |
Wiadomość |
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 19:50
|
|
|
Fernando ciekawe mówisz i myślisz w sposób schematyczny bo każdy alkoholik myśli tak samo z niewielkimi wariacjami - tu masz przed Sobą stare wróble, co już nie jedna piosenka słyszeli i jedne otręby jedli więc nie irytuj się, bo i tak sam sobie robisz kuku a nie mi na ten przykład . Ty zostaniesz ze swoim szyderstwem sam - nam/mi to nic nie zrobi a co do Twego kolegi psychiatry czy tez psychologa to nie życzę mu takich partnerów jak my/ja bo wiesz niezbadane są wyroki czegoś tam .
prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 19:50
|
|
|
Fernandos napisał/a: | Skasowałem mój ostatni post | i
a ja zdążyłem przeczytać Macieju
i miałem Ci ostrzeżenie wlepić |
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 19:51
|
|
|
A ja zdążyłem odpowiedziałem i co teraz ? |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 19:53
|
|
|
yuraa napisał/a: | miałem Ci ostrzeżenie wlepić |
zadziałało zdalnie
dobrze, że skasował... odezwało się w nim prawdziwe na moment. |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 21:06
|
|
|
szymon napisał/a: | każdy z nas, na początku swojej drogi motał się podobnie jak TY. |
No nie wiem dla czego musi tak być?
Mówili mi: zrób 90 na 90 - e.. tam wystarczy raz w tygodniu, więcej nie dam rady czasowo, bo to, tamto i sramto - teraz robię -daje radę- teraz już wiem
Mówili mi : idź na zwykła terapię uzależnień- państwową - nie, ja mam lepsza dla lepszych- wybitni terapeuci itd.. 1, 5 roku, ile kasy nawet nie będę liczyć, pomogło owszem teraz i tak od początku z NFZ - teraz już wiem.
Mówili mi : nie przebywaj z pijącymi, trzymaj się z daleka, omijaj szerokim łukiem wszystko co związane z alko, e..... tam to może walnąć jakiś zdegenerowanych -nie mnie-
no musiałam dotknąć, paluch włożyć , przeżyć, przytelepać, - teraz już wiem
Zastanawiam się , co jeszcze wiedziałam lepiej |
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012 21:57
|
|
|
ależ macie zacięcie... |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 27 Mar, 2012 09:04
|
|
|
Fernandos wczoraj napisał/a: | Cytat: | Fernandos czy Ty masz naprawdę dzisiaj urodziny?
bo jeśli tak, to wszystkiego dobrego | Tak !! Dzisiaj jest moje święto !! Bardzo skromnie obchodzone |
No popatrz, oboje mieliśmy wczoraj urodziny
Wszystkiego najlepszego Ci życzę,
a trzeźwości w szczególności! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Fernandos
Małomówny
|
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 13:55
|
|
|
Drodzy forumowicze. Jeszcze chciałem wrócić do pobytu na tym nieszczęsnym detoksie. Wiecie co mnie przeraziło ? Młode dziewczyny leżące na salach obserwacyjnych z pociętymi łapami (tam akurat jest mieszany detoks chłopy i baby jak popadnie). Nigdy nie rozumiałem nikogo kto się tnie... ale jak leżały na sali 2 prześliczne + 3 hmm prawie równie ładne dziewczyny z sznytami jakby je ktoś maczetą ciął i twarzami pełnymi bólu. Człowiek mimo, że nie mógł chciałby pomóc. Ja to m.in. dzięki Wam wiem, że do życia za lekko podchodzę i na mojej twarzy ani rękach nie ma oznak nieszczęścia ale co taka młoda dziewczyna/chłopak może mieć w duszy skoro na ciele widać tragedię jaka dzieje się w środku. Tak od rana myślałem o tym i nie daje mi to spokoju... |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 13:58
|
|
|
Pocieszę Cię Fernandos, wszystko przed Tobą.
Takie koleje choroby alkoholowej. Jeśli jeszcze nie przeżyłeś więzienia, bezdomności, żebrania, picia denaturatu, delirium, to na pewno przeżyjesz pijąc.
i nie przejmuj się zbytnio, umysł osoby pijącej, ktora to przezywa, przyjmuje to za normalne.
