Zamknięty przez: yuraa Pon 21 Maj, 2012 20:30 |
moja sprawa |
Autor |
Wiadomość |
pchor
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:11
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | ...daję także kartkę Kamo za obrażanie Plusia ... |
Cytat: | kamo napisał/a:
jesteś debilem
Kamo, zmień sposób wypowiedzi! |
dwie kartki za jedno wykroczenie !? to lepiej niż na boisku |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:14
|
|
|
pchor napisał/a: | to lepiej niż na boisku | na boisku ,można dostać trzy , zółta, zółta i w konsekwencji czerwona to tak gwoli jasności |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:15
|
|
|
Zupełnie poważnie.
Przepraszam wszystkie dziewczyny za chamstwo z którym się spotkały w tym wątku.
mogę zrobić tylko tyle,chociaż nie ja je obraziłem. |
|
|
|
|
pchor
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:18
|
|
|
ale nie za to samo |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 12 Sie 2011 Posty: 1133 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:53
|
|
|
|
_________________ W życiu piękne są tylko chwile...
Ryszard Riedel |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 09:57
|
|
|
Działałyśmy z Klarą niezależnie od siebie i bez porozumiewania się -
stąd to zamieszanie z kartkami. Ale naprawdę nic się nie stało, bo jak już Klara napisała,
żółta nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji. Czerwonej nie cofnę, właśnie ze względu na jej konsekwencje
a żółtą - cóż - można by wyedytować Klary post i ją wykasować, tylko po co? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 12 Sie 2011 Posty: 1133 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 10:56
|
|
|
Uff, co za ulga.... |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile...
Ryszard Riedel |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 18:21
|
|
|
Nie wiem, Plusiu,czy zagladasz tu pomimo zakazu pisania, ale napiszę coś do Ciebie. Mam nieodparte wrażenie,że cała ta Twoja pisanina to jakaś gra, tylko nie mam pojęcia, w jakim celu ją prowadzisz. Sam sobie w kółko ubliżasz, nazywasz siebie debilem, a styl i słownictwo, którego używasz przeczą temu. I nie mam tu na myśli wulgaryzmów, raczej to, co znajduje się "między wierszami". Czy debil znałby słowo np. "introwertyk"? Coś mi tu nie gra... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2012 20:06
|
|
|
plusio napisał/a: | ...Wole byc taki jak teraz niz jak przed. Nie taka zamula, co sie wszystkiego boji. Nawet powiedziec cos madrego, bo wszyscy go zjadą. Dzis z d*** w robocie gadam se na lajcie, bez stresu. w ogole odmulilem sie po prostu. Taka prawda.
I co napiszecie ze mi sie tak tylko wydaje? Ze jestem nienormalny? Ze jestem debil? .... |
Jesteś taki jak ja przed laty w podejściu do picia. Mi też alkohol wiele dał na początku- zlikwidował małomówność, nieśmiałość do kobiet, dodał odwagi do działania i wyrażania siebie.
Niestety w wieku 37 lat zabrnąłem przez ten sam alkohol w ślepy zaułek i wylądowałem w psychiatryku. Zadne słowa Cię nie przekonają i też nie rozumiem co robisz na tym forum.
Przecież tak fajnie jest na dyskotekach i w knajpach.....
Żegnam |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
dadof2
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 17 Maj, 2012 02:23
|
|
|
jolkajolka napisał/a: | Sam sobie w kółko ubliżasz, nazywasz siebie debilem, a styl i słownictwo, którego używasz przeczą temu. I nie mam tu na myśli wulgaryzmów, raczej to, co znajduje się "między wierszami". Czy debil znałby słowo np. "introwertyk"? Coś mi tu nie gra... |
Bardzo trafna uwaga, Chcialem to samo napisac.
Uwazam, ze Plusio nie jest glupim Plusiem. Celowo prowokuje.
Te gadki o braku kasy na zeby w kontekscie wydatkow na trawe i piwo. Juz Jonesy go podsumowal pare postow temu.
