|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Przesunięty przez: yuraa Pią 20 Kwi, 2012 20:34 |
Pielęgnowanie urazy |
Autor |
Wiadomość |
szalaput
Małomówny
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 19:46
|
|
|
uraza przechowywana,pielegnowana dla mnie jest przeklenstwem,ciezarem,trucizna,
uraza uderza przedewszystkim we mnie,to mnie niszczy i pozera od srodka jak rak,
trucizna dla duszy,zlo ktore ciezko mi bylo wyplenic,niemniej jednak udalo mi sie zalatwic,"przegrysc"stare bolaczki i to odeszlo,
uraz nie daje zyc,blokuje trzezwosc,jest jak kotwica ktora trzyma dna emocjonalnego,uczuciowego,
kotwica ktora trzyma,szarpie,doskwiera,zolc,
na pewno nie ma trzezwosci w moim wypadku jesli trzymam uraze gdyz automatycznie produkuje mysli zemsty,odwetu,itp,czy to trzezwosc?na pewno nie
czy to pogoda ducha?nie
w moim wypadku wybaczenie,tolerancja,wyrozumialosc,postawa oddania i milosci,usmiechu zyczliwosci,to daje mi trzezwosc,ale zycie jest zycie,nie jestem na tyle mocny by nie robic bledow,potykac.
ostatnio moj problem to nieumiejetnosc asertywnego stanowczego mowienia nie,tzw lagodna stanowczosc ktora przechodzi w agresje slowna,szczegolnie trace cierpliwosc do upierdliwych chorych osob,ktore "umilaja"ziemski zywot mam tu na mysli jednego upierdliwca z realu ktory lamie granice i niszczy,wkurza mniei mam uraz przez to ze znowu przyczepil sie jak troll pomimo ze glosno mowie won,i co robic,na policje?
czy problem moze tkwi we mnie? |
_________________ to co bylo wazne stalo sie mniej wazne a mniej zaczelo oznaczac wiecej |
Ostatnio zmieniony przez szalaput Pią 20 Kwi, 2012 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szalaput
Małomówny
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 19:51
|
|
|
wlasnie pozwalam za darmo mieszkac w swojej glowie,tak mam trola,jak sie go pozbyc?zdystansowac,wiem ze to ja mam problem,ale jaki konkretnie tego wlasnie do konca nie wiem |
_________________ to co bylo wazne stalo sie mniej wazne a mniej zaczelo oznaczac wiecej |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:24
|
|
|
Potrafię latami czekać na zemstę |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
NANA
Towarzyski NANA
Wiek: 65 Dołączyła: 04 Kwi 2012 Posty: 280 Skąd: Z POLSKIEJ ZIEMI
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:37
|
|
|
Gonzo ... zabrakło Ciu już własnych tematów .. ? |
_________________ Jakie myśli , taki człowiek ... |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:40
|
|
|
No to sobie poczekam |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:40
|
|
|
NANA napisał/a: | Gonzo ... zabrakło Ciu już własnych tematów .. ? |
Nie rozumiem pytania.
Temat mnie dotyczy i zamierzam się w nim wypowiedzieć. O sobie.
Nie rozumiem twojej ekscytacji....
Mnie interesuja tematy dotyczace trzeźwienia, nie tylko głupkowate emoty.
A może masz coś do powiedzenia w temacie? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Pią 20 Kwi, 2012 20:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
NANA
Towarzyski NANA
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:46
|
|
|
Napiszę Ci .. krótko ... Wisława Szymborska - dla mnie osoby bardzo "chorej" i wrażliwej na JEJ "słowo" ... nie w tym (dla mnie) czasie ten temat ... :spadaj: |
|
|
|
|
NANA
Towarzyski NANA
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:55
|
|
|
Przepraszam ... nie miało być to .. :spadaj: lecz to |
|
|
|
|
szalaput
Małomówny
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 20:56
|
|
|
nie ma trzezwienia bez wybaczenia,to jedna z podstaw trzezwosci,wybaczyc przedewszystkim sobie,wybaczyc sobie ze jestem chory na chorobe alkoholowa szczegolnie na poczatku,dla mnie bylo to odkrycie na miare odkrycia ameryki przez niejakiego kolombo ,czy jak mu tam,wyzbylem sie urazy wobec siebie,to nie moja wina ze jestem chory na taka chorobe a nie inna,przeciez jaka ulge poczulem,przestalem sie brzydzic samym soba,spojrzec w lustro,powiedziec,jestes fajny facet i tobie tez sie od zycia cos nalezy i uwierzyc w to,
"nie sztuka jest zyc wiecznie,sztuka jest wytrzymac wiecznosc z samym soba"
reasumujac,wyzbyc sie urazy wobec siebie,polubic siebie,potem polubic innych i otaczajacy mnie swiat,a uraza sama zniknie
hehe,latwo mowic ...a jak jest w praktyce?w zyciu |
Ostatnio zmieniony przez szalaput Pią 20 Kwi, 2012 20:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 21:17
|
|
|
szalaput napisał/a: | wlasnie pozwalam za darmo mieszkac w swojej glowie,tak mam trola,jak sie go pozbyc?zdystansowac,wiem ze to ja mam problem,ale jaki konkretnie tego wlasnie do konca nie wiem |
Współuzależnienie?
Wampiryzm emocjonalny? |
|
|
|
|
szalaput
Małomówny
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2012 21:35
|
|
|
Czesc Zeglarz,czytalem troche twoje posty odnosnie wampirow emocjonalnych,pijawek ktore ssa energie,nie pamietam czy tu u Ciebie przeczytalem o takim trollu ktory doprowadza do szalu,stara sie wyprowadzic z rownowagi,zdenerwowac i zywi sie czyjas krzywda,bolem,upadkiem,czerpie satysfakcje z tego, jest ktos taki w moim otoczeniu,dokladnie to na mityngach,ja mu kiedys napisalem spadaj jakis czas byl spokoj,myslalem ze zrozumial,moment nieuwagi z mojej strony i w oka mgnieniu znowu mnie podszedl,
facet byl kilka razy w zakladach psychiatrycznych i karnych,zachowania kompletnie chore i destrukcyjne dla innych,nie wie co to sa granice,ma dosc duze odchylenia,jak sie czepi kogos to ssie az wykonczy,wiele zachowan to konflikt z prawem,ale aa to aa,wlasnie jak aa ma sie do tego gdy lamane jest prawo,czasem mam wrazenie ze to azyl i przytulne schronienie dla obibokow i roznych cwaniakow ktorzy wykorzystuja sytuacje i zasady aa oraz wykorzystuja nowych |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 18:04
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Czy nosicie urazę latami? |
O tak....
Gonzo.pl napisał/a: | Jeśli zasypia, to nigdy snem wiecznym.
Bezsenność nie odbiera jej sił, ale dodaje. |
Mój Wróg Nr 1 - ŻONA- ok. 7 lat... i budzi się franca dalej. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Sob 21 Kwi, 2012 18:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 18:06
|
|
|
|
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|