Uwaza, ze znakomicie sobie radzi. Zupelnie tak, jak Ty. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Śro 28 Mar, 2012 14:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 15:51
|
|
|
Fernandos napisał/a: | na mojej twarzy ani rękach nie ma oznak nieszczęścia |
A ja chętnie zamieniłbym blizny duszy i sumienia na takie na rękach i twarzy. Myślę, że te ostatnie to najmniejszy problem. |
_________________ Adhibe rationem difficultatibus.
Seneka |
|
|
|
|
Christopher
Małomówny hm
|
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 16:24
|
|
|
Fernandos napisał/a: | Jeszcze chciałem wrócić do pobytu na tym nieszczęsnym detoksie |
Hej Fernandos Moje detoksy .....przeklęte detoksy ....wiele ich było pozwalały pić, opóźniłem to co było nieuniknione czyli moje dno o co najmniej kilka lat.
Fernandos napisał/a: | prawie równie ładne dziewczyny |
W trakcie jednego pobytu na detoksie poznałem Meg młodą kobietę wszystko biorącą . Widok jej cierpienia upewniał mnie że nie jest zemną tak źle że z nią to dopiero jest tragicznie. Efekt był taki że w 15 minut po wypisie skierowałem się do sklepu z piwem.
Fernandos napisał/a: | . Człowiek mimo, że nie mógł chciałby pomóc. |
Fernandos napisał/a: | co taka młoda dziewczyna/chłopak może mieć w duszy skoro na ciele widać tragedię jaka dzieje się w środku. |
To pięknie że współczujesz masz w sobie jakieś ludzkie odruchy widać żeś człowiek.
Jednak po terapeutycznemu zastosowałeś minimalizacje swojego alkoholizmu (mechanizm iluzji i zaprzeczeń) nieswiadomie starając sobie poradzić z emocjami jakie masz w związku z detoksem. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 28 Mar, 2012 16:26
|
|
|
Fernandos napisał/a: | Jeszcze chciałem wrócić do pobytu na tym nieszczęsnym detoksie. Wiecie co mnie przeraziło ? | nie to że Ty się tam znalazłeś ???? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Fernandos
Małomówny
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 06:13
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | No popatrz, oboje mieliśmy wczoraj urodziny
Wszystkiego najlepszego Ci życzę,
a trzeźwości w szczególności! |
I ja również Ci życzę Wiedźmo kochana byś już nigdy nie była naj***na
Gonzo.pl,
Znam kolejne fazy choroby alkoholowej i brnąć w nie, nie zamierzam. A co będzie to już czas pokaże...
Chciałbym Ciebie prosić też o zaprzestanie wzajemnych złośliwości. Wystarczy już, przecież trzeźwość jest piękna i nie powinna być powodem waśni tylko pojednań :-)
Cytat: | opóźniłem to co było nieuniknione czyli moje dno o co najmniej kilka lat. |
Wydaje mi się, że moje dno jest jeszcze bardzo głęboko (niestety)...
Andrzej napisał/a: | nie to że Ty się tam znalazłeś ???? |
W sumie racja... Sam o sobie nie pomyślałem za bardzo... Ale byś widział te osoby z próbami S to też by Ci ten obraz utkwił przed oczyma.
Miłego i trzeźwego dnia ! |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 06:21
|
|
|
Fernandos napisał/a: | Wydaje mi się, że moje dno jest jeszcze bardzo głęboko (niestety)... |
ale tylko Ty masz wpływ jak bardzo.......
już zwolniłeś,nie lecisz bezwładnie .......
wystarczy złapać pomocna dłoń......a widzę ich wiele wyciągniętych do Ciebie......
chwyć choćby moją......ja dzisiaj nie pije !!! |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 19:20
|
|
|
Fernandos napisał/a: | Sam o sobie nie pomyślałem za bardzo. | łatwiej trzeżwieć innymi i poużalać się niż zająć , zreszta takie dostrzeganie upadku i jego skutków u innych ma jeszcze ta zaletę że przy naszych mechanizmach choroby, zraz przychodzi myślenie że ze mną to jeszcze nie jest tak źle jak z nimi więc jeszcze mam czas na pare piwek |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
|