Z drugiej strony nie mozna zaprzeczyc ze Plusio ma problem i pije.
Nie chcialbym byc w jego skorze ale chcialbym dostawac tyle uwagi od Was co on. Tyle ze moje trzezwienie jest banalne wiec i o nim 'kwieciscie' sie nie rozpisuje.
Prosze ostatnie 2 zdania potraktowac z przymruzeniem oka. |
_________________ ~ ~ |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Czw 17 Maj, 2012 06:08
|
|
|
Zauważyłem to już na początku tego wątku.
To jest gra(nie znam powodów) między autorem a forum ,które jest utożsamiane przez Plusia z jego ojcem.Alko=alko.
Ale w przekazie jest dużo treści sprzecznych.
np głupi biedny-wypasione ciuchy bogate słownictwo
szybkość przekazu-tracenie czasu na kropkowanie itd
Jeżeli pisze osobie to jeszcze się nie otworzył.
Natomiast pewne jest to że sam nie czyta tego co napisał.
no jol meni nara ja s.........m |
|
|
|
|
plusio
(banita)
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 16:53
|
|
|
Wiecie, w testach na inteligencje wychodzi mi nawet i 130. ale ja jestem glupi zyciowo. Nie umiem podejmowac dezycji,byc asertywnym itp, jakbym zyc nie umial. Przeciez mam 30 lat a nadal gram w glupie gry na przegladrke, zupelnie sie czuje jak 15 latek |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 17:08
|
|
|
a robiłeś test na to czy jesteś alkoholikiem? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 17:25
|
|
|
plusio napisał/a: | zupelnie sie czuje jak 15 latek |
Rozwój emocjonalny zatrzymuje się wtedy, gdy zaczyna się nadużywać alkoholu.
Jeśli piłeś już jako 15 latek, to Ci tak zostało |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
Pomógł: 3 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Maj 2012 Posty: 169 Skąd: GDYNIA
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 17:43 moja sprawa
|
|
|
smokooka napisał/a: | A ja Ci powiem, że skoro nie widzisz jak może zmienić się Twoje życie po terapii (a terapia to nie żaden cud świata, tylko wieczna praca nad sobą) to pij i ćpaj dalej, bo widać, że jeszcze wystarczająco po du*** nie dostałeś.
Jak podejmiesz się tej ciężkiej pracy nad sobą, to nic już nie będzie takie samo.
A jak piszesz to co jest nie daje Ci perspektyw, jest beznadziejne.
Ale to trzeba wziąć swoje życie w swoje ręce.
A! I dobrze policz ile na te używki wydajesz, bo 200 zł to bzdura. Kogo tu chcesz oszukać? Same browary najmarniej kosztują ponad 300 zł. Dolicz fajki, amfę, trawę i co tam jeszcze to i zęby sobie w dwa trzy miesiące zrobisz.
Jak tu nie pić??? Po prostu. Nie pić, nie ćpać, nie grać, czy co tam jeszcze lubisz sobie robić. Ale masz rację - życie się od tego nie zmieni.
To trzeba jeszcze wytrzeźwieć, nie tylko zrezygnować z nałogów, ale wytrzeźwieć. Zmienić sposób myślenia, zmienić SIEBIE, mieć trzeźwe myślenie, zdrowy rozsądek. Wtedy da się
wiele udźwignąć i mieć wpływ na swoje życie. |
Z tej wypowiedzi wynika że podobnych problemów nie dotknęły Cię skoro tak się wypowiadasz i to ma być pomoc.Ja go rozumię i wiem że gdy się wpadnie w sidła alkoholu trudno się pogodzić z rzeczywistością jaka nas otacza.Ponadto mało kto rozumie osobę uzależnioną.Chociaż wiedziałem ,że moja choroba jest zła ale piłem dalej.gdyż tyku w tym stanie czułem się dobrze,bylem dowartościwany i kompleksów nie miałem.Obecnie wiem ,że moje myślenie było złe ale potrzebowałem dwadziescia lat aby uwirzyć ze jetem alkoholikiem |
|
|
|
|
|