mobilizacja |
Autor |
Wiadomość |
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:10
|
|
|
Szymon, ja kiedyś żeby nie zrobić pewnej rzeczy wybrałem robotę z pięć razy dłuższą i dwa razy trudniejszą.
Lenistwo? Nie wydaje mi się.....
To nie znaczy że nie jestem leniem, ale to inny temat.... |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:10
|
|
|
szymon napisał/a: | o prace się boisz, że jak przygadasz "szefowi" to możesz ją stracić ? |
to nie akurat bardziej obawa jest przed tym , żebym nie trafiłna gorszą niż mam a pamiętam jak było 2 lata temu |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:12
|
|
|
nawrocik napisał/a: | bardziej obawa jest przed tym , żebym nie trafiłna gorszą niż mam a pamiętam jak było 2 lata temu |
to poszukaj alternatywy najpierw, miej "zapasową pracę" w rękawie.
weź dwa dni urlopu, poszukaj w branży, działaj |
|
|
|
|
cool
Gaduła
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:17
|
|
|
szymon napisał/a: | w rękawie.
weź dwa dni urlopu, poszukaj w branży, działaj |
w maju pójdę na spotkanie z doradcą zawodowym ,na pewno najpierw się zabezpieczę pracą zanim odejdę bo niestety na taką decyzje składa się jeszcze kilka spraw ale już nad tym pracuje bardzo ciekawe informacje na grupie ostatnio dostałem bolesne ale prawdziwe |
|
|
|
|
cool
Gaduła
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:29
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | a kiedyś żeby nie zrobić pewnej rzeczy wybrałem robotę z pięć razy dłuższą i dwa razy trudniejszą.
Lenistwo? Nie wydaje mi się..... |
to czego ja sie obawiam odkładając decyzje to , żeby trafić na uczciwego pracodawcę ,a nie jak 2 lata temu przez rok miałem 14 prac i zero stabilizacji
a bez pracy najdłużej siedziałem tydzień |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:45
|
|
|
nawrocik, a moze by tak wywiad środowiskowy zrobić? dowiedzieć się, popytać o którym z pracodawców są dobre opinie? A potem uderzyć i zapytać, czy ma pracę? |
|
|
cool
Gaduła
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 21:50
|
|
|
pietruszka napisał/a: | dowiedzieć się, popytać o którym z pracodawców są dobre opinie? A potem uderzyć i zapytać, czy ma pracę? |
ciekawy pomysł Dzięki |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 22:54
|
|
|
A może rób to co najbardziej lubisz znajdź sobie pracę która da Ci satysfakcję i spełnienie zawodowe? |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 22:56
|
|
|
nawrocik napisał/a: | skąd sie bierze to że np. ja odwlekam nie które sprawy ,na później ??????? |
też mam ten problem
ostatnio poratowało mnie trochę zrobienie sobie tego zadania: http://flandra.wordpress....onalnych-mysli/
Co prawda odkładanie na później, to nie są "irracjonalne myśli" raczej takie irracjonalne "zawieszenie się" W każdym razie znalazłam sobie kilka irracjonalnych powodów, dla których odwlekałam coś waznego ...
No a druga sprawa (u mnie) to nawyki. Moje dni wyglądają do siebie dosyć podobnie, i w jakimś stopniu kieruje mną codzienna rutyna, przyzwyczajenia itp. Żeby zrobić coś mniej typowego trzeba się niejako przestawić na inny tor ...
W każdym razie postanowiłam pracować nad swoją dyscypliną. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale zrobię!
"Dyscyplina stanowi pomost pomiędzy celem a jego osiągnięciem." Jim Rohn |
|
|
|
|
cool
Gaduła
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 23:07
|
|
|
dzięki jutro do tego pliku zajrzę |
|
|
|
|
cool
Gaduła
|
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2012 12:22
|
|
|
f. To, że mam jakiś problem, wcale nie oznacza, że muszę cierpieć. Mogę odczuwać zadowolenie z wyzwania i możliwości poszukiwania kreatywnego rozwiązania. Może to być okazja do zwiększenia poczucia własnej wartości.
bardzo ciekawe
Może to być okazja do zwiększenia poczucia własnej wartości. i to prawda trzeba zmienić tylko myślenie i postawić sobie cel (praca dająca satyafakcje )i poczucia bezpieczęstwa po co skupiać się że teraz jest źle ale mogę zrobić żeby było lepiej |
|
|
|
|